Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

5 Fantastische Surf Fotografen

SW Story Alle landen

5 Fantastische Surf Fotografen


Iedereen kan foto’s maken van surfen, maar om het rusteloze water op precies het juiste moment vast te leggen heb je jaren aan ervaring nodig. Buiten de ervaring heb je ook een flinke portie lef nodig, het maken van surf foto’s is namelijk niet zonder risico’s. Maar als je het water uit komt met dat perfecte plaatje is het alle pijn en moeite meer dan waard. In dit artikel belichten we de 5 beste surf fotograven van dit moment. Zo raak jij geinspireerd om je volgende surf trip vast te leggen!

Stuart ‘Stu’ Gibson

Stuart Gibson is opgegroeid op het strand van Tasmania. Vanaf zeer jonge leeftijd heeft hij in de surfwereldje gezeten, hij kan ook niet te lang wegblijven van de kust. In 2003 is hij begonnen met het fotograferen van Extreme sports. Hij maakt onder andere foto’s van surfen, skateboarden en snowboarden. Toch zegt hij dat 90% van zijn foto’s met surfen of golven te maken heeft. Dit komt ook terug op zijn instagram account, wat een genot is om doorheen te scrollen. Kijk zelf maar!

Brian Bielmann

Met meer dan 150 magazine covers op zijn naam kan Brian Bielmann niet ontbreken in dit lijstje. Hij heeft een unieke blik op het vastleggen van surfers en blijft grenzen verleggen met zijn uitzonderlijke beelden. De specialiteit van Brian is onderwaterfotografie, en op deze manier heeft hij ook heel wat mooie plaatjes van surfers geschoten. Zo ook deze foto, maar kijk vooral verder op de Instagram pagina van Brian.

Ook voor de film Heavy Water waarover recent een artikel is geschreven zijn de foto’s van Brain gebruikt.

Ben Thouart

Ben is opgegroeid in Frankrijk en vanaf jongs af aan al bezig met surfen. Na het volgen van een fotografie opleiding in Parijs is hij op 19 jarige leeftijd naar Hawaii vertrokken. Hier heeft hij zijn surffotografie verder ontwikkeld, daarna vloog hij de hele wereld over om in de beste condities te fotograferen. Na een opdracht in Tahiti dacht hij, dit is de plek waar ik thuis ben. Tegenwoordig is hij een van de beste surf fotograven van Tahiti.

Ted Grambeau

Ted Grambeau is een Australische surf fotograaf met een flinke waslijst aan grote merken waarvoor hij foto’s heeft gemaakt. Met een opleiding in fotografie aan de universiteit van Melbourne heeft hij een sterke basis, die hij succesvol heeft toegepast op het vastleggen van de beste surfers ter wereld. Als je zijn foto’s ziet begrijp je waarom hij zo succesvol is!

Fred Pompermayer

Fred Pompermayer heeft een naam gemaakt als een van de beste big-wave surf fotograven. Zijn foto’s schitteren op verschillende magazine covers, boeken en advertenties. Hij heeft een opleiding in architectuur afgerond maar besloot toch om zijn passie voor fotografie te volgen. Tegenwoordig werkt hij samen met verschillende bedrijven die innoveren op het gebied van onderwater en drone fotografie.

Heb jij een of meerder surf foto’s waarvan je denkt dat ze ook wel op de cover van Surfer Magazine kunnen staan? Dan zouden we deze graag willen zien, stuur de foto naar [email protected] of via social media. Wie weet staat jou foto binnenkort in onze instapram story te shinen!

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen