Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

5 redenen om te gaan kitesurfen op jouw volgende vakantie

Kitesurfen Alle landen

5 redenen om te gaan kitesurfen op jouw volgende vakantie


Kitesurfen – heb jij dit al wel eens gedaan? Voor beginners hebben we een handige guide geschreven met alles over kitesurfen en in het artikel wat je nu aan het lezen bent, geven we jou 5 redenen waarom jij zou moeten gaan kitesurfen op jouw volgende vakantie. Heb jij trouwens een andere reden die we kunnen gebruiken om onszelf, partner of vriend(in) te overtuigen om mee te gaan kitesurfen? Laat het dan weten in de comments.

Kitesurfen, bijvoorbeeld door middel van een kitesurfvakantie, heeft tal van voordelen, waarvan er verschillende zijn die jij wellicht niet direct zelf had bedacht. Een aantal van deze zullen zeker overeenkomen met de voordelen van een surfvakantie via SurfaWhile. Wij hopen dat er voor jou een nieuwe wereld opengaat, een wereld waarin jij een nieuwe passie kunt ontwikkelen, even helemaal jezelf kunt zijn waar je ook nog eens tot rust komt.

1. Kitesurfen maakt je hoofd leeg

Want dat je met kitesurfen tot rust kunt komen, dat is zeker. Het is natuurlijk een zeer fysieke bezigheid – daar lezen we verderop meer over – maar mentaal kun je hier wel echt een heerlijke rust door ervaren. Als je gefocust aan de slag gaat met iets waar je veel plezier in vindt, zul je zien dat je alle andere gedachtes uit je hoofd verdringt.

SurfaWhile is van oudsher ontstaan vanuit het idee om surfvakanties met taal aan te bieden. Volgens ons is dat ook een heerlijk voorbeeld van bovenstaande. Tijdens de taallessen krijg je een hoop nieuwe informatie te verwerken. Als je vervolgens daarna gaat surfen, zie je dat je je hoofd even helemaal leeg maakt (zonder dat alle kennis verloren gaat – integendeel). Dat effect zien we ook bij kitesurfen. Jouw focus om deze sport je eigen te maken laat alle andere gedachten even voor wat het is zodat jij mentaal helemaal tot rust komt – hoe gek dat ook klinkt.

2. Door kitesurfen ga je – bijna automatisch – ook reizen

Dit is echt zo, al is het ook mogelijk om in Nederland een kitesurfvakantie te boeken. Alles over de beste kitesurfvakanties vind je in een ander artikel wat wij publiceerden. Maar goed, waar je ook gaat kitesurfen, je zult in principe altijd nieuwe plekken gaan ontdekken. En dat is iets wat je niet moet onderschatten.

Waar het kiten een geweldige herinnering kan worden, merken wij – uit ervaring = dat het ontdekken van nieuwe plekken misschien nog wel belangrijker zijn om jou dat goede gevoel op lange termijn bij te blijven. Stel je voor: voor een week verblijf jij op een prachtig schip terwijl je rondom Zanzibar vaart om de beste kitespots te vinden. De totaal andere wereld (t.o.v. jouw ‘thuis’), de natuur incl. flora en fauna en – hopelijk – het heerlijke weer. Deze geluksmomenten zijn voor velen hetgeen wat ze op de lange termijn meenemen.

3. Ontmoet andere kiters van over de hele wereld

Of jij nou in Nederland blijft of naar het buitenland gaat, de kans dat je nieuwe vrienden aan jouw kitesurfvakantie overhoudt is groot. Deze sport is geliefd over de hele wereld, dus deze nieuwe vrienden kunnen zeer goed uit alle windstreken van onze aardbol komen. Echter – zo eerlijk zijn we ook – het is niet dat je automatisch goede vrienden overhoudt aan een kitesurfvakantie want hier is (van 2 kanten) wel een inspanning voor nodig. Maar als je echt leuke mensen leert kennen en zij staan ook open voor blijvend contact, dan kan dat wel echt leiden tot hele mooie momenten.

Stel: jij woont binnen een uur of 2 rijden van een goede kitesurfspot in Nederland of België. Op jouw kitesurfvakantie in Marokko kom je iemand tegen uit Brazilië – die ongeveer jouw niveau heeft. Als er echt een goede en leuke klik is, is het natuurlijk altijd een mogelijkheid dat hij/zij jou komen opzoeken om lekker te gaan kiten bij jou thuis. En een paar maanden later zit jij wellicht wel in het vliegtuig naar Brazilië om daar de golven te trotseren. Dromen mag, toch?!

En zelfs als bovenstaande scenario niet opgaat kun je er alsnog heel veel aan hebben om mensen uit andere landen en van andere culturen te ontmoeten. Ongetwijfeld gaat er echt een wereld voor je open en – zo vinden wij – het is natuurlijk altijd leuk om eens te horen over het leven in Mexico Stad in plaats van dat standaardgesprek over hoe het op werk is.

4. Kitesurfen maakt je fit en gezond

Kitesurfen maakt je fitter dan je denkt

Fitcation – wie kent de term niet?! Dit is dat je heerlijk gaat genieten op vakantie terwijl je ook nog actief bezig bent en misschien zelfs wel in een betere shape terugkomt t.o.v. toen je wegging. Erg goed deed ons artikel over surfen en fitness vanuit huis (Engelstalig) het en wellicht is dat leuk voor jou om te lezen. Want dat het kitesurfen wel wat van je lichaam vereist, kun je je waarschijnlijk wel voorstellen. Als je goed voorbereid op kitesurfvakantie gaat, zul je daar zeker de vruchten van plukken. Want kitesurfen is nou eenmaal een fysieke sport waar je lichamelijk zeker zult worden uitgedaagd.

Dit is – net zoals het leegmaken van je hoofd – een bijkomend voordeel van een kitesurfvakantie. Terwijl jij ‘gewoon’ van je vakantie zult genieten, heeft het kitesurfen dusdanig effect dat jij misschien wel fitter terugkomt van je vakantie t.o.v. toen je thuis vertrok. Een mooi bijkomend voordeel.

5. Kitesurfen maakt je happy

De eerste 4 punten zijn natuurlijk al louter positief. Maar naast het leegmaken van je hoofd, het reizen, het ontmoeten van nieuwe mensen en het fysiek bezig zijn, zijn er nog meer redenen waarom jij gelukkiger zult worden van een kitesurfvakantie.

Denk bijvoorbeeld aan het feit dat vernieuwing (qua omgeving, contacten of bezigheid) sowieso een heel positief effect heeft op je brein. Het feit dat je in veel gevallen kunt genieten van lekker weer en mooie natuur dragen er ook alleen maar aan bij dat jouw brein op een bepaalde manier gestimuleerd zal worden waardoor je slimmer zult worden. En ook de work-out draagt hier aan bij want uit onderzoek is gebleken dat excersising je slimmer maakt.

Als jij slimmer wordt en nieuwe ervaringen opdoet, zal dit leiden tot meer happiness. En dat is misschien nog wel het belangrijkste, hetgeen waar – in onze optie – het leven een beetje op draait: gelukkig zijn.

Onze vrienden van KiteActive

Zou jij nou wel eens op kitesurfvakantie willen gaan? Check dan het aanbod van onze partner KiteActive, met een aantal geweldige kitesurfvakanties.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *