Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.8 /5

5 Toplocaties voor beginnende surfers in Noord-Spanje

SW Surfspot Spanje

5 Toplocaties voor beginnende surfers in Noord-Spanje


Spanje biedt veel mooie locaties door het gehele land om te surfen. Maar waar vind je nou de beste plek om te gaan surfen als beginner? In dit artikel geven we je de beste spots om te leren surfen in het noorden van Spanje. Sommige locaties liggen niet ver van elkaar vandaan wat het ideaal maakt om naar verschillende plekken te gaan. Zo leer je niet alleen om te surfen maar leer je ook het noorden van Spanje beter kennen!

San Sebastian (Baskenland)

De eerste toplocatie voor beginnende surfers in Noord-Spanje is San Sebastian. Deze stad bevindt zich in de regio Baskenland en is de hoofdstad van de provincie Gipuzkoa.

De uitstekende surfcondities die de stad biedt is te danken aan de open ligging aan de oceaan. Hierdoor rollen de golven constant tegen de stranden op. Welke surfers het water in gaan ligt aan het getij. De gevorderden gaan het water in wanneer vloed leidt tot hoge golven. Voor beginnende surfers is het aan te raden om het water in te gaan wanneer het eb wordt.

San Sebastián staat niet alleen bekend om surfen, maar ook staat het bekend als een van de meest gastronomische plaatsen ter wereld. De stad telt namelijk de meest Michelinsterren per vierkante meter ter wereld! Zo kun je hier bijvoorbeeld ook het populaire hapje Pintxos nuttigen, benieuwd wat dit is en waar je dit kunt eten? Wij hebben alvast vijf uitstekende plekken voor je opgezocht.

Hoe lijkt het jou om een tijdje in San Sebastian te verblijven? San Sebastián is een zeer geschikt locatie om Spaans leren te combineren met surfen. Voor meer informatie klik hier.

Zarautz (Baskenland)

Twintig minuten van San Sebastián ligt het dorpje Zarautz, een authentiek surfstadje dat zich bevindt in de provincie Gipuzkoa. Doordat het plaatsje tussen de bergen is gelegen, kan het in de herfst en winter flink regenen, waardoor Zarautz in een prachtige, groene omgeving is gelegen.

Wat dit een toplocatie maakt voor beginners is dat de stad gelegen is in een baai. Hierdoor zijn er geen verschillende stromingen, waardoor de golven consistent tegen het strand op rollen. De baai is lang en uitgestrekt met ongeveer drie kilometer aan strand en beach breaks. Net zoals in San Sebastián is in deze stad Pinxtos de lokale specialiteit!

Zarautz is een toplocatie om te feesten, te eten en te leren surfen. Een surfvakantie beleef je onder andere bij het Surfblend Surfcamp in Zarautz.

Loredo (Cantanbrië)

In de spaanse regio Cantabrië bevindt zich Loredo. Een van de meest populaire steden aan de kust van Cantabrië onder surfende reizigers. Dit surfdorpje biedt een van de grootste en mooiste stranden in de regio.

Het strand is ongeveer vijf kilometer lang en biedt goede golven van hoge kwaliteit. Het strand Praya de Somo Y Loredo wordt wereldwijd gezien als een van de allerbeste surfspots voor beginnende surfers. De golven rollen consistent tegen het strand op, terwijl deze zelden té hoog worden. Dit zijn de ideale omstandigheden wanneer je écht progressie wil boeken op je surfboard.

In Loredo zijn er verschillende locaties waar je kunt verblijven, en waar surfles wordt aangeboden Zo is Latas Surf House Loredo de ideale plek om internationale medereizigers te ontmoeten en te genieten van activiteiten naast het surfen. Mocht je interesse hebben in nét wat meer comfort en privacy, dan is Latas Surf Lodge Loredo de perfecte locatie voor jou!

San Vicente de la Barquera (Cantanbrië)

San Vincente de la Barquera, ook wel ‘Sanvi’ genoemd, bevindt zich ook in de regio Cantanbrië. Het is een oud vissersdorpje in het westen van de regio. Deze plek staat bekend om haar mooie stranden en groene omgeving. Het bevindt zich tussen het natuurpark Oyambre en het nationale park Picos de Europa.

Door de bergtoppen van de Picos de Europa en een fantastische baai maakt San Vicente de la Barquera een must visit om te bezoeken voor een surfvakantie. De beste maanden om hier te gaan surfen zijn juni, juli, augustus en september.

Leren surfen en verblijven op een prachtige luxe plek nabij San Vicente de la Barquera kan bij Dreamsea Glamping Cantabrië.

Oyambre (Cantanbrië)

Naast San Vicente de la Barquera vind je het plaatsje Oyambre. De baai van Oyambre is groot en omringd door heuvels en authentieke boerderijen. Het is hier altijd rustig omdat deze plek onderdeel is van een nationaal park.

De beste plek om te surfen aan de baai van Oyambre is aan het uiterste westen. Hoe meer je naar de westkant gaat van de baai, hoe kleiner en rustiger de golven zijn. Dit maakt het een ideale plek voor beginnende surfers en surfers met enige ervaring.

Oyambre is zoals genoemd door de rustige golven een ideale plek om te leren surfen. Lijkt het jou leuk om dat op deze toplocatie te leren dan is Star Surf Camp Oyambre de ideale plek om dat te doen!

Noord-Spanje biedt veel plekken voor beginners om te leren surfen. Niet alleen om te surfen maar ook om de Spaanse taal onder de knie te krijgen. Daarnaast biedt deze regio ook vele plekken om te genieten van de natuur, de gastvrije bevolking en natuurlijk, de overheerlijke pintxos.

Alessandra

Working at SurfaWhile. Passion for photography, surfing and traveling.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!