Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

7 fantastische surfstranden in Cornwall

SW Surfspot UK

7 fantastische surfstranden in Cornwall


Met een totale kustlijn van meer dan 402 kilometer is Cornwall te vinden in het Zuidwesten van Engeland. Door de lange kustlijn zijn hier meer dan 150 stranden en baaien te vinden en wordt Cornwall ook wel het surfmekka van Engeland genoemd. De meeste surf spots zijn te vinden aan de Noordkust maar de west- en zuidkust bieden ook prachtige stranden waar je kunt surfen. In Cornwall kun je het allemaal vinden; van klein naar grootschalige stranden en van rotsachtige- naar zandstranden.

De fantastische surfstranden maken Cornwall de ideale plek om te leren surfen. Lijkt je dit leuk en zou je naast leren surfen ook je engels willen verbeteren? Klik dan hier. Lees hieronder verder voor de beste surfspots van Cornwall.

Trebarwith Strand

Aan de noordkust van Cornwall is Trebarwith strand te vinden. Dit zandstrand is ongeveer 800 meter breed. Bij vloed is het hele strand bedekt met water wat het moeilijk toegankelijk maakt. De enige manier om het strand dan te bereiken is vanuit het dorpje Treknow via rotsen. Vanwege de aanwezigheid van rotsen wordt deze plek niet aan beginners aangeraden. Alleen in het hoogseizoen, van mei tot en met september, is er een strandmeester aanwezig.

Watergate Bay (Port Beach)

Zoals Trebarwith Strand, kun je ook aan de noordkust van Cornwall, de Watergate Bay vinden. Wat deze baai een ‘must visit’ maakt is dat de surfcondities tijdens bijna alle getijden goed is. Ook is de baai een belangrijke plek voor de UK Pro Surf Tour die elk jaar wordt georganiseerd.

Perranporth Beach

Ongeveer een half uur rijden van Watergate Bay vind je Perranporth Beach. Dit strand biedt vele voordelen; het is erg lang en heeft een schoon zandstrand. Naast dat de surfcondities hier gunstig zijn, kun je hier ook de pub Watering Hole vinden waar je kunt genieten van livemuziek en heerlijk eten.

Godrevy Beach en Gwithian

Godrey beach is het hele jaar door toegankelijk om te surfen. Onder de juiste omstandigheden vind je bij dit strand lange en epische golven. Ga je meer richting Gwithian dan zijn de golven kleiner en meer geschikt voor beginners. Er is een strandmeester van mei tot september aanwezig.

Whitesand Bay

Erg populair bij surfers en dat niet voor niets. Whitesand bay is een strand van ongeveer twee kilometer lang. Tijdens de vloed wordt het strand in twee delen verdeeld. Het eerste deel, Sennen Cove Beach, bevindt zich aan de zuidelijke kant. Dit strand is populair vanwege zijn grootte en de surfscholen. Het tweede deel is te vinden aan de Noordelijke kant van de baai, genaamd Gwenver. Ondanks de golven hier de ene week optimaal zijn om te surfen, kan het zo zijn dat het de week daarop erg tegenvalt. De kracht van de golven zijn daarentegen wel consistent. Hierdoor wordt dit strand alleen aangeraden aan gevorderde surfers.

De aanwezigheid van deze fantastische surfspots maakt Cornwall de ideale plek om je engels te verbeteren naast surfen. Lijkt je dit leuk? Klik dan hier!

Alessandra

Working at SurfaWhile. Passion for photography, surfing and traveling.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SW Surfspot België
Surfen in België
SW Surfspot Nederland
De beste Nederlandse surfspots