Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Alles over kitesurfen, kitesurfvakanties en kitereizen

Kitesurfen Alle landen

Alles over kitesurfen, kitesurfvakanties en kitereizen


SurfaWhile is van oudsher vooral betrokken geweest bij het aanbieden van surfvakanties en groeit ook graag mee met de toenemende vraag naar kitesurfvakanties. Eerder schreven we al een flink artikel over alles voor kitesurfen voor beginners en nu richten we ons meer op de kant van de kitesurf vakanties.

De beste kitesurfvakanties

Waar je bij golfsurfen afhankelijk bent van de golven, heb je met kitesurfen meer te maken met de wind (de golven dien je ook in de gaten te houden, wat jouw kitesurfen juist kan bevorderen of bemoeilijken). Zodra jij een van de beste kitesurfvakanties wilt gaan boeken, is het erg belangrijk om een expert op het gebied van kitesurfen en kitesurfvakanties te raadplegen. Als jij namelijk uitkomt op een surfspot die niet aansluit bij jouw kitesurf-niveau, zul je waarschijnlijk weinig tot niet in het water liggen en dat is toch erg zonde. Wist je trouwens dat er ook kitesurf vakanties in Nederland zijn?

Wat zijn de beste locaties voor jouw kitesurfvakantie?

Wereldwijd zijn er tal van kitespots met veel kwaliteit. Denk hierbij aan de windomstandigheden, de stroming, de golven en nog veel meer. Om zo maar even 5 van de beste kitespots ter wereld te noemen komen we uit op:

  • Maui, Hawaii (mrt. – okt.)
  • Tarifa, Spanje (apr. – nov.)
  • Essaouira, Marokko (mrt. – okt.)
  • Sotavento, Fuerteventura (mei – sep.)
  • Paracas, Peru (sep. – mei)
Waan jij jezelf ook al op een fantastische kitesurfvakantie?

Er zullen uiteraard vele mensen het niet eens zijn met dit lijstje – wij zeggen ook niet dat dit de 5 allerbeste spots zijn om te gaan kitesurfen. Bovenstaande spots zijn echter wel erg goed en afhankelijk van jouw niveau hele goede opties voor een kitesurf vakantie.

De beste kitesurfvakanties

Als we dan gaan kijken naar geschikte spots voor een kitesurf vakantie, dan komen we uit bij Zanzibar in Tanzania, de Canarische Eilanden en Marokko. Echter is ook jouw niveau hierbij niet onbelangrijk want veel mensen die het nog nooit gedaan hebben, vinden het bijvoorbeeld fijn om dichtbij huis de eerste keer te kitesurfen. Kitesurfen in Nederland kan ook erg goed en is voor velen een leuke keuze voor een eerste kitesurf vakantie.

De voordelen van een kitesurfvakantie

Zoals gezegd weten we bij SurfaWhile veel van surfvakanties en waar kitesurfvakanties een net iets andere insteek hebben, zijn ze toch ook weer zeer vergelijkbaar. In beide gevallen is de ‘experience’ die je tijdens jouw (kite)surfvakantie hebt essentieel. Dit zijn dan ook, naast het surfen, de momenten die je altijd bij zullen blijven.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *