Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Australia Day & Blue Mountains

SW Travel Tips Australië

Australia Day & Blue Mountains


Byron bay overview

The Blue Mountains

In Sydney is natuurlijk een hele hoop te doen, maar af en toe trokken we er zo wel eens op uit. Zoals bijvoorbeeld de legendarische trip naar het prachtige Blue Mountains national park. Een flinke wandeling brengt je uiteindelijk naar het hoogtepunt; The Three Sisters.

Op verschillende plekken kun je genieten van een prachtig uitzicht! Je kijkt over de eindeloos uitgestrekte landschappen en wouden heen.

Die 3 Sisters bleven wel heel erg gaaf. Voor mij is dit zeker iets om voor terug te gaan!

Australia Day

Zoals we in Nederland Koningdag hebben (koningingendag zoals de meeste dit kennen) hebben de Australiërs Australia Day. Op 26 januari staat het hele land op z’n kop. Vanuit mijn eigen ervaringen vond ik dit een mix van, inderdaad, Koningdag, carnaval en de Gay Parade zoals we die in Amsterdam kennen. Een groot feest, iedereen is lekker op straat aan het drinken, verkleed en er zijn verschillende optochten.

Voor mij persoonlijk staat deze dag zeker in de top-5 van beste dagen van mijn jaar in Australië. Overal in het land zijn er deze dag activiteiten en het geeft je zeker het gevoel dat je Koningdag niet hoeft te missen. In de grote steden worden er ook festivals georganiseerd.

Bondi Beach

Ook het bekende Bondi staat die dag helemaal in het teken van Australia Day. Speciaal voor deze dag neemt iedereen een grote opblaasslipper mee, om zo Australië te vertegenwoordigen!

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *