Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 147 reviews

Pack list surfvakantie – wat moet je echt niet vergeten?

SW Travel Tips Alle landen

Pack list surfvakantie – wat moet je echt niet vergeten?


Ga jij binnenkort op surfvakantie en ben je er nog niet helemaal uit wat je mee moet nemen? De SurfaWhlie Pack List voor een surf camp helpt jou uit de brand. Een vraag die wij vaak krijgen is: wat moeten we nou eigenlijk allemaal meenemen? Om jou extra goed voor te bereiden op jouw aankomende surftrip, willen we jou de volgende zaken aanraden.

Heb jij trouwens nog helemaal geen surf camp geboekt? Check ook zeker dan even het overzicht met de leukste surf camps, zowel binnen als buiten Europa.

Please note: voordat je verder leest wijzen we je graag op de reis- en annuleringsverzekeringen welke je kunt boeken via onze partner De Europeesche. Zorg dat je goed voorbereid en verzekerd op vakantie gaat.

Voordat we verdergaan: ben jij op zoek naar een bikini, zwembroek, surfboard, of iets anders voor bij het surfen? Check dan de webshop Blue Tomato, in onze ogen het beste aanbod aan surfgear. Check de banner hieronder en kijk direct rond! Lees onder de banner verder voor de rest van het artikel.

Pack List voor op surf camp

Hieronder vind je, per categorie, de belangrijkste zaken om aan te denken. Het is absoluut geen must om alles mee te nemen, dit dient vooral als geheugensteuntje.

The Essentials

 • Cash: zorg er altijd voor dat je wat cash op zak hebt. In bijna alle surfdorpjes kun je tegenwoordig pinnen, maar helaas is dit niet overal vanzelfsprekend.
 • Identiteitsbewijs: zorg ervoor dat je je kunt legitimeren. Een rijbewijs wordt nog steeds niet overal in Europa erkend, dus zorg voor een ID-kaart of een paspoort. Dit is ook handig voor als je de barretjes en clubs in wilt komen maar daarnaast heb je het vaak ook voor je accommodatie nodig.
 • Verzekering: heb jij jouw verzekering goed geregeld? Onderschat het belang hiervan niet!

Stay protected

 • Zonnebrandcrème: surfen gebeurt op de oceaan en hier heb je nóg meer te maken met zonnestralen. Het feit dat je (vaak) een wetsuit aanhebt, betekent niet dat je je niet in hoeft te smeren. Denk goed aan je handen, voeten, nek en gezicht! Wij raden je te allen tijde een ocean-friendly zonnebrandcrème aan.
 • Een pet: het zou natuurlijk goed kunnen dat je veel in de zon komt tijdens jouw surfkamp. Een pet kan zeker handig zijn en wist jij dat er ook surf-petten zijn, zodat je ook op het water goed beschermd zult zijn.
 • Zonnebril: onderschat de potentiële schade die de zonnestralen op je ogen kunnen hebben niet. Draag een zonnebril en bescherm je ogen!

Voor het slapen

 • Slaapzak: niet alle accommodaties leveren beddengoed, ga dit goed na! Zelf een slaapzak en kussen meenemen kan soms erg handig zijn, zodat je potentiële problemen voor bent.
 • Zaklamp: een zaklamp kan erg handig zijn voor ’s avonds op de camping. Of misschien heb je hem ’s nachts nodig, als jullie met de groep nog een strandwandeling gaan maken of als je ‘s nachts even naar het toilet wilt (bij verblijf op een camping)
 • Muggenspray: veel surfspots zijn ook plekken waar veel muggen, vliegen en andere insecten aanwezig zijn. Jezelf goed inspuiten met muggenspray is dan ook zeker geen overbodige maatregel.
 • Warme kleding: op vele warme oorden kan het soms ook flink afkoelen, dus zorg zeker ook voor een warm vest en een lange broek. Je kunt daar maar beter te veel dan te weinig van bij je hebben.

Lees na de afbeelding verder…

Voor op het strand

 • Een badhanddoek: voor of na het surfen is het natuurlijk heerlijk om lekker aan het strand te liggen. Neem hiervoor dan ook een lekker grote badhanddoek mee!
 • Baby-wipes: deze vochtige doekjes zijn ideaal tijdens een surfvakantie. Je bent veel buiten en er is niet altijd een kraan aanwezig. Af en toe even je handen schoon kunnen maken is dan wel zo lekker!
 • Antibacteriële gel: Deze gel is ideaal voor tijdens het reizen. Mocht je bijvoorbeeld met de bus richting jouw surfbestemming reizen, kan het heel fijn zijn om je handen even te ontsmetten, bijvoorbeeld als je net even je lunch wilt eten.
 • Camera / GoPro: tijdens deze actieve vakantie zijn foto’s zeer belangrijk. Je zult zien dat er tijdens de week (of meerdere) dusdanig veel gebeurt, dat je dit eigenlijk allemaal op beeld moet hebben. Al is het alleen maar om dit een jaar later met je opa en oma terug te kijken. Daarnaast zijn actiefoto’s/video’s van tijdens het surfen natuurlijk heel gaaf om te hebben. Vergeet trouwens ook je oplader en een extra geheugenkaartje niet!
 • Badkleding: zorg voor een makkelijke zwembroek (tijdens het surfen moet je je vrij kunnen bewegen) of bikini en slippers. Verder mogen ook een hoofddeksel en zonnebril niet ontbreken.

Nice to have

 • Een badhanddoek: voor of na het surfen is het natuurlijk heerlijk om lekker aan het strand te liggen. Neem hiervoor dan ook een lekker grote badhanddoek mee!
 • Toilettas: op de campings of in een andere type accommodatie is het niet altijd vanzelfsprekend dat er shampoo, douchegel of zeep aanwezig is. Het kan dus zeker geen kwaad om dit zelf mee te nemen.
 • Kaarten: neem een spel kaarten mee of andere spelletjes. Hier zul je blij mee zijn, zowel tijdens de reis naar jouw bestemming toe als tijdens jouw verblijf. Met kaarten en een paar dobbelstenen heb je de groep meestal zo aan de praat!
 • Waterfles: voor en na het surfen is het belangrijk om voldoende (water) te drinken . Indien je zelf een fles hebt, is het makkelijker om er voor te zorgen dat je altijd water bij je hebt.
 • Snack: na een surfsessie kan het goed zijn dat je opeens erg veel honger hebt. Zorg er dan ook voor dat je altijd een snack hebt liggen, een zakje chips of een banaan. Zo kun je de tijd tot het avondeten een stuk makkelijker overbruggen. Ook tijdens de reis is een snack niet overbodig! Je weet immers maar nooit.

Verder is surfen echt een intensieve sport, zorg er voor dat je een goede conditie hebt! Wij schreven een heel artikel (+ filmpjes) over de beste fitness oefeningen (in het Engels).

Ben jij op zoek naar een bikini, zwembroek, surfgear of iets anders voor bij het surfen? Check dan de webshop Blue Tomato, in onze ogen het beste aanbod aan water- en surfgear. Check de banner hieronder en kijk direct rond!

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking