Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Beach Clean Up Ericeira

SW Sustainable Portugal

Beach Clean Up Ericeira


N 38°57’45.9″  W 9°24’56.27″

Tavaha! Deze Scandinavische term staat voor het nemen van verantwoordelijkheid voor het gebruik van het strand. In tijden waarin steeds meer mensen het strand gebruiken en de vervuiling van de oceaan nog steeds toeneemt is deze term relevanter dan ooit.

Beach Clean Up Portugal

Surfen is een passie die steeds populairder wordt. Meer en meer mensen surfen, meer en meer mensen gebruiken dus het strand en de oceaan. Helaas betekent dit ook dat de stranden steeds meer vervuild raken. Gelukkig zijn er mensen die dit erg aan het hart gaat en dus zijn er steeds meer initiatieven om de stranden schoner te houden. Dit doen ze ook in Portugal!

Om er even goed in te komen zijn hier 5 redenen waarom een Beach Clean ups zulke belangrijke initiatieven zijn.

  • Afval heeft een enorme impact op het ecosysteem van de oceaan
  • Het is makkelijker om afval van de stranden af te halen dan uit de zee
  • Het is onze verantwoordelijkheid
  • Je voelt je er goed door
  • Je bouwt er sociale contacten mee op

Het Quinta Surf House in Ericeira

Het Quinta Surf House in Ericeira organiseert elke week op vrijdag – na het volleybal toernooi – een Beach clean-up. Met een team van zo’n 25 man wordt in 30 minuten het strand Foz do Lizandro schoongemaakt. In teams van 2 ga je, met speciale handschoenen en een vuilniszak, het strand af om plastic, papier en andere rommel te verzamelen.

Ook in Camp Moinhos staat de Beach clean-up op het programma. Zij gaan elke week naar Praia do Matadouro, het strand waar zij normaliter surfen. Ook hier gaan ze te werk in teams van 2. Deze clean up duurt ongeveer een half uur, waarin je echt een verschil maakt voor de omgeving.

Waarom een Beach Clean Up

Wat ons zo erg aanspreekt is het realiseren van wat je zelf voor ‘schade’ aanricht bij het gebruik van het strand. Een stukje plastic laten vallen hoeft helemaal niet expres te gaan, maar het gebeurt wel. Door middel van dit initiatief, en ook vele andere soortgelijke initiatieven, worden de stranden van Ericeira schoner gehouden. Tevens zullen de gebruikers zich meer bewust worden van de ‘nadelen’ van het gebruik van het strand en de oceaan. Oh, en de vuilniszakken waarin het afval wordt verzameld worden gerecycled, ze worden gebruikt voor de afvalemmers op de toiletten in de SurfVillage.

Ook in nederland worden er veel regelmatig Beach Clean Ups georganiseerd. Zo is er deze zomer nog 11,000 kilo afval verzameld bij de Boskalis Beach Clean up Tour, waarbij Surfawhile aanwezig was bij de feestelijke afsluiting.

Check ook onze pagina over het Quinta Surf House in Ericeira om meer te weten te komen en eventueel ook zelf aan te sluiten bij een van de Beach Clean Ups.

Het Surfhouse in Ericeira

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *