Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Beach Clean Up Tour, door Stichting de Noordzee

SW Story Nederland

Beach Clean Up Tour, door Stichting de Noordzee


De 7de editie van dit geweldige evenement

Tussen 1 en 15 augustus vond de 7de editie van de Boskalis Beach Clean up Tour plaats. In totaal zijn er 30 etappes gehouden, waarbij vrijwilligers een deel van de Nederlandse stranden schoonmaakten. Ook dit jaar had de tour 2 routes; Route Noord en Route Zuid. Op de laatste dag, 15 augustus, kwamen beide routes bijeen in Zandvoort, waar op een feestelijke middag samen werd geproost op de fantastische resultaten.

Stichting De Noordzee

Sinds 2013 wordt de Beach Clean Up Tour georganiseerd, in samenwerking met Stichting De Noordzee (SDN). SDN doet dit samen met een aantal partners, waar een aantal partijen met financiële bijdragen deze tour mogelijk maken. Maar ook de partners die op andere manieren bijdragen, zoals met kennis, het verspreiden van publiciteit of op andere manier, zijn van levensbelang voor de tour.

De routes van de Beach Clean Up Tour

Route Noord is op 1 augustus gestart op Schiermonnikoog en in de eerste 8 etappes werden er ook een aantal andere schiereilanden aangedaan. Op dag 9 kwam route Noord aan op het vasteland, vanaf waar de vrijwilligers steeds zuidelijkere stranden schoonmaakten. Route Zuid begon in Cadzand en liep langs een aantal bekende badplaatsen, zoals Hoek van Holland en Scheveningen. Bij elke etappe verplaatste de karavaan zich iets meer richting het noorden, om zo ook uit te komen in Zandvoort aan Zee.

Volgend jaar een Surf-etappe?

Elk jaar worden er een aantal speciale etappes georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een etappe waar honden welkom zijn. Sommige honden heelpen zeker ook mee met het verzamelen van blikjes en ander afval. SurfaWhile hoopt volgend jaar te kunnen bijdragen aan een surf-etappe, met een mooie groep surf-enthousiastelingen die een dag een van de stranden van de Noordzee schoonmaakt. De tijd zal het leren hoe dit zal gaan verlopen.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *