Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

De beste surfvakanties voor families in 2021

SW Travel Tips Alle landen

De beste surfvakanties voor families in 2021


Family Surf Beach

In dit overzicht hebben wij de leukste surfvakanties voor families op een rijtje gezet. Hierbij gaat het om opties om te gaan surfen met het hele gezin in bijv. Frankrijk, Spanje, Portugal of gewoon in Nederland. Tevens maken wij onderscheid tussen surfvakanties voor families en family-friendly surfvakanties, waar het bij de tweede optie gaat om surf camps waar families welkom zijn terwijl er zeker ook andere gasten komen (optie 1 is family-only).

Uiteraard kunnen jullie ook op ons totaaloverzicht kijken voor surfvakanties voor families, al is het zeker ook de moeite waard om de verschillende opties hieronder door te lezen.

De beste surfvakanties voor families in Frankrijk

In Frankrijk – een waar paradijs voor surfers, mede vanwege het grote aanbod van surfvakanties in Frankrijk – vindt het surfen vooral plaats in het zuidwesten. Denk hierbij aan spots zoals Moliets en Vieux Boucau. 

Surfvakanties voor families in Moliets

In Moliets, op de camping Le Saint Martin, is het prachtige Family Surf Camp van Surfblend gelegen. Gedurende de zomer is het hier elke week een geweldig spektakel, zowel voor de kids als de ouders. Op het camp is er van alles te doen, met veel animatie, lekker eten en – uiteraard – surfles voor jong en oud. Het zwembad is trouwens ook een van de favoriete spots van de kids, al zijn ook veel ouders hier regelmatig te vinden.

Bij het Dreamsea glamping surfcamp in Moliets verblijf je in stijl, wat een van onze favoriete surfvakantie voor families is. Op dit glamping-gedeelte, wat op een apart deel van het kamp gelegen is, beschikt over ruime en mooi opgezette tipi-tenten, allemaal gelegen op een houten platform. Hoewel dit deel van het kamp naast het ‘normale surfkamp’ ligt, heb je toch echt een plek voor jezelf. Er zijn zo’n 15 tenten in het Glamping gedeelte met gasten van ‘alle soorten en maten’, van jonge stellen tot gezinnen en mensen die alleen komen en lekker willen relaxen en uitrusten.

Uiteraard kan er ook gesurft worden en worden er yogalessen aangeboden. Per dag zijn er 3 maaltijden inbegrepen en deze maaltijden zijn van zeer hoge kwaliteit. Wil je meer lezen over deze bestemming, kijk dan op de pagina van Dreamsea Glamping Moliets

4.5 / 5 – 45 reviews

Dreamsea Glamping Moliets

Moliets, Frankrijk
Gem. 25 – 40 jaar oud. (Min. 21)
Beginners & intermediate
Mei – Sep
Vanaf € 180,- per persoon, incl. maaltijden

Gezinsvakantie surfen in Vieux Boucau

In Vieux Boucau raden wij jullie graag het SURFinn surf house aan, een prachtige accommodatie voor jullie surfvakantie met het hele gezin. Elk jaar komen hier verschillende families, waar er zeker ook andere gasten zijn. Het huis ligt op 4 minuten lopen van het strand en op 8 seconden lopen van jullie eigen zwembad, hoe fijn is dat?! 

De beste surfvakanties voor families in Portugal

In het prachtige Portugal richten we ons op 3 delen: de Algarve, het prachtige Alentejo en de regio rondom Porto.

Dé surfvakantie voor families in Portugal

In het zuiden van Portugal, bij het populaire strand Arrifana, op camping Serrao is het gezellige surf camp voor families gelegen. Voor de zomer van 2021 is het niet meer mogelijk dit te boeken.

Hier komen louter avontuurlijke gezinnen op af die – vaak – het leuk vinden om ook de regio te ontdekken. Het surfstrand is vlakbij en op de camping zijn – naast een heerlijk zwembad – tal van activiteiten te doen. Deze leuke surfvakantie voor families wordt met name bezocht door Nederlandstalige families, wat het ook voor de kids extra leuk maakt. 

Gezinsvakantie surfen in Alentejo 

De Dreamsea Glamping Plus in Alentejo, Portugal, is de meest luxe variant van een surfkamp in Europa. De ruim opgezette tenten beschikken over zeer comfortabele bedden en je hebt een eigen terrasje. Je kijkt vanaf de tenten prachtig uit over de zee, en de maaltijden die je krijgt worden op een bijna-sterren niveau bereid. Deze bestemming is family-friendly en de pingpong tafel en het zwembad zijn vaak erg goed in trek bij de kids. Let wel op, want deze surfvakantie in Portugal is vaak als snelste volgeboekt.

Een surfvakantie in Porto

Het leuke Circle Surf Camp ligt precies tussen het stadscentrum van Porto en het bekende surfstrand Matosinhos. Er heerst een ontspannen sfeer binnen het camp, waar veel gezelligheid mogelijk is, maar je trekt je net zo makkelijk even terug. Deze accommodatie is family-friendly; er kunnen families komen, met name met kinderen die wat ouder zijn (zij kunnen evt. ook aansluiting zoeken met de andere jeugd). Het is echter geen garantie dat er wekelijks kids zijn.

De beste surfvakanties voor families in Spanje

Noord-Spanje staat bekend om haar veilig surfomstandigheden, ideaal voor beginnende surfers. Niets staat een surfvakantie met het hele gezin in de weg. We richten ons op de regio Cantabrië, met spots (nabij) als Comillas, Oyambre en Loredo. Lees snel verder!

Gezinsvakantie surfen in San Vicente de la Barquera

Deze geweldige streek in Noord-Spanje staat bekend om haar ideale en veilige surfomstandigheden, zeker voor jonge en beginnende surfers. De bestemming die hierbij hoort is Dreamsea Glamping Cantabrie, gelegen op de camping El Helguero.

In dit stijlvolle surfkamp verblijven allerlei verschillende gasten. Regelmatig komen er gezinnen maar je vindt hier ook veel jonge stellen, groepjes vrienden en jongeren en volwassenen die alleen komen. De sfeer is erg internationaal, met gasten van letterlijk over de hele wereld. Lijkt jullie dit wel iets, check dan Dreamsea Gamping Cantabrie 

Gezinsvakantie surfen in Oyambre 

verblijf in stijl in Noord-Spanje, Oyambre om precies te zijn bij het Star Deluxe Surfcamp. Dit is de ideale keuze voor als je graag onderdeel wilt zijn van een leuke en internationale groep, terwijl je op zoekt bent naar nét wat extra comfort. Je krijgt een ruim opgezette tipi-tent (voor 1-2 personen), met een comfortabel bed (of 2 losse), stroom en een bedlampje. Je kunt meedoen aan de yoga en andere leuke activiteiten, er zijn wekelijks verschillende concerten en ook het eten is goed geregeld.

Star tipi-tent

Het Star Deluxe surfcamp is een family friendly surfcamp. Dit betekend dat de leeftijd in principe 18+ is maar voor avontuurlijke gezinnen met wat oudere kinderen is het een perfecte optie. Als je opzoek bent naar net wat extra comfort en niet bang bent om een praatje te maken met andere bezoekers is dit the place to be. Meer informatie vindt je op de pagina van het Star Deluxe Surfcamp Oyambre.

Een surfvakantie voor families in Nederland

In het prachtige Nederland kun je ook dit jaar weer een gezellige surfvakantie voor gezinnen boeken. Onder de rook van Den Haag – om precies te zijn in ‘s Gravenzande – is dit surfkamp gelegen, waar jullie veel Nederlandstalige families zullen tegenkomen (het kan zeker zijn dat hier ook internationale gezinnen op afkomen). Een van onze persoonlijke favorieten voor aankomende zomer!

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *