Boek veilig & vertouwd Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 112 reviews

The SurfaWhile Covid-Update

Goed nieuws – is de situatie ter plekke niet veilig? Dan krijg jij je geld terug.

Dit document zal regelmatig worden geüpdatet. Heb jij een vraag: onze telefoonlijnen zijn erg druk en indien jij er niet doorheen komt, kun je ons altijd een appje sturen: +316 40488347

Laatste versie: 26 okt 2021 en vandaag geldig

In dit artikel kun je direct scrollen naar:

Beste boeker,

Gaat mijn vakantie door?

Wij krijgen veel vragen over de verschillende surfvakanties. ‘Gaat mijn surftrip wel door?’ of ‘Wat gebeurt er als er code rood van kracht is in Nederland?’ of ‘Het reisadvies is oranje (vanuit NL) of rood (vanuit BE), gaan de surflessen wel door?’. Deze vragen snappen wij heel goed en graag gaan we hier op in.

In principe kunnen de surfkampen, surf huizen en surf- en taalreizen gewoon doorgaan. De situatie ter plekke is overal nog veilig en alle activiteiten, het verblijf en de maaltijden kunnen gewoon doorgang vinden. Mocht daar op jouw bestemming verandering in komen, dan hoor je het vanuit ons.

Indien Nederland of België de (donker)rode kleur ‘heeft’ volgens de veiligheidskaart van Europa kan dit gevolgen hebben voor jouw reis. Dit heeft geen invloed op het verblijf en de activiteiten ter plekke (zolang jouw vakantie buiten jouw thuisland plaatsvindt). Het kan zijn dat het land van bestemming extra maatregels treft voor toeristen, welke te vinden zijn via de website Nederland Wereldwijd en de Belgische website met Overheidsadviezen betreffende reizen.

Krijgt je bestemming een negatief reisadvies opgelegd door jouw Overheid? In sommige gevallen is bij jouw surfvakantie een speciale annuleringsregeling opgenomen (zoals een gratis Cancellation Insurance of de Corona Cashback Garantie). Indien dit het geval is, kan het zijn dat jij jouw surfreis gratis kunt annuleren of omboeken. Je vindt dit terug op de factuur of in jouw boekingsoverzicht. Dit betekent tevens dat je dus niet gratis kunt annuleren/omboeken als dit niet bij jouw boeking inclusief is.

Wat heb ik nodig om te reizen?

Net zoals vliegtuigmaatschappijen kijken ook wij voornamelijk naar de Overheidswebsites van Nederland en België als het neerkomt op reizen. Nederlandse reizigers kunnen de laatste informatie vinden via de website Nederland Wereldwijd en de Belgische website met Overheidsadviezen betreffende reizen.

Vanaf 01 juli is het mogelijk om te reizen met het European Vaccination Passport naar andere EU-landen te reizen. Let op: het is mogelijk dat bepaalde landen aanvullende eisen stellen, zoals het verkrijgen van een PCR-test of Antigeentest. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger om zich goed in te lezen m.b.t. de vereisten om te reizen.

Met de bus op vakantie, waar moet ik aan denken?

Reis jij komende zomer naar Frankrijk of Spanje, dan is het volgende goed om te weten:

Regelgeving Frankrijk:

Bij jouw busticket zit een lijst bijgevoegd met alle inreis-regels van Frankrijk, incl. de vereisten betreffende testen. Normaliter ontvang je jouw busticket uiterlijk 7 dagen voor vertrek (op z’n laatste de woensdag voor vertrek, bij uitzondering).

Regelgeving Spanje:

Bij jouw busticket zit een lijst bijgevoegd met alle inreis-regels van Spanje, incl. de vereisten betreffende testen. Normaliter ontvang je jouw busticket uiterlijk 7 dagen voor vertrek (op z’n laatste de woensdag voor vertrek, bij uitzondering).

Hoe gaan wij om met Covid-19

We werken met 3 verschillende boekingsvoorwaarden voor de surfvakanties.

  • Gratis Annuleren
  • Cashback Garantie
  • SurfaWhile Garantie

Op de pagina van de desbetreffende surfvakantie (dit geldt niet voor de surf- en taalreizen) vind je een box die ‘Goed om te weten’ heet. Hier staat het kopje Covid-19 waarin de voorwaarden omtrent corona staan weergeven die van toepassing zijn op die reis. De SurfaWhile Garantie is uiteraard te allen tijde van toepassing met daar eventueel nog aanvullende voorwaarden (in jouw voordeel) bovenop.

Wanneer kan jij je surfvakantie gratis annuleren?

Het kan voorkomen dat een surfvakantie een gratis annulering aanbiedt. Indien daar speciale voorwaarden aan hangen, zal dit beschreven staan in de box Goed om te weten.

De Gratis Cashback

Bepaalde bestemmingen kiezen voor de Gratis Cashback, waarbij jij je geld terug kunt krijgen indien de overheid van jouw thuisland het je afraadt om naar jouw bestemming te reizen. Dit geldt bij een code oranje (vanuit de NL’se Overheid) of code rood (vanuit de Belgische Overheid)

De SurfaWhile Garantie

Plezier tijdens jouw vakantie is belangrijk, veiligheid nog net wat belangrijker. Naast het surfen willen wij ook dat je onbezorgd op vakantie gaat betreffende het coronavirus. Daarom garanderen we jou dat jij je geld terugkrijgt op het moment dat het ter plekke niet veilig is.

Dit betekent dus dat jij nu gewoon een surfvakantie kunt boeken want als het niet verantwoord is om deze surfvakantie te genieten, zul je je geld terugkrijgen.

De 3 scenario’s:

We maken onderscheid tussen de volgende 3 scenario’s:

  • De situatie ter plekke of de reis naar jouw bestemming is onveilig: indien het niet verantwoord is om naar jouw bestemming te reizen (en je dit via ons hebt geboekt) of de situatie ter plekke is niet veilig, zul je een volledige restitutie van de reissom ontvangen.
  • Een positieve Covid-test of verplichte thuisquarantaine: met een annuleringsverzekering ben je in een aantal gevallen verzekerd tegen onvoorziene omstandigheden, zoals een positieve Covid-test. Op deze pagina vind je meer informatie over de verzekering die wij aanbieden via onze partner De Europeesche Verzekeringen.
  • De accommodatie blijft gesloten: in dit geval zul je een volledige terugbetaling van de betaalde reisgelden ontvangen.

Frequently Asked Questions

Hoe zit het met reizen naar mijn vakantiebestemming?

Op het moment van schrijven hebben een aantal landen een ‘oranje reisadvies’ (of rood). Dit betekent dat je sterk wordt aangeraden alleen te reizen als dit strikt noodzakelijk is.

Via SurfaWhile boek jij jouw surfvakantie – het zogeheten landarrangement. Voor in de zomer bieden we ook busreizen aan naar Frankrijk en Spanje maar daar buiten boekt men zelf het vervoer. De reiziger is zelf verantwoordelijk om aan de lokale eisen betreffende het in- en uitreizen te voldoen.

PCR-testen en vaccinatiepaspoort

Het is niet ondenkbaar dat – ten tijde van jouw vakantie – je een negatieve PCR-test dient te overleggen bij aankomst op jouw bestemming, evenals bij terugkomst in Nederland of België. Let op: helaas is het niet op elke bestemming (goed) mogelijk om een PCR-test te doen voordat je aan de terugreis begint.

Welke gezondheidsmaatregelen gelden er ter plekke?

Nederlandse reizigers kunnen de laatste informatie vinden via de website Nederland Wereldwijd en de Belgische website met Overheidsadviezen betreffende reizen.

Het ik een negatieve test nodig als ik terugreis naar Nederland of België?

Het kan mogelijk zijn dat je (eventueel in aanvulling op het Corona paspoort) een PCR- of antigeentest moet kunnen overleggen bij het terugreizen. Nederlandse reizigers kunnen de laatste informatie vinden via de website Nederland Wereldwijd en de Belgische website met Overheidsadviezen betreffende reizen.

Hoe regel ik een PCR-test op mijn vakantiebestemming?

Momenteel zijn wij bij onze partners ter plekke aan het inventariseren hoe het zit met lokale testen. Zodra jij op vakantie gaat, zullen wij of onze partner jou hierover van informatie voorzien.

Kan mijn reis doorgaan?

In principe is het antwoord hierop ‘ja’. Indien de organisator van de reis de geboekte onderdelen niet kan uitvoeren, laten we je dit zo snel mogelijk weten, maar over het algemeen zijn al onze partners goed voorbereid op de lokale maatregelen. Zodra wij een reis moeten annuleren, zullen we direct contact met u opnemen. U hoeft hierbij niet bij ons aan te kloppen, want zodra wij meer informatie hebben, zullen we u direct – per email – benaderen.

Ik voel me niet op m’n gemak om te gaan – kunnen jullie iets voor me doen?

Indien jij uit eigen beweging besluit om jouw reis niet door te laten gaan, doen wij graag ons best om te overleggen met de partner of we jouw reissom kunnen omzetten in een reistegoed voor een later moment. Hier kunnen we echter geen garanties in maken.

Ik heb nog geen idee wanneer ik zou kunnen/willen.

De meeste accommodaties zullen hier flexibel mee omgaan, zodat jij dit jaar, maar (vaak) ook volgend jaar naar diezelfde accommodatie kunt gaan.

Ik moet de tweede betaling van mijn reis nog doen, maar verwacht dat deze niet doorgaat.

Zolang een reis niet geannuleerd is, dient deze betaling gewoon plaats te vinden. Indien u deze tweede betaling niet doet, hebben wij het recht uw reis te annuleren, waarbij de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden van kracht zijn.

Contact met SurfaWhile

Indien hier nog vragen over zijn, willen we u verzoeken om contact op te nemen via info@surfawhile.com (waarbij ook het factuurnummer wordt vermeld). Wij doen onze uiterste best om hier zo snel mogelijk antwoord op te geven, maar gezien de drukte kan dit soms net iets langer duren dan wat u van ons gewend bent. Dank voor uw begrip.