Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.8 /5

The SurfaWhile Covid-Update

Dit document zal regelmatig worden geüpdatet. Heb jij een vraag: onze telefoonlijnen zijn erg druk en indien jij er niet doorheen komt, kun je ons altijd een appje sturen: +316 40488347

Laatste versie: 01 juni 2021

Beste boeker,

Goed nieuws – is de situatie ter plekke niet veilig? Dan krijg jij je geld terug. Bekijk direct ons hele aanbod van de beste surfvakanties.

Hoe gaan wij om met Covid-19

We werken met 3 verschillende boekingsvoorwaarden voor de surfvakanties.

  • Gratis Annuleren
  • Cashback Garantie
  • SurfaWhile Garantie

Op de pagina van de desbetreffende surfvakantie (dit geldt niet voor de surf- en taalreizen) vind je een box die ‘Goed om te weten’ heet. Hier staat het kopje Covid-19 waarin de voorwaarden omtrent corona staan weergeven die van toepassing zijn op die reis. De SurfaWhile Garantie is uiteraard te allen tijde van toepassing met daar eventueel nog aanvullende voorwaarden (in jouw voordeel) bovenop.

Wanneer kan jij je surfvakantie gratis annuleren?

Het kan voorkomen dat een surfvakantie een gratis annulering aanbiedt. Indien daar speciale voorwaarden aan hangen, zal dit beschreven staan in de box Goed om te weten.

De Gratis Cashback

Bepaalde bestemmingen kiezen voor de Gratis Cashback, waarbij jij je geld terug kunt krijgen indien de overheid van jouw thuisland het je afraadt om naar jouw bestemming te reizen.

De SurfaWhile Garantie

Plezier tijdens jouw vakantie is belangrijk, veiligheid nog net wat belangrijker. Naast het surfen willen wij ook dat je onbezorgd op vakantie gaat betreffende het coronavirus. Daarom garanderen we jou dat jij je geld terugkrijgt op het moment dat het ter plekke niet veilig is.

Dit betekent dus dat jij nu gewoon een surfvakantie kunt boeken want als het niet verantwoord is om deze surfvakantie te genieten, zul je je geld terugkrijgen.

De 3 scenario’s:

We maken onderscheid tussen de volgende 3 scenario’s:

  • De situatie ter plekke of de reis naar jouw bestemming is onveilig: indien het niet verantwoord is om naar jouw bestemming te reizen (en je dit via ons hebt geboekt) of de situatie ter plekke is niet veilig, zul je een volledige restitutie van de reissom ontvangen.
  • Een positieve Covid-test of verplichte thuisquarantaine: met een annuleringsverzekering ben je in een aantal gevallen verzekerd tegen onvoorziene omstandigheden, zoals een positieve Covid-test. Op deze pagina vind je meer informatie over de verzekering die wij aanbieden via onze partner De Europeesche Verzekeringen.
  • De accommodatie blijft gesloten: in dit geval zul je een volledige terugbetaling van de betaalde reisgelden ontvangen.

Hoe zit het met reizen naar mijn vakantiebestemming?

Op het moment van schrijven hebben een aantal landen een ‘oranje reisadvies’ (of rood). Dit betekent dat je sterk wordt aangeraden alleen te reizen als dit strikt noodzakelijk is.

Via SurfaWhile boek jij jouw surfvakantie – het zogeheten landarrangement. Voor in de zomer bieden we ook busreizen aan naar Frankrijk en Spanje maar daar buiten boekt men zelf het vervoer. De reiziger is zelf verantwoordelijk om aan de lokale eisen betreffende het in- en uitreizen te voldoen.

PCR-testen en vaccinatiepaspoort

Het is niet ondenkbaar dat – ten tijde van jouw vakantie – je een negatieve PCR-test dient te overleggen bij aankomst op jouw bestemming, evenals bij terugkomst in Nederland. Momenteel lijkt het erop dat de EU werkt aan een plan om deze testen beter (en goedkoper!) beschikbaar te maken, ook voor vakanties.

Wij houden de informatie omtrent vaccinatiepaspoorten scherp in de gaten en zullen het hier vermelden zodra daar een update over is. Alles wijst er momenteel op dat deze per 01 juli beschikbaar zullen zijn (of zelfs eerder).

Welke gezondheidsmaatregelen gelden er ter plekke?

Graag verwijzen we je naar de website van Nederland Wereldwijd – Reisadviezen, afkomstig van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de info die het meest up-to-date is.

Het ik een negatieve test nodig als ik terugreis naar Nederland?

De Rijksoverheid eist op het moment van schrijven een Negatieve PCR-test zodra je Nederland binnen reist vanuit bepaalde bestemmingen. Momenteel is dat niet het geval voor surfvakanties in Portugal. Het laatste nieuws over de vereisten voor alle bestemmingen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Hoe regel ik een PCR-test op mijn vakantiebestemming?

Momenteel zijn wij bij onze partners ter plekke aan het inventariseren hoe het zit met lokale testen. Zodra jij op vakantie gaat, zullen wij of onze partner jou hierover van informatie voorzien.

Kan mijn reis doorgaan?

In principe is het antwoord hierop ‘ja’. Indien de organisator van de reis de geboekte onderdelen niet kan uitvoeren, laten we je dit zo snel mogelijk weten, maar over het algemeen zijn al onze partners goed voorbereid op de lokale maatregelen. Zodra wij een reis moeten annuleren, zullen we direct contact met u opnemen. U hoeft hierbij niet bij ons aan te kloppen, want zodra wij meer informatie hebben, zullen we u direct – per email – benaderen.

Ik voel me niet op m’n gemak om te gaan – kunnen jullie iets voor me doen?

Indien jij uit eigen beweging besluit om jouw reis niet door te laten gaan, doen wij graag ons best om te overleggen met de partner of we jouw reissom kunnen omzetten in een reistegoed voor een later moment. Hier kunnen we echter geen garanties in maken.

Ik heb nog geen idee wanneer ik zou kunnen/willen.

De meeste accommodaties zullen hier flexibel mee omgaan, zodat jij dit jaar, maar (vaak) ook volgend jaar naar diezelfde accommodatie kunt gaan.

Ik moet de tweede betaling van mijn reis nog doen, maar verwacht dat deze niet doorgaat.

Zolang een reis niet geannuleerd is, dient deze betaling gewoon plaats te vinden. Indien u deze tweede betaling niet doet, hebben wij het recht uw reis te annuleren, waarbij de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden van kracht zijn.

Contact met SurfaWhile

Indien hier nog vragen over zijn, willen we u verzoeken om contact op te nemen via [email protected] (waarbij ook het factuurnummer wordt vermeld). Wij doen onze uiterste best om hier zo snel mogelijk antwoord op te geven, maar gezien de drukte kan dit soms net iets langer duren dan wat u van ons gewend bent. Dank voor uw begrip.