Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

De 6 beste spots voor Surf + Yoga deze zomer

SW Travel Tips Alle landen

De 6 beste spots voor Surf + Yoga deze zomer


Dreamsea Sri Lanka yoga

Naast dat het heerlijk is om na een surfsessie een lesje yoga te nemen, wordt yoga steeds populairder. Steeds meer surf accommodaties bieden ook yoga lessen aan. Wij hebben voor jullie de 6 beste plekken opgesomd om deze zomer surfen te combineren met yoga.

Zie direct voor het meest recente overzicht van surf- en yogavakanties

Mimizan, Frankrijk

In Mimizan kun je verblijven in een prachtig surfhotel, met de focus volledig gericht op rust, chillen, surfen en …. yoga! Tijdens de week zal yoga-docente Claire je meenemen naar een heerlijk rustige spot rondom het hotel (bijv. in de prachtige bossen van het Les Landes gebied) voor een uurtje yoga. Het verblijf vindt plaats in een klassiek Baskisch huis, ingericht als hotel maar nu omgebouwd tot een gave surf lodge. Waar iedereen een eigen kamer heeft (er zijn ook een aantal gedeelde kamers) is er voldoende privacy. In de gemeenschappelijke ruimte van de lodge is er echter ook voldoende mogelijkheid om anderen te ontmoeten, al gebeurt dat natuurlijk ook tijdens het surfen en de yoga.

De yoga les

Benieuwd naar alle surfvakanties met yoga?

Caparica, Portugal

Dit typische surf dorpje, vlak onder Lissabon, is een hele leuke plek om komende zomer surfen te combineren met yoga. Per week zul je 3 yoga lessen krijgen, welke meestal na de surflessen plaatsvinden. Dit is de ideale combinatie om je spieren weer even rust te gunnen. Hoewel je vanaf Caparica de hoofdstad van Portugal kunt zien liggen, zul je toch verblijven in een heerlijk, rustig Portugees kustplaatsje met een echte surf vibe. Naast het surfen en de yoga zul je genieten van een heerlijk ontbijtje en is er eenmaal een barbecue voor iedereen. Dit surf house beschikt ook over een aantal fietsen, waarmee jij ook een mooie fietstocht langs het strand kunt maken. Lees meer over deze bestemming.

Comillas, Spanje

In Noord-Spanje is de omgeving prachtig, met het surfkamp gelegen op een mooie heuvel. De natuur hier is ideaal om helemaal tot rust te komen. Je kunt kiezen voor 3 of 5 yoga-sessies, welke worden gegeven door een ervaren yoga-docent(e). Naast yoga kun je uiteraard ook goed surfen, met name beginners kunnen hier erg goed terecht. In het surfkamp (dat met een capaciteit van zo’n 60 niet al te groot is) komen mensen uit verschillende landen, de meeste gasten komen alleen of met z’n 2tjes. Ook komen er families om te surfen, wat deze plek erg divers en gezellig maakt. De maaltijden, die kwalitatief erg goed zijn, zijn inclusief en je verblijft in luxe en modern aangeklede tipi-tenten.

Alentejo, Portugal

Het surfkamp in Alentejo (1.5 uur ten zuiden van Lissabon) is gelegen op een prachtige plek. Het surfkamp ligt op een camping, welke direct aan de Atlantische Oceaan is gelegen. Bovenop de prachtige rotspartijen van Alentejo kijkt dit surfkamp uit over het helderblauwe water. Dit uitzicht is verder ook erg rustgevend, wat de yogasessies erg ten goede komen. Je kunt kiezen voor 3 of 5 x een uur yoga en dit is nog goed af te wisselen met de surflessen. Meestal zijn de yogalessen in de avond, vlak voor of na het eten. Het surfkamp is verder erg creatief ingericht, met veel bamboe en prachtige tipi-tenten. Hier vind je meer info over het surfkamp.

Moliets, Frankrijk

Moliets staat bekend als plek voor surf-fanaten, maar ook de yoga-liefhebbers kunnen hier een heerlijke week genieten. Je zult verblijven in mooie tipi-tenten (deluxe is mogelijk) en naast het surfen zijn er nog tal van andere activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van de ‘wine and cheese’ avond op het strand en zijn er enkele concerten van leuke, opkomende bandjes. Uiteraard behoort ook yoga tot de mogelijkheden. Een aantal keer per week zul je, op het dek in het surfkamp, in de bossen dichtbij het surfkamp, of op het strand een heerlijke yoga sessie volgen.

Le Pin Sec, Frankrijk

Onderstaande foto zegt genoeg, in Le Pin Sec is yoga erg belangrijk. Je hebt ook de mogelijkheid om de maaltijden vegetarisch of veganistisch geserveerd te krijgen, wat jouw week helemaal healthy maakt. Het verblijf vindt plaats in mooie deluxe-tenten, met een comfortabel matras. Hier lees je alles over deze fantastische bestemming.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *