Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

De beste surfkampen in Europa voor de zomer van 2021

SW Travel Tips Alle landen

De beste surfkampen in Europa voor de zomer van 2021


De beste surfkampen van Europa in 2021

Aankomende zomer belooft het weer een fantastisch surfseizoen te worden aan de Europese stranden en daarom zeten wij de leukste surfkampen in Europa op een rijtje. In dit overzicht richten we ons op Frankrijk, Spanje en Portugal, met aanbod van surfers van alle niveaus. En zoals jullie weten, SurfaWhile helpt jou aan de surfvakantie die het beste bij je past. Mocht jouw ideale surfvakantie niet in dit overzicht staan, neem dan contact met ons op en we helpen je alsnog graag verder.

Bekijk alle Surfkampen

Surfkampen behoren al jaren tot de meest populaire vakanties onder jongeren. Al in de jaren ’90 ontstonden er surfkampen langs de kust van Frankrijk. In de loop der jaren zijn er ook in Spanje en Port …[ ]

De beste surfkampen in Frankrijk

Hieronder hebben wij een aantal leuke surfkampen in Frankrijk neergezet welke, wat ons betreft, zeker vallen onder de leukste surfkampen in Europa. Wil jij een overzicht met alle surfkampen in Frankrijk? Anders kun je hieronder verder lezen, terwijl jij jezelf al aan dat chille Franse strand waant, met een lekker stukje fromage op een Franse baguette en misschien wel een biertje of ander lekker drankje in je hand. Salut!

1. Surfen in Moliets

Al sinds jaar en dag is Moliets een van de bekenste surfspots van Frankrijk. Op de gezellige camping Les Cigales zijn een aantal van de beste surfkampen van Europa terug te vinden, welke allemaal net iets anders zijn aangekleed, maar allemaal over een goede surfvibe beschikken. Verblijf in een leuk surf kamp met veel optredens, of ga voor een verblijf in luxe. In alle gevallen zul jij een hele leuke surfvakantie hebben. Hieronder een van onze persoonlijke favorieten.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Mei – September, momenteel nog beschikbaar

4.4 / 5 – 49 reviews

Star Surf Camp Moliets

Moliets, Frankrijk
Gem. 20 – 30 jaar oud. (Min. 18)
Beginners only
Mei – Sep
Vanaf € 219,- per persoon, incl. maaltijden

2. Surfen in Vieux-Boucau

Vieux Boucau ligt vlak onder Moliets en beschikt over omstandigheden zeer toegankelijk zijn. Direct achter de duinen liggen zowel een Nederlandstalig surfkamp als een internationaal surfkamp, voor ieder wat wils dus. In het stadje zijn er een aantal leuke barretjes en restaurants, dus ook wanneer er niet gesurft wordt, is er nog van alles te doen.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Juni – September, momenteel nog beschikbaar

4.9 / 5 – 17 reviews

SURFinn Vieux Boucau

Vieux Boucau, France
Gem. 24 – 39 jaar oud. (Min. 18)
Beginners & intermediate
Mrt – Nov
Vanaf € 229,- per persoon, incl. maaltijden

3. Surfen in Mimizan

Al enkele jaren is Mimizan af van het imago ‘feest-oord’ en dat is te merken. Er zijn een aantal kwalitatief zeer goede accommodaties bijgekomen en het blijft qua omstandigheden natuurlijk dé surfhoofdstad van Frankrijk. Mimizan is wel een plek waar we vaak zien dat dit relatief snel is volgeboekt, waardoor men toch vaak alsnog uitkomt voor een surfkamp in Moliets of juist een wat luxer verblijf, bijv. in de SURFinn in Vieux Boucau (hierboven).

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beste periode: open April – November

De beste surfkampen in Spanje

1. Surfen in Oyambre

Net zoals vorige jaar is dit, wat ons betreft, de plek waar je aankomende zomer het beste kunt surfen. De omstandigheden in het water, de prachtige omgeving en het vele groen maakt Oyambre tot een van de beste surfplekken van Spanje. Het verblijf vindt plaats in een mooi Glamping surfkamp, of ga voor de gezellige tipi-tenten. Surfen in Noord-Spanje staat bekend om haar omstandigheden die ideaal zijn voor beginners, maar ook voor surfers met meer ervaring is hier genoeg te doen, ook rondom Oyambre. Wij durven dus best te claimen dat dit een van de beste surfkampen in Europa is.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Mei – September, momenteel nog beschikbaar

3.9 / 5 – 23 reviews

Star Surf Camp Oyambre

Oyambre, Spanje
Gem. 20 – 35 jaar oud. (Min. 18)
Beginners & intermediate
Mei – Sep
Vanaf € 249,- per persoon, incl. maaltijden

2. Surfen in Loredo

Na Oyambre is dit de beste plek om te gaan surfen in Noord-Spanje. Naast Loredo ligt Somo, een typisch Spaans stadje met lekker eten, uitgaan en veel vermaak. Deze twee plekken delen een ruim strand, met een prachtige baai die ideaal is voor de beginnende surfer. In Loredo kun je kiezen voor een groot surf house of een verblijf in het surf hotel, op 5 minuten lopen van de zee.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Maart – November, momenteel nog beschikbaar

4.4 / 5 – 365 reviews Escuela Cantabra de Surf

Escuela Cantabra de Surf

Somo, Spanje
Gem. 25 – 40 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau’s, incl. beginners
Gehele jaar
Vanaf € 179,- per persoon, incl. surfles

3. Surfen in San Sebastian

Wist jij dat je op dit prachtige stadsstrand perfect kunt surfen. De stad is ook de ultieme plek om Spaans te leren, vooral tussen april en oktober erg popular. Via SurfaWhile kun je er zelfs voor kiezen om een cursus Spaans leren en surfen te boeken in San Sebastian, dé ideale combinatie dus!

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open hele jaar, juni – september beperkt beschikbaar

Meer informatie: Spaans leren in San Sebastian

De beste surfkampen in Portugal

Portugal kent vele surfkampen, teveel om op te noemen. Vind hier een aantal leuke opties en scroll helemaal naar onder om alle surfkampen in Portugal te checken.

1. Surfen in Caparica

Dit is wat ons betreft zeker een van de beste surfkampen van Europa. Zo’n 10 kilometer ten zuiden van Lissabon vind je Caparica, een van de beste spots van Portugal om te surfen. In en rondom Caparica zijn er tal van surfspots, waardoor je dagelijks naar een strand kan gaan met de ideale omstandigheden voor jouw niveau. Via SurfaWhile kom je terecht bij een fantastisch surf house, waar de gezelligheid centraal staat. En een uitstapje naar Lissabon is ook altijd een optie, ideaal dus.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Februari – November, momenteel nog beschikbaar

4.9 / 5 – 177 reviews

Gota d’Agua Caparica

Costa da Caparica, Portugal
Gem. 21 – 45 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau’s, incl. beginners
Gehele jaar
Vanaf € 389,- per persoon, incl. surfles & maaltijden

2. Surfen in Ericeira

Wil jij echt goed leren surfen en ben jij ook op zoek naar een feestje voor 1-2 keer in de week, dan zit je goed in Ericeira. Op een uur rijden van Lissabon vindt je dé surfhoofdstad van Portugal, waar we verschillende surf huizen aanbieden. Een van deze surf huizen, gloednieuw en eind 2018 pas opgeleverd, is het meest luxe surf house wat er qua aanbod in Europa beschikbaar is. Dit is zeker het checken waard! Ook kun je naar het pittoresque surf house in het centrum van Ericeira, wat een zeer persoonlijke sfeer met zich meebrengt.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Maart – November, beperkt beschikbaar

4.8 / 5 – 66 reviews

Rapture Surf Camps Ericeira

Ericeira, Portugal
Gem. 20 – 40 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau’s, incl. beginners
Gehele jaar
Vanaf € 495,- per persoon, incl. maaltijden

3. Surfen in Alentejo

Alentejo wordt door velen gezien als bijzonderste regio van Portugal. De omgeving is kleurrijk, er is een hele hoop natuur en de lokale keuken is erg smaakvol. De kustlijn is overigens hetgeen wat de meeste mensen het meeste bijblijft, met verblijf in een gezellig surfkamp of de luxe Glamping Plus. Hier moet je een keer geweest zijn.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Mei – September, momenteel nog beschikbaar

4.2 / 5 – 210 reviews

Dreamsea Surf Camp Alentejo

Praia Galé, Portugal
Gem. 18 – 28 jaar oud. (Min. 16)
Beginners only
Mei – Sep
Vanaf € 269,- per persoon, incl. maaltijden

4. Surfen in Algarve

Surfen in de Algarve was nog nooit zo leuk, je zit namelijk op een goede locatie van waar je gemakkelijk de zuid- en de west-kust kunt bereiken, zodat er altijd gesurft kan worden op een plek met goede surfcondities. De Algarve staat bekend om het goede weer, een feestje op z’n tijd en de relaxte sfeer die er heerst. Dit komt jouw surfvakantie zeker ten goede. In

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: hele jaar geopend

Meer informatie: SURFinn Algarve 

Surf House Aljezur Surfblend
Surf House Aljezur Surfblend

Bekijk alle Surfkampen Portugal

Portugal is gezegend met de Atlantische Oceaan langs de volledige lengte van het land. De prachtige baaien van SurfaWhile bieden uitstekende surfspots voor surfers op alle niveau’s. Rondom deze surfsp …[ ]

Meer informatie over surfen in Europa

  1. Surfen in Frankrijk
  2. Surfen in Spanje
  3. Surfen in Portugal

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *