Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

De beste surfvakanties voor vegans in 2021

SW Travel Tips Alle landen

De beste surfvakanties voor vegans in 2021


Vegan Surfvakanties

De wereld raakt steeds bewuster wat betreft eten; wat we eten, hoe we het eten en hoe het bereid wordt. De surfwereld doet hier zeker aan mee. SurfaWhile heeft een mooi lijstje met de beste surfvakanties voor vegans: voor als je wilt surfen in een omgeving waar veganistische maaltijden worden geserveerd. Mocht jouw ideale keuze hier nou niet tussen staan, schroom dan niet en neem contact met ons op, we helpen je graag verder. In dit overzicht richten we ons op Europa, en dan met name de populairste surfbestemmingen; Frankrijk, Spanje en Portugal. Naast deze bestemmingen is er nog veel meer, ook buiten Europa. We horen graag wat jouw wensen zijn.

Beste surfvakanties voor vegans in Spanje

Vlakbij het prachtige plaatsje Comillas vinden we een luxe surfkamp, wat kleinschalig is en gasten van over de hele wereld ontvangt.  Het eten speelt hier een hele centrale rol, met 3 heerlijke maaltijden per dag en voor veganisten zijn er tal van opties. Vanwege de kleine groep is de sfeer erg intiem, wat er voor zorgt dat je de andere gasten vaak echt goed leert kennen. Uiteraard is er, voor wie dat wil, voldoende mogelijkheid om je eigen ding te doen. Dit kan een potje ping pong zijn of lekker een boekje lezen in of voor de tent. Naast deze leuke sfeer zijn de maaltijden hier echt een aanrader, en er is ook altijd genoeg, voor iedereen.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Mei – September, momenteel nog beschikbaar

More information: Dreamsea Surf Camp Glamping

Beste surfvakanties voor vegans in Portugal

Het meest luxe surfkamp in Europa bevindt zich in Portugal. In de regio Alentejo, aan het prachtige Praia da Galé, vinden we hier de Glamping Plus terug. De overnachtingen vinden plaats in ruim opgezette en stijlvolle tipi-tenten. In totaal staan er 9 tenten, wat de groep klein houdt en intiem maakt. Er is ook zeker mogelijkheid om te surfen en voor wie wilt zijn er ook yogalessen, met een prachtig uitzicht over de krakelblauwe zee. Maar hét hoogtepunt van deze ervaring zijn de maaltijden. ‘s Ochtends zullen jullie een heerlijk, vers ontbijtje genieten. Er is een live-chef aanwezig, die jullie op je wenken zal bedienen. Tijdens de lunch is er meestal een verse salade en ‘s avonds wordt echt alles uit de kast getrokken. Zowel de smaak, kwaliteit van de producten en de opmaak van de borden zijn bewonderingswaardig. En uiteraard zijn hier ook tal van opties voor veganisten.

Glamping Plus Sun Deck

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Mei – September, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Dreamsea Glamping Plus Alentejo

Meer informatie: Dreamsea Surf Camp Alentejo

Beste surfvakanties voor vegans in Frankrijk

In het Zuiden van Frankrijk ligt het pitoresque Vieux Boucau, een typisch Frans stadje wat in de zomer veel surfers aantrekt. Op de prachtige camping, gelegen direct achter de duinen, ligt een internationaal surfkamp wat bekend staat om haar veganistische aanbod. Het surfkamp verwelkomt voornamelijk gasten van tussen de 20 en de 30 jaar oud en de focus ligt, naast surfen, vooral op yoga en eten. Elke dag kunnen de gasten meedoen aan de yogalessen en betreffende het surfen kun je kiezen tussen 14 of zelfs 24 lessen. Aan sportiviteit is er geen gebrek dus. Om voldoende energie te hebben, is eten belangrijk en in Vieux Boucau doen ze er alles aan om jou een heerlijke, veganistische maaltijd voor te zetten. Dit is echt een aanrader.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Juni – September, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Planet Surf Camp Glamping

Een stuk ten noorden van Vieux Boucau vind je Le Pin Sec. Na een lange weg richting het strand kom je uit bij een camping waar dit surfkamp gelegen is. In vergelijking met andere surfspots in Frankrijk is het hier erg rustig. Waar het surfkamp voldoende gezelligheid biedt, kom je zeker ook tot je rust. Dagelijks kun je bijvoorbeeld meedoen aan een yogales en je kunt zelf kiezen hoeveel je wilt gaan surfen. De meeste gasten zijn rond de 25 jaar oud en er hangt een internationale sfeer. Ook dit surfkamp staat bekend om het veganistische maaltijdpakket wat ze aanbieden, waar er dagelijks gekookt wordt met verse en lokale producten.

Surf niveau: beginners, intermediate & expert

Beschikbaarheid: open Juni – September, momenteel nog beschikbaar

Meer informatie: Planet Surf Camp

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *