Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Quality check: Portugal – juni 2018 (part 2)

SW Meets Portugal

Quality check: Portugal – juni 2018 (part 2)


Eind mei 2018 zijn Hans en Olmo van SurfaWhile naar Portugal gegaan voor een werkbezoek. Portugal wordt een steeds populairdere surf-bestemming en voor ons werd het weer eens tijd om naar dit prachtige land te reizen om zo meer te leren over surfen in Portugal. In 7 dagen zijn er totaal 18 accommodaties bezocht en wij vinden het leuk om jullie daar het een en ander over te vertellen. Hoe ziet zo’n werkbezoek er nou uit, en wat levert het precies op?

‘s Ochtend reden we naar onze partner Lapoint omdat Zoï hier een week verbleef. Zoï had via SurfaWhile geboekt, wat voor ons reden was om haar op te zoeken en te kijken hoe zij het naar d’r zin had. Lees meer over haar ervaringen hier.

Na het bezoek aan Zoï, reden we weg uit Ericeira en werd Sintra de bestemming. Dit is een prachtig UNESCO-plaatsje met het kasteel – boven op een berg – als hoogtepunt. Op een heerlijk rustige plek, met een ruim landschap er omheen gelegen, kwamen we bij het Surf House in Sintra. Alles aan dit huis was kwaliteit. Het huis biedt plek aan zo’n 16 gasten en geniet, vanzelfsprekend, een erg intieme sfeer. Wij hadden geluk dat we, wederom, op een barbecue-avond aanwezig was. Deze avonden zorgen vaak voor de meeste binding, omdat het dinner niet aan tafel plaatsvindt, maar – in dit geval – rondom het zwembad. Zoals we van deze partner gewend zijn, was ook dit dinner weer een en al heerlijkheid. Er was een mix van vegatarische lekkernijen, vlees en aardappelgerechten. Uiteindelijk hebben we zelf geen duik genomen in het zwembad, maar binnenin hebben we wel genoten van de Turkse stoomcabine, de jacuzzi en de ruime kamers. Ook het ontbijt de volgende ochtend was om je vingers bij af te likken.

Na ons maagje gevuld te hebben, zijn we richting Lissabon gereden. Hier zijn we op bezoek gegaan bij de taalschool waar wij mee samen werken (Portugees en Surf). Marco – de directeur – begroette ons en liet ons de school zien. Ook vertelde hij ons meer over de verschillende studenten die zijn school bezoeken en de methodes van lesgeven. Vervolgens zijn we langs de stranden gereden die rondom Lissabon gelegen zijn. We hebben een surfles meegemaakt op het bekende surfstrand Carcavelos, waar verschillende studenten van de Portugese lessen ook surfles volgden.

Na Lissabon vervolgden we onze weg richting het zuiden en gingen we langs Caparica. In Caparica werken we samen met Ricardo van het GA Surf House en het was erg goed om dit huis eens te zien. We hadden al een goed idee van hoe het eruit zou zien maar uiteraard wilden we dit ook met onze eigen ogen zien. Na een tour door het huis, een bezoekje aan verschillende stranden en een goede Portugese lunch konden we doorrijden naar Gale Beach, waar een surfkamp zit waar we al eerder geweest waren (wij werken hier al een aantal jaar mee samen). Een van de reden, naast de goede ontvangst, om langs te gaan was dat we ook hier iemand hadden zitten die via SurfaWhile geboekt had. Het was erg leuk om Pieke tegen te komen, die het erg goed naar haar zin had, ondanks de kleine problemen die ze ondervond tijdens haar reis van Nederland naar Portugal.

Nadat we Gale Beach (Alentejo) hadden verlaten, zijn we doorgereden richting het zuiden. Hier was Aljezur de eerste stop, waar we het Atlantic Riders Surf House bezochten. Vervolgens zijn we op het strand gaan kijken waar de surf lessen gegeven worden, waarna een bezoek aan het surf house zelf op de planning stond. Het surf house lag er erg mooi bij, met het fenomenale uitzicht van het dakterras als absoluut hoogtepunt.

Na Aljezur zijn we richting Sagres gereden, het uiterste Zuid-West puntje van Portugal. We hadden nog 2 verrassingen op de planning staan, die beiden ons niet hebben teleurgesteld. Eerst kwamen we bij een Surf House was langs de weg gelegen was, iets wat er in eerste instantie niet erg aantrekkelijk uitzag. Maar toen we eenmaal de kamers, de keuken en het beachvolleybal-veld zagen waren we een stuk positiever gestemd. Toen we daarna ook nog het prachtige zwembad zagen liggen, wisten we al helemaal dat we goed zaten. Deze accommodatie wordt gerunt door dezelfde Miguel als het surf house waar wij als eerste langskwamen. Maar dé verrassing van de dag moest nog komen. Naast Sagres, op de camping, bevond zich een Surf Hotel, gebouwd in een grote truck. We hoorden hier een aantal weken geleden over en gingen dit maar al te graag eens in het echt bekijken. Toevallig kwam het goed uit en kwamen we precies langs de truck op een moment dat eigenaren Eduardo en Daniela er waren.

Dit gave hotel is gebouwd bovenop een truck en is voorzien van 5 slaapkamers (4x een stapelbed en 1 x een double room). Er is een douche en toilet aanwezig en voor de deur wordt de keuken uitgestald. Tijdens een week verblijf je op 3 verschillende plekken, waar je zelf kunt surfen of surfles kunt krijgen. Tussen april en oktober rijdt de truck door Portugal, de rest van het jaar wordt er gesurft in Marokko.

Ook het tweede deel van ons werkbezoek was pittig maar zeer nuttig. Dit draagt bij aan ons grote doel, om mensen écht te vertellen hoe een accommodatie eruit ziet en de sfeer te beschrijven, iets wat met foto’s vaak niet lukt.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *