Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

De Voorbereiding Van Een Surf Trip

SW Travel Tips Alle landen

De Voorbereiding Van Een Surf Trip


N: 52°22′ E: 4°54′

Dus je hebt je eerste surfreis geregeld en alle plannen staan vast. De bestemming is bepaald, de accommodatie is geboekt en de boards zijn gehuurd. Hoewel surftrips duidelijk een van de meest ontspannen en relaxte vakanties zijn die je ooit zou kunnen hebben, is het nog steeds een sportvakantie. Net als elke andere sport is er een bepaald niveau van voorbereiding dat moet gebeuren voordat je vertrekt. Zowel in dingen die je kunt doen om je sportieve vaardigheden te vergroten als om ervoor te zorgen dat je een zo leuk mogelijke reis hebt.

Hoe Bereid ik me voor op een surfvakantie ?

Fitness staat voorop
group of people running on stadium

Surfen kan erg vermoeiend zijn voor lichaam en geest als je voor het eerst begint. Je bent constant gefocust op wat er om je heen gebeurt, het is cruciaal dat je zo snel mogelijk begint te oefenen. Ik raad je aan om minimaal 3 weken voor vertrek cardio (zwemmen of fietsen) te gaan doen. Dit is puur om je voor te bereiden op de fysieke inspanning die bij het surfen komt kijken.

Press ups en Pull ups helpen je om voldoende rug kracht en balans te krijgen om je te helpen op te duiken en stil te blijven op je board. Yoga zal ook helpen om je positie op het board te beheersen, gelukkig bieden veel surfkampen en houses yogalessen aan om te helpen stretchen. Als je helemaal uit vorm bent, is 3 weken natuurlijk niet genoeg, maar het is belangrijk om je lichaam gewoon te laten wennen aan de spanningen van het surfen.

Beheers je ademhaling

Ademhalingstechnieken zijn een cruciaal onderdeel van surfen dat vaak volledig wordt overgeslagen in de voorbereiding op een surfreis. Door je ademhaling te trainen, kun je kalm blijven in het water en kun je voorkomen dat je zeewater inademt. Surfen gaat over kalm zijn en meebewegen met de golven, je ademhaling is hoe je op de hoogte blijft van de druk en trekkracht van de stroom. Beheers dit en je bent al op weg om het surfen onder de knie te krijgen voordat je er bent.

Slim inpakken

Sla een extra krat bier over en kies in plaats daarvan voor een sneldrogende handdoek, waterbestendige zonnebrandcrème en je eigen uitslagvesten. Neem je eigen bestek mee, omdat veel surfkampen ze niet aanbieden om te besparen op watergebruik om milieuredenen. Neem een hangslot met een koord mee, zodat je je kit aan hekken of bomen kunt vastmaken wanneer je alleen surft. U kunt ook overwegen om waterlaarzen en handschoenen mee te nemen afhankelijk van de temperatuur van het water op de eindbestemming.

Zoek je surf groep

Een goed idee is om een kijkje te nemen op de Facebook-pagina’s van je surfkamp om leuke evenementen te vinden die in je omgeving plaatsvinden. Filmvertoningen, feesten en uitjes zijn allemaal te vinden op deze pagina’s, zodat je je activiteiten van tevoren kunt plannen waardoor je niets mist. Veel van de surfkampen bieden tijd specifieke Facebook-groepen, zodat je kunt chatten met enkele van de mensen die er zullen zijn voordat je vertrekt. Zo maak je al nieuwe vrienden voordat je vertrokken bent!

Je surf groep blijft de hele week hetzelfde, super handig om ze voor vertrek al te leren kennen! 

Thomas Oosterhof

Via mijn studie Tourism Management ben ik terecht gekomen bij SurfaWhile. Waar ik elke dag meer leer over het surfen, en het verkopen van surfreizen. Door het schrijven van artikelen over surfvakanties, ervaringen en prachtige surfbestemmingen zorg ik er voor dat jij goed voorbereid op surfvakantie gaat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking