Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

De wekelijkse beach clean-up in Caparica

SW Sustainable Portugal

De wekelijkse beach clean-up in Caparica


SurfaWhile Beach Clean Up Caparica rubbish

N 38° 38′ 40.49″  W -9° 14′ 8.02″

Beach clean-up’s zijn erg hot momenteel, maar alsnog is er nog heel veel werk aan de winkel. Wij zijn ervan overtuigd dat het meeste werk gestoken moet worden in de voorlichting over afval en plastic (verhelpen is beter dan genezen), maar de beach clean-up’s zijn ook zeker een goede zaak. Ricardo, van het Gota d’Agua Surf House, in Caparica, organiseert wekelijks een schoonmaak van de stranden rondom Caparica en Lissabon. SurfaWhile ging langs.

SurfaWhile Beach Clean Up Caparica Group
SurfaWhile Beach Clean Up Caparica Group

192 kilo aan afval in een uurtje

Met een team van zo’n 15 gasten, de mannen van het surf huis en SurfaWhile gingen we aan de slag. In de buurt van Covo do Vapor, op de plek waar de rivier de Taag uitmondt in de Atlantische Oceaan hebben we een stuk grond schoongemaakt – iets wat duidelijk al heel lang niet gebeurd was. Olmo van SurfaWhile: ‘’sommige stukken (stukjes) plastic lagen er al zolang, dat ze nu gewoon afbrokkelde op het moment je het wilde oprapen. Daar schrok ik toch wel erg van’’. Naast veel plastic en glazen flessen werden er enkele grote objecten gevonden.

Naast twee toiletpotten (we vroegen ons oprecht af hoe dit daar terecht kwam) werd er een hele bumper van een auto gevonden. Duidelijk was het dat dit echt een plek was waar iedereen maar zijn of haar afval dumpte. Om triest van te worden.

Na ruim een uur zag deze plek er een stuk beter uit. Ricardo en de andere jongens van Gota hebben alles gewogen en in totaal kwamen ze op 192 kilo uit, 192 kilo!!! Duidelijk is dat dit dus heel erg helpt, ga zo door jongens!

Meer weten? Bekijk het Gota d’Agua Surf House

SurfaWhile Beach Clean Up Caparica with Gota
SurfaWhile Beach Clean Up Caparica with Gota
SurfaWhile Beach Clean Up Caparica Fun
SurfaWhile Beach Clean Up Caparica Fun

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!