Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

SurfaWhile Travel Tips: De wekelijkse surftrip in Montañita

SW Travel Tips Ecuador

SurfaWhile Travel Tips: De wekelijkse surftrip in Montañita


N 0° 1′ 43.8204” W 80° 5′ 36.9492”

Elke 2 weken organiseert de taalschool in Montañita een surftrip, een van de hoogtepunten van ieders verblijf. Tijdens mijn verblijf in Montañíta had ik het geluk dat ik mee kon naar zo’n surftrip. Samen met 23 anderen gingen we op zaterdag met 2 busjes richting een nabijgelegen strand, Las Tunas. Dit mooie strand was heerlijk rustig, we hadden het zowaar helemaal voor onszelf!

De surftrip vanuit Montañita

Het recept van de dag was voor iedereen ideaal; je kon surfen, chillen, eten en beachgames doen. Zo waren er een volleybal en een voetbal mee, en natuurlijk ook zo’n 20 surfplanken. Omstreeks half 11 kwamen we aan, waar een groepje begon te voetballen op het lege strand. Iets later arriveerden ook de surfplanken en sprongen de meeste gelijk het water in. Het fijne aan deze trip is dat je zelf kan bepalen wat je gaat doen. Op de planning staat een aankomst en vertrek tijd en alleen een lunch, De overige tijd is aan jou om in te vullen. Voor veel is dit een prettige afwisseling van de Spaanse lessen.

Om 13:00 uur volgde de lunch geserveerd bij Restaurante de Jimny. Ieders bestelling was al opgenomen dus je wist precies wat er op je te wachten stond. Deze maaltijden vielen zeker niet tegen, met heerlijk vlees, verse vis en smakelijke vegetarische gerechten, allemaal uit de Ecuadoraanse keuken. Ook het toetje was om je vingers bij af te likken.

Na de lunch moest iedereen even uitbuiken, maar al snel hadden de meesten hun surfplank weer gevonden en zochten ze de golven op. De omstandigheden waren goed, ondanks dat er een lichte stroming stond lukte het iedereen wel om een paar goede golven te pakken. Waar in eerste instantie half 4 als richttijd werd aangehouden voor de terugreis is men uiteindelijk pas om 5 uur de surfplanken weer op gaan stapelen om vervolgens met z’n allen terug te rijden naar Montañita. Hier friste iedereen zich even op, waarna er verzameld werd in de cabañas voor een paar drankjes en een hoop gezelligheid.

Het leuke tijdens deze dag vond ik het feit dat je vrij bent; je kunt letterlijk doen wat je wilt. Vaak kom je mensen tegen die je niet zo goed kent, waar dit soort trips de ideale manier zijn om die personen juist wel te leren kennen. Er zijn surfboarden genoeg dus je kunt de hele dag surfen zoveel je wilt en het feit dat je, naast de lunch, ook gewoon een hapje en een drankje kunt bestellen maakt dit wel de ideale chilldag!

Wil jij deze surftrip nou ook wel meemaken? Lees hier meer over Spaans leren in Montañita.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *