Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Deze zomer surfen in het buitenland? Ik dacht het wel!

SW Travel Tips Alle landen

Deze zomer surfen in het buitenland? Ik dacht het wel!


De afgelopen weken is er veel gebeurd op het vlak van vakanties voor aankomende zomer. Na Portugal en Spanje is afgelopen week donderdag het volgende grote surfland in Europa dat haar grenzen weer openstelt voor buitenlandse bezoekers. En dat is goed nieuws, want de meeste surfvakanties kunnen deze zomer dus alsnog ‘gewoon’ doorgaan. Surfen en vakantie, de mooiste combinatie die er is. Hierbij een update.

Surfen in Frankrijk

Frankrijk was het laatste grote Europese surfland wat aankondigde haar grenzen weer te openen. Eind juni gaan de eerste surf camps alweer open en graag geven we jullie een overzicht:

Met de bus op surfvakantie

Zoals het er nu naar uitziet, zullen de bussen op vrijdag 10 juli gaan rijden richting Frankrijk. Het precieze protocol moet nog worden goedgekeurd maar wij hebben hier alle vertrouwen in. Het is zeer waarschijnlijk dat mondkapjes verplicht zullen worden tijdens de gehele busreis. Hieronder enkele opties die wij zeer geschikt achten:

Per 18 juli is ook dit Nederlandstalige surfcamp in Vieux Boucau geopend, waar je op 17 juli (of je gaat met eigen vervoer) in de bus zult stappen:

Op gezinsvakantie in Frankrijk

Uiteraard zijn er ook veel opties voor families weer mogelijk in Frankrijk. Hierbij maken we bij SurfaWhile, zoals altijd, onderscheid tussen familie-surfcamps en surfkampen die family-friendly zijn.

Vakantie in Portugal

De Portugese overheid hanteert een heus corona keurmerk voor accommodaties en onze partners beschikken over dit keurmerk. Eerder gaven wij al aan dat er weer gevlogen kan worden naar Portugal dus alles staat klaar voor jou om te gaan surfen in dit fantastische land.

De bar van het Gota d’Agua Surf House

Surfvakanties in Portugal

  • Onze all-time favorite in Portugal blijft het Gota d’Agua Surf House. Hier zijn voor deze zomer nog een aantal plekken beschikbaar, maar het gaat steeds harder met de boekingen.
  • Het prachtige surfkamp in Alentejo, waar alle tenten privé zullen zijn, is een hele goede optie voor een surfvakantie.
  • Ook kun je uiteraard een kijkje nemen op de pagina met alle surfvakanties in Portugal.

Surfen in Spanje deze zomer

Ook in Spanje zal er wederom veel mogelijk zijn deze zomer. Wil jij met de bus? Dan is dit leuke surf camp in Zarautz een hele mooie optie. Daarnaast zijn er nog een aantal opties, waarbij je zelf naar het camp kunt reizen vanaf het vliegveld óf je kiest voor de pick-up.

Surfvakantie voor beginners

In Spanje, met name in het noorden, kun je fantastisch surfen als je weinig tot geen ervaring hebt. De golven zijn er namelijk heel erg consistent. En er zijn tegenwoordig ook tal van vluchten naar Bilbao en/of Santander, van waar je makkelijk bij een van de surfcamps in de buurt uitkomt. Denk bijvoorbeeld aan:

SurfaWhile helpt jou verder

Weet jij niet precies welke accommodatie het beste bij jou past? Wellicht is de SurfaWhile-Quiz dan iets voor jou. Vul de vragen in over leeftijden, party, surfniveau en eten en wij vertellen jou welke optie het beste bij je past!

De SurfaWhile Quiz

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!