Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Travel Guide De Canarische Eilanden – Fuerteventura

SW Travel Guide Spanje

Travel Guide De Canarische Eilanden – Fuerteventura


Surfen op Fuerteventura

Na het bezoek aan Tenerife heeft SurfaWhile ook Fuerteventura bezocht. Hoewel het op 40 minuten vliegen van elkaar ligt, is dit een compleet verschillend eiland met een geheel eigen dimensie. Op Fuerteventura werken we samen met een leuk surf house in El Cotillo en tevens kun je naar de Spaanse school in Corralejo, voor een cursus Spaans leren en surfen op Fuerteventura.

Het Surf House in El Cotillo:

El Cotillo is een klein surfstadje in het westen van het eiland. El Cotillo Beach, op 10 minuten rijden, biedt een zandstrand (beach break) waar de beginners vaak gaan surfen. Zodra je iets meer ervaring hebt, zul je gaan surfen op een van de noorderlijke stranden, welke allemaal reef breaks zijn.

Het surf house bestaat uit een aantal appartementen, met zowel gedeelde als privé kamers. Ondanks deze verschillende verblijven zijn er verschillende activiteiten waar de groep samenkomt. Tijdens ons bezoek heeft de hele groep een avond doorgebracht in het nabijgelegen Lajares voor de wekelijkse Jam-session. De vrijdagavond stond in het teken van de legendarische barbeque, waar twee professionele chefs een heerlijk buffet verzorgen, met zowel vlees- als vegatarische opties.

De manager van het surf house, Julie, gaf mij echt een heel warm gevoel. Dit is iets wat ik van meerdere gasten terug hoorde; de gastvrijheid was op en top geregeld. Te allen tijde stond ze voor je klaar met een onuitputtelijke energie, waardoor jou het aan niets hoeft te ontbreken.

Het surf house

De Spaanse taalschool in Corralejo:

De school in het noorden van het eiland wordt gerund door broers Jorge en Luis. Hoewel zij zich veel bezig houden met de verhuizing die eraan zit te komen (naar een gloednieuw gebouw met eigen accommodaties), blijft de connectie met de leerlingen en het docenten-team enorm. De school is erg kleinschalig opgezet, waardoor de kwaliteit erg hoog gehouden kan worden. Meestal zijn er niet meer dan 18 studenten tegelijk, waardoor de sfeer persoonlijk blijft en het contact daardoor echt in waarde toeneemt.

De school werkt samen met een surfschool die al vele jaren gevestigd is in Corralejo. Per dag wordt er gekeken wat de meest geschikte surfspot is, om daar vervolgens de groep (die bij de accommodatie wordt opgehaald) naartoe te brengen. Ook deze service is erg persoonlijk en wordt als zeer positief ervaren.

De taalschool in Fuerteventura

Fuerteventura, een prachtig eiland

Fuerteventura is een eiland vol vulkanisch steen, prachtige stranden en de ene na de andere vulkaan.

Veel mensen zullen Fuerteventura omschrijven als ‘kaal’, ‘saai’ of ‘eentonig’ maar als je het eiland echt goed leert kennen, zul je zelf tot de conclusie komen dat dit juist schoonheid betreft. Het klopt dat veel van de kustlijn uit een vulkanische ondergrond bestaat en dit levert prachtige beelden op. Op sommige delen van het eiland vind je zwart zand, op andere delen kleurt het mooie blanke zand prachtig met de zwarte vulkaan gesteentes. Daarnaast zijn er een aantal vulkanen op Fuerteventura, waarvan enkele een bezoekje zeker de moeite waard zijn.

Rondom Corralejo heb je het Corralejo National Park, een prachtig groen gebied met de duinen als hoogtepunt. Naast de fantastische natuur heb je hier ook enkele goede surfspots. Het feit dat veel surfspots geen zandstrand hebben betekend absoluut niet dat het moeilijk is om het water in te komen. Vanwege de vele surfers is er vaak al een ‘pad’ gevormd, waarbij een deel van de stenen gesleten zijn zodat je hier makkelijk overheen kunt lopen, de zee in. Vervolgens peddel je naar achter, om zo via de golven al surfend weer richting de kust te komen.

Surfing in Fuerteventura

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *