Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Een bezoek aan Marco en Raquel in Estela, Portugal

SW Meets Portugal

Een bezoek aan Marco en Raquel in Estela, Portugal


Mijn naam is Olmo en ik heb al aardig wat surfaccommodaties bezocht in m’n leven. In september 2021 kwam ik voor het eerst bij het Estela Surf Hostel in Estela, ten noorden van Porto. Een bezoek wat ik niet snel meer zal vergeten.

5 / 5 – 33 reviews

Estela Surf Hostel

Regio Porto
Gem. 22 – 36 jaar oud. (Min. 18)
Alle surfniveau’s, incl. beginners
Apr – Dec
Vanaf € 350,- per persoon, incl. surfles & maaltijden

Vaak had ik reeds contact gehad met Marco en Raquel, per WhatsApp en telefoon, waarbij ik zeker het idee kreeg dat het hele goede en lieve mensen waren. Maar wat ik merkte toen ik eenmaal aankwam, had ik echt niet verwacht. Hoe zij klaar stonden voor de gasten was echt ongekend – iets wat ik niet eerder had meegemaakt. Letterlijk dag en nacht deden zij er alles aan om het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Surfen in Noord-Portugal

Ik kwam aan richting het einde van de middag en ik werd door Marco begroet met een koud biertje. Hij vertelde over het seizoen, wat mede door onze gasten erg succesvol was. Naast alle leuke momenten liet hij duidelijk doorschemeren hoe hard hij en z’n vrouw moesten werken, wat hen echter ook heel erg veel energie gaf. Af en toe kregen ze zelfs wat hulp van hun zoon. Zodra het biertje op was, zijn we samen naar het strand van Estela gegaan. Ik was hier wel eens geweest maar dit blijft een geweldige plek om terug te komen. De kustlijn is eindeloos en verlaten, mét verschillende goede surfspots. Zowel right- als lefthanders zijn constant aanwezig terwijl je deze niet met honderden andere surfers hoeft te delen, zoals op andere plekken in Portugal.

We konden hier niet te lang blijven want Marco moest terug naar het surf camp om de heerlijke makreel op de barbecue te gooien. Onder het genot van een glas heerlijke Vinho Verde (Portugese groene wijn – ja dat lees je goed!) uit de regio praatten we verder bij. Waar Marco zich over de vis ontfermde, zorgde Raquel voor een heerlijke salade, aardappels en groente, waar de flessen wijn al klaarstonden op tafel. Tegelijkertijd dacht ze ook alvast vooruit aan het ontbijt van de volgende ochtend. Het was duidelijk dat ze samen een goed geolied team waren – prachtig om te zien.

Na het idee ging de muziek aan en werden er hier en daar zelfs wat salsa-pasjes gezet. Het was erg gezellig en iedereen die ik sprak was echt vol lof over het surf house, de sfeer, het surfen en zeker ook over de hosts: Marco en Raquel. Niet voor niets is dit dé accommodatie waar een van onze gasten ooit een prachtige boodschap achterliet, met een geweldige fooi!

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking