Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 147 reviews

Travel Guide De Canarische Eilanden – Tenerife

SW Travel Guide Spanje

Travel Guide De Canarische Eilanden – Tenerife


N 28° 28′ 5.66″ W -16° 15′ 16.63″

Tenerife, wat een geweldige plek om Spaans te leren in combinatie met surfen. SurfaWhile heeft dit eiland bezocht en verteld jou waarom je deze plek een keer bezocht moet hebben. Tijdens deze trip hebben we tevens Fuerteventura bezocht en daar lees je hier meer over.

Spaans leren en surfen in Tenerife

Indien jij Spaans wilt leren in Spanje is Tenerife zeker het overwegen waard. Het hele jaar door heersen hier heerlijke omstandigheden, met een constant briesje waardoor het niet té warm wordt. Maar naast het weer zijn er nog tal van redenen waarom deze plek een zeer goede keuze is.

  • Het eiland is omgeven met prachtige (en groene) natuur
  • De mensen zijn erg vriendelijk, open en gastvrij
  • Het leven op Tenerife is zeer betaalbaar
  • De stad Puerto de la Cruz ademt surfen

Taalschool op Tenerife

SurfaWhile is langsgegaan bij zowel de Spaanse taalschool als de surfschool. Onderstaande foto is samen met Mari Carmen van de Spaanse taalschool en Andreas, de assistent manager van surf school La Marea. Het was erg goed om hen beide te ontmoeten, de faciliteiten te ervaren en meer over het eiland te leren.

Indien je naar Tenerife gaat om Spaans te leren (eventueel) in combinatie met surflessen, krijg je 20 lesuren Spaans per week. Tevens zul je een aantal surflessen krijgen welke plaats vinden om Playa Martiánez, hét surfstrand van Tenerife. Met name de beginnende surfers hebben hier alle mogelijkheden om te leren surfen. Er is een point break, waardoor er een golf is die constant terugkomt (de nieuwe golf ‘breakt’ op ongeveer dezelfde plek). Daarnaast is deze golf ook vrij lang, zodat je (wanneer dat gelukt is) lang kan blijven staan (andere golven zijn vaak korter, waardoor je eerder bent ‘uitgesurft’).

De taalschool, vlakbij het centrum van Puerto de la Cruz, is medium groot waardoor er nog een goede en zeer persoonlijke sfeer hangt. De docenten kennen bijna altijd alle studenten bij naam en dit zorgt voor een leuke benadering. Naast de Spaans lessen – waar de focus zowel op spreken, luisteren, schrijven en lezen als grammatica ligt – zijn er vele activiteiten. Zoals je hieronder ziet is een bezoekje aan de Botanische tuinen een van de hoogtepunten van het verblijf in ‘Puerto’.

Prachtige natuur op Tenerife

Tenerife staat bekend als een prachtig eiland, met een sublieme kustlijn en veel groen. Uiteraard bestaat het voor een deel uit vulkaan-grond, maar op verschillende stukken van het eiland zijn er grote stukken bos te vinden met tevens de aanwezigheid van vele palmbomen (zowel in als buiten de steden). Deze natuur biedt veel mogelijkheden qua vrijetijdsbesteding, zoals wandelen, klimmen, mountainbiken en nog veel meer.

Misschien wel hét hoogtepunt van het eiland is El Teide, dé vulkaan van het eiland en met 3,718 meter het hoogste punt van Spanje. Het beklimmen is zeker de moeite waard want ook al kan het vermoeiend zijn (zeker met een lekker zonnetje), het uitzicht wat het opleverd is deze inspanning dubbel en dwars waard. Het is overigens ook mogelijk om met de bus of de kabelbaan naar boven te gaan!

vergeet niet onze pagina over surf en taalreizen in tenerife te bekijken om meer te weten te komen over deze reis!

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen