Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Amber Surft bij Dreamsea in Moliets

Amber Surft bij Dreamsea in Moliets


N 43° 56′ 28.336″  W 0° 45′ 11.811″

Na een druk en overweldigend schooljaar was het tijd voor Amber (19 jaar) om op surfvakantie te gaan. Wij spraken haar kort over haar ervaringen in het Dreamsea surfcamp in Moliets wat ze via SurfaWhile geboekt heeft.

Je hebt gekozen voor Dreamsea surfcamp in Moliets, klopt jouw verwachting van het kamp en de mensen?

Jazeker! Ik had natuurlijk al wel een beeld gevormd in mijn hoofd over hoe de vakantie, het kamp en de mensen zouden zijn. Hier en daar waren wat kleine onverwachte heikelpuntjes, maar die zijn er bij elke vakantie. Het kamp op zichzelf gaf namelijk geen duidelijke informatie over de incheck tijden, waardoor we pas laat de tent in konden. Dat vond ik wel jammer van Dreamsea. Ook het eten was anders dan verwacht, maar op een positieve manier! Er is zo veel keuze bij het ontbijt en voor het avondeten wordt er super lekker gekookt. Waarbij er ook rekening gehouden wordt met dieetwensen. Je hier zit natuurlijk op een camping dus de verwachting van het eten is niet heel hoog, daarom was dit een aangename verrassing. Het eten maakte ook het lange wachten op de tent weer helemaal goed.

Benieuwd naar deze, of andere opties voor een surfvakantie in Frankrijk?

Hoe ervaar je het surfen zelf hier?

Dat is allemaal heel goed geregeld. De golven zijn perfect om surfen op te leren, niet te hoog maar ook zeker niet laag! De lessen worden heel professioneel gegeven waarbij de focus ook veel ligt op veiligheid, wat ik persoonlijk erg prettig vindt. Ze gaan ook mee het water in en geven tips terwijl je bezig bent, waardoor je het surfen een stuk sneller onder de knie hebt dan ik had verwacht.

Na zo’n lange dag surfen zal je wel honger hebben, hoe bevallen de maaltijden je?

Zoals ik al zei is het eten echt super hier. Elke dag eet je wat anders en het stelt nooit teleur. Voor het ontbijt staat er een buffet met genoeg keuze, vers fruit, broodjes, yoghurt en ontbijtgranen zijn er onder andere.  Er zijn wel veel mensen dus je staat soms even te wachten met het opscheppen maar dat geeft ook niet. Ik mis alleen de humus bij het ontbijt dus van mij krijgt het een 9.5, maar met de humus een dikke 10!

Het Eten bij Dreamsea

Buiten het surfen om, hoe vindt je dat de organisatie er voor zorgt dat jij een leuke tijd hebt?

Ja absoluut. We hebben net 2 dagen gehad waarbij er een rode vlag hing op het stand, helaas kunnen we dan niet surfen. Wel krijg je hier de mogelijkheid om theorie lessen te volgen of een surf film te kijken. Ook is er een slip & slide gemaakt, dit is een plastic zeil op een helling met water en zeep. Aanloopje nemen en glijden maar! Dit wordt dan door de staff allemaal geregeld om er voor te zorgen dat we toch een leuke tijd hebben als we niet kunnen surffen. De hele dag door liggen er trouwens spellen die je kan doen en heb je de mogelijkheid om verschillende sporten te proberen.

Surfkampen in Frankrijk zijn er populair

Wat vindt je van de sfeer op het kamp? Zijn er leuke mensen en hoe is de staff bijvoorbeeld?

Ja ook dat is weer helemaal top. Ik ben met de surfbus vanuit Nederland gekomen waarbij je in de bus al mensen leert kennen. Daar trek ik hier ook het meeste mee op. Maar als je wilt kan je naar huis gaan met 100 nieuwe vrienden, iedereen is super vriendelijk en open. dit maakt het ten eerste heel makkelijk om mensen te leren kennen, maar ook gewoon heel leuk. De staff is heel behulpzaam en mengt ook gezellig met de groep. Zowel de bezoekers als de staff komen van overal op de wereld, dit internationale karakter van het surfkamp vind ik zelf heel tof.

Je geeft aan dat je met de surfbus bent gekomen, hoe heb je dat ervaren?

Het is een hele makkelijke en goedkope manier om op het surfkamp te komen. De informatie die we kregen was erg duidelijk. En zelf hoef je nergens meer aan te denken, perfect dus! Nou is het wel zo dat het heel erg lang duurt. Maar met de auto was dit ook zo geweest. Ook de tijden waarop de bussen gaan zijn prima, alleen jammer dat we nog niet de tenten in konden bij aankomst.

Wat vindt je van de tenten en bedden op het kamp?

De tenten zijn echt super, lekker ruim en er is zelfs stroom in de tent! Ik deel mijn tent met een ander meisje en er had nog een 3e bij gekund, er is ruimte zat namelijk. Ook de bedden zijn prima. Het is al helemaal fijn om aan te komen in de tent met opgemaakte bedden, die ook nog eens erg goed liggen!

Dreamsea tent 3 pers.

Waarom heb je eigenlijk voor SurfaWhile gekozen om te boeken?

Het fijne aan SurfaWhile is dat het heel gebruikersvriendelijk is, de website voor het boeken is duidelijk en overzichtelijk. Dit maakt het super makkelijk en snel om een leuke vakantie te boeken. Daarbij vond ik het erg fijn dat ze een persoonlijke aanpak hanteren. Na het boeken van de vakantie, kreeg ik gelijk een berichtje met de vraag of ze verder nog hulp kunnen bieden. Dit zorgt er al voor dat er meer vertrouwen is in het bedrijf, het kamp en de vakantie.

Om af te sluiten verteld Amber dat ze al druk aan het kijken is naar de data van 2020. Want dat ze volgende zomer weer wilt gaan surfen lijkt zeker! Wil je meer weten over dit surfkamp check dan onze pagina over Dreamsea surfcamp in Moliets.

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd