Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Annabel surft en maakt nieuwe vrienden in Ericeira!

Annabel surft en maakt nieuwe vrienden in Ericeira!


Hey Annabel, hoe ben je bij het surfkamp in Ericeira terechtgekomen?Vorig jaar heb ik een aantal dagen gesurft op Tenerife. Dit is mij toen dusdanig goed bevallen, dat ik deze zomer wel nog een keertje op surfvakantie wilde. Ik had verschillende mensen al gehoord over Portugal, in het speciaal over Ericeira en vandaar dat ik eens ben gaan zoeken. Al snel kwam ik bij dit kamp uit en ik wist gelijk dat dit was wat ik wilde.

Met name de foto’s van dit surfkamp spraken me erg aan. Daarnaast was ik ook erg benieuwd naar de yogalessen die gegeven worden. Verder sprak het me ook aan dat het ontbijt inclusief is, terwijl het avondeten wel flexibel is. Zo houd ik toch de optie hebben om zelf eens op onderzoek uit te gaan in Ericeira.

Ben je blij met je keuze voor Camp Moinhos?

Ja, daar ben ik oprecht heel erg blij mee! Camp Lizandro is wat groter, en je daar hebt wel het zwembad, maar als alleen-reizende merk ik dat de band die ik heb met mensen hier in Camp Moinhos heel sterk is. De groep van deze week, 18 personen, is hecht en geweldig en ik denk dat dit wel anders was gegaan als ik in het andere kamp zou hebben gezeten, waar volgens mij zo’n 40-50 man verblijft. Deze week zijn we al 2x vanuit Camp Moinhos naar Camp Lizandro gegaan voor activiteiten, dus ik heb daar ook wat mensen leren kennen, maar de kleine en intiemere setting in de villa waar ik verblijf spreekt mij net iets meer aan.

De surf lessen

Heb je het naar je zin?

Ja, ik heb het super erg naar m’n zin! Als het zou kunnen zou ik nog een week willen blijven, maar helaas is dat niet mogelijk.

Wat vind je het leukste in het surfkamp?

Hetgeen ik het leukste van deze week vind is het all-in programma. ’s Ochtends krijgen we surfles en tijdens de middag is er altijd wel wat te doen. Sommige activiteiten moet je wel voor betalen, maar je bent geheel vrij om hier aan mee te doen. Zo zijn we naar een wijngaard geweest, waar je het hele proces van de wijnproductie kunt zien. Ook is er een citytrip naar Lissabon maar ik weet nog niet zeker of ik dat ga doen. Ik kijk wel heel erg uit naar vrijdag, als het volleybal toernooi wordt gehouden.

Wat is jouw hoogtepunt van de week, tot nu toe?

Een hoogtepunt is lastig aan te geven. Ik merk dat het contact met anderen heel erg leuk is. Ik zit hier in een relatief kleine villa en de band met bijna iedereen is zeer hecht. Ik kijk daarnaast heel erg uit ook naar zaterdag, aangezien dan de afsluitende barbecue op het programma staat. Deze schijnt echt fenomenaal te zijn! En na de stapavond van woensdag heb ik veel zin om zaterdagavond met z’n allen Ericeira weer in te duiken!

Verwacht je dat je over een aantal maanden/jaren nog steeds contact hebt met mensen die je hier hebt leren kennen?

Jazeker! Ik denk dat ik met name met het personeel een hele goede band ga onderhouden. Stiekem zou ik ook best in dit kamp willen werken, in de toekomst. Ook met enkele gasten merk ik dat ik echt een hele goede band heb en ik hoop ook zeker met hun in contact te blijven. Wellicht staan er voor komend jaar nog wat citytrips op het programma!

Wil je volgend jaar weer op surfvakantie? En zo ja, zou je dan weer Ericeira kiezen?

Ik denk dat ik volgend jaar zeker weer op surfvakantie ga. Ik weet niet of ik dan weer naar Ericeira zou gaan, ondanks dat het een te gekke plek is! Ik wil hier zeker nog terugkomen, maar wellicht dat ik volgend jaar voor bijvoorbeeld Costa Rica zou kiezen, aangezien je daar ook heel goed kunt surfen, en omdat dit een heel mooi land schijnt te zijn.

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd