Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Eline heeft 4 fantastische weken als vrijwilligster in Jeffrey’s Bay

Eline heeft 4 fantastische weken als vrijwilligster in Jeffrey’s Bay


Mijn naam is Eline en ik ben 19 jaar. Nadat ik definitief had besloten dit jaar een tussenjaar te nemen, wilde ik dit jaar graag gebruiken om te gaan reizen. Na veel denken over hoe, wat, waar en wanneer ik dit wilde doen, kwam ik tot de conclusie om 3 maanden naar Zuid-Afrika te gaan. Hier zou ik onder andere 1 maand vrijwilligerswerk doen op een kleuterschool in Jeffreys Bay, de tweede maand was gepland voor vrijwilligerswerk in Mossel Bay. Hier zou ik deelnemen aan het project ‘Surfing with Kids’. De laatste maand zou ik gaan rondreizen door Zuid-Afrika. In dit artikel beschrijf ik over mijn ervaringen tijdens mijn eerste maand in Jeffrey’s Bay.

De kleuterschool staat midden in een township en de leeftijd van de kinderen is tussen de 0 en 6 jaar oud. Rond 8:00 ’s ochtends tot ongeveer 13:00 uur was ik aan het werk bij de kleuterschool. De eerste dag dat ik naar de kleuterschool ging, kreeg ik gelijk een heel warm welkom door alle kinderen. De daaropvolgende ochtenden kwamen ze allemaal naar mij toe gerend om mij een knuffel te geven. Ook noemen ze mij tannie, dit betekent tante in het Afrikaans en dit zeggen ze uit een soort teken van respect naar ons, de vrijwilligers.

In de tijd dat ik help in de kleuterschool hielp ik met allemaal verschillende taken. Zo maakte ik ’s ochtend meestal pap klaar, gaven we ze te eten en poetsten we hun tanden. Maar natuurlijk speelden en knuffelden we ook heel veel met de kinderen; de liefde die wij ze gaven maakte echt een verschil. Soms lazen we ze een boek voor, speelden we met lego of zongen we liedjes. De kinderen zijn eigenlijk altijd vrolijk en hebben onbeschrijfelijk veel energie; ze willen altijd aandacht van je en met je spelen of op je schoot zitten. Dit is zo bijzonder en om mooi om te zien, ze zijn zo energiek en vrolijk, terwijl ze het soms thuis niet altijd even goed hebben en toch geven ze allemaal zoveel liefde aan je.

Na 13:00 uur had ik vrije tijd en kon ik activiteiten ondernemen of gewoon een lekker dagje buiten in de zon zitten. Ook heb ik de weekenden vrij waardoor ik veel van de omgeving heb kunnen zien. Ik heb goed gebruikgemaakt van deze vrije tijd waardoor ik veel dingen heb gezien en gedaan. Alle activiteiten en uitjes deden we altijd met alle vrijwilligers samen. We hebben van alles gedaan, zoals safari, sandboarden, paardrijden, een braai (bbq) met de locals in de townships en we zijn van de hoogste brug ter wereld afgesprongen.

Ook in Jeffreys Bay zelf is genoeg te beleven, er zijn restaurantjes en ook veel (surf)kleding winkels en uiteraard heb je de supertubes, een van de beroemdste surfspots ter wereld. Het is een mooi plaatsje waar je uitstekend kunt surfen. Er zijn ook genoeg plekken waar je surflessen kunt nemen of een surfboard kunt huren. Ik verbleef de gehele maand het hostel Island Vibe. Deze zit pal aan het strand en het hostel zelf is ook erg gezellig. Dus vaak waren wij hier te vinden na het vrijwilligerswerk. Maar op ongeveer 15 min. lopen ben je al bij de hoofdstraat waar de kledingwinkels zijn zoals Billabong en Ripcurl met daarbij een leuk eettentje en souvenirwinkeltjes.

Al met al was dit een fantastische maand in Jeffreys Bay, zowel het leven als het project en ik kan dan ook wel zeggen dat ik hier de beste tijd heb gehad die ik mij kon bedenken!

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd