Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Eline werkt 4 weken bij het Surfing with Kids project in Mossel Bay

Eline werkt 4 weken bij het Surfing with Kids project in Mossel Bay


Mijn naam is Eline en ik ben 19 jaar. Nadat ik definitief had besloten dit jaar een tussenjaar te nemen, wilde ik dit jaar graag gebruiken om te gaan reizen. Na veel denken over hoe, wat, waar en wanneer ik dit wilde doen, kwam ik tot de conclusie om 3 maanden naar Zuid-Afrika te gaan. Hier zou ik onder andere 1 maand vrijwilligerswerk doen op een kleuterschool in Jeffreys Bay , de tweede maand was gepland voor vrijwilligerswerk in Mossel Bay. Hier zou ik deelnemen aan het project ‘Surfing with Kids’. De laatste maand zou ik gaan rondreizen door Zuid-Afrika. In dit artikel beschrijf ik over mijn ervaringen tijdens mijn tweede maand in Mossel Bay.

Na mijn periode in Jeffrey’s Bay wist ik dat het lastig zou worden om deze tijd te overtreffen. Het was er zo geweldig! Toen ik uiteindelijk aankwam in Mossel Bay ging ik direct naar het vrijwilligershuis om daar mijn nieuwe, tijdelijke ‘collega’s’ te ontmoeten. Deze collega’s bestonden uit een aantal andere vrijwilligers en Andries, de manager van het project en de accommodatie. Hoewel het geen vereiste was dat je moet kunnen surfen, was ik blij dat ik in Jeffrey’s Bay al wat had kunnen oefenen. Alsnog konden we bijna elke ochtend surfles krijgen, waar we ‘s middags dan met de kinderen zouden gaan surfen.

De surflessen waren echt geweldig. De kinderen lieten zoveel passie zien, dat was echt gaaf om te merken. Uiteraard blijven het kinderen dus ze luisterden niet altijd even goed, maar dit maakte het ook een mooie uitdaging. De band die de vrijwilligers met de kids hadden was wel echt heel gaaf, dit zorgde natuurlijk ook voor respect vanaf hun, waardoor ze ook weer beter gingen luisteren. Alle vrijwilligers hadden een speciale ‘handshake’ met de kids, vaak allemaal verschillende. Dit werd uiteraard elke ochtend en middag (bij aankomst en vertrekt) getoond en de kids voelden zich hierdoor echt speciaal. De kinderen waren erg gemotiveerd, iets wat het lesgeven ook lastig maakte aangezien ze alles zelf wilden doen. Achteraf heb ik hier denk ik een mooie balans in kunnen vinden.

Mijn tijd in Mossel Bay was ook geweldig, al zal het verblijf in Jeffrey’s Bay mij waarschijnlijk langer bijblijven. Dit ook natuurlijk omdat het nieuw was en omdat de kinderen daar wat jonger waren en dus veel meer aan je gehecht raken. In Mossel Bay was de band die we met de kinderen hadden ook zeer goed, maar hier waren de kinderen wel iets eigenwijzer. Naast het surfen bestonden onze werkzaamheden ook uit een aantal andere taken, zoals het onderhoud van speeltoestellen voor de kinderen. Ook hielpen we soms mee met de lunch en deden we van alles in de surf shop. Ik ben er zeker van dat deze 2 projecten mijn tijd in Zuid-Afrika zo waardevol hebben gemaakt. Ik ben met dingen in aanraking gekomen die ik nooit had durven dromen. Het was erg bijzonder en, ondanks de narigheid die deze kinderen meemaken, heb ik toch het idee dat ik een (klein) verschil heb kunnen maken voor ze.

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd