Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Hoe Tom goed leerde surfen op Bali, deel 2

Hoe Tom goed leerde surfen op Bali, deel 2


Hoi! Mijn naam is Tom en afgelopen zomer ben ik twee weken op vakantie geweest naar Bali om te genieten van het lekkere eten, sfeer en natuurlijk de prachtige surfspots. Deze vakantie was een unieke ervaring waar ik jullie graag meer over wil vertellen! Hierbij deel 2 van mijn avonturen.

Na onze prachtige ervaringen in Gili, Lovina en Ubud was het tijd om terug te gaan naar Kuta beach en het surfen weer op te pakken. En ja, zoals iedereen weet en ziet op de filmpjes over surfen in Bali: je moet er een scooter huren, je plankje meenemen en gaan met die banaan! Dus we huurden drie scooters voor 6 dagen voor 3,50 per dag. Tanken kost maar 1 euro wat het lekker goedkoop maakte om jezelf te vervoeren. We huurden een paar boardjes voor 6 dagen bij één van de 100 aanbieders van surfboards in Kuta. We zijn toen naar Canggu geweest, noordelijk van Kuta beach (+/- 25 minuten scooteren). Hier zijn de golven groter dan in Bali. Het weer was niet goed, dus er waren weinig mensen in het water. Door de windstoten werden de golven nog hoger. Een super gave ervaring en wel echt een niveau hoger dan Kuta, super gaaf dus voor meer uitdaging!

Na de ervaring in Canggu zijn we zuidelijker gereden richting Uluwatu. Voordat we naar Uluwatu gingen zijn we gaan surfen in Balangan beach en Padang Padang. Beide plekken unieke plekken om te surfen. Balangan is ideaal voor beginners en gevorderden. De golven zijn aan de ene kant van het strand hoger dan aan de andere kant. Van links naar rechts neemt de hoogte van de golf af en kan je dus per niveau jezelf prima positioneren voor een goede golf. Padang Padang is wel een niveau hoger, voor de gevorderde surfer. Hier wordt ook de Rip Curl Padang Padang contest gehouden.

Uiteindelijk gingen we door naar Uluwatu, de surfplek voor zeer gevorderde surfers, of zoals de locals zeggen: ‘for the surfgods’. Hier hebben wij niet gesurft, maar om alleen al te kijken naar de surfers vanaf het terras is een unieke ervaring. Uluwatu is eigenlijk een steile rotswand waar in verschillende lagen allemaal restaurantjes gemaakt zijn en waar je prachtig uitkijkt op de zee. Met de ondergaande zon en het genot van een heerlijk koud drankje kan je daar heerlijk genieten van het prachtige zonsondergang en de ongelofelijk goede surfers.

Kortom, Bali was een unieke vakantie en tegelijkertijd eigenlijk ook te kort. Ik mis de relaxte sfeer, de lieve mensen en de ideale surfspots. Bali is de plek waar je wilt zijn om te surfen van beginner tot gevorderden. Ik raad iedereen aan om hier heen te gaan en dan niet voor 2 weken, maar veel langer! Alleen het ticket is misschien duur, maar verder kan je er dagelijks heel goedkoop leven. Dus ik kan nog maar 1 ding zeggen: boek je ticket vroeg en geniet van een prachtige surfvakantie op Bali!

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd