Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Indy en Eline’s ervaringen tijdens een weekje surfen in Portugal

Indy en Eline’s ervaringen tijdens een weekje surfen in Portugal


Hey dames, wie zijn jullie?

Indy: Ik ben Indy, ik ben 17 jaar en ik kom uit Tilburg. Ik blijf hier een weekje in Portugal, samen met twee vriendinnen. We hebben alle drie ons eindexamen gehaald dus deze reis zien we een beetje als examenreis

Eline: Mijn naam is Eline en ik ben 19 jaar. Ik kom uit Koudekerk aan de Rijn en ik ben hier alleen gekomen. Ik blijf voor twee weken en tot nu toe is het echt top.

Wat vinden jullie er tot nu toe van?

Indy: Hartstikke gaaf!! We worden hier écht als familie ontvangen, het groepsgevoel is top! Het is een gemeenschap, iedereen heeft contact met elkaar, dat is superleuk! Het surfen is ook tof, ook al val ik steeds van m’n board af. 

Is het jullie eerste keer dat jullie hebben gesurft?

Indy: Ja, dit is de eerste keer maar het gaat heel erg goed! Ondanks het leerproces geniet ik er erg van, en gaat het ook goed voor m’n idee. Ik wil dit dan zeker ook vaker gaan doen!

Doen jullie mee aan alle activiteiten?

Indy: Ja, vandaag gaan we bijvoorbeeld naar Lissabon voor de citytrip. Mijn vriendinnetjes gaan paardrijden, dus heb ik besloten dat ik deze citytrip wilde doen. We kijken ook erg uit naar het volleybaltoernooi. 

Eline: Ik doe niet mee met het volleybal, daar heb ik niet hele goede ervaringen mee, haha!

Wat staat er nog meer op het programma?

Indy: Surfen!!

En wat vinden jullie van de locatie?

Eline: Het is  natuurlijk fantastisch mooi, alleen de berg is wat minder. Het teruglopen is af en toe wel zwaar, zeker als je veel gesurft hebt. Maar de locatie op zich is echt top, de afstand naar het strand is echt klein, dus dat is super fijn! En de rotsen en de natuur zijn echt prachtig. 

Indy: Ja dat lopen en klimmen is wel goed voor je, met name je armen!

Hoe gaan de surflessen?

Indy: Ja de lessen gaan goed! De instructies zijn goed en duidelijk, ik kan nu na mijn tweede surfles al staan. Als de surfinstructeurs zien dat je wat extra hulp nodig hebt, nemen ze echt even de tijd voor je. Dan gaat de instructeur achter je board liggen, en duwt hij je de golf op. Ik hoop wel dat ik het zo snel mogelijk helemaal alleen kan. 

Eline: Ik vind het ook goed gaan! Het surfen is wel zwaar, maar ik leer veel. En gezien ik twee weken blijf hoop ik zeker volgende week echt goed te kunnen surfen. The time will tell!

Benieuwd naar het surfkamp in Portugal? Check het hier!

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd