Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Irene leert Engels op Hawaii, deel 1

Irene leert Engels op Hawaii, deel 1


Engels leren en surfen op Hawaii

Irene verblijft via SurfaWhile voor 8 weken op Hawaii waar zij haar Engels verbetert. Op de blog van SurfaWhile schrijft zij over haar ervaringen op deze prachtige eilandengroep. In dit eerste deel lees je over haar ervaringen tijdens de eerste 2 weken. 

Aloha! Tijdens mijn bachelor wilde ik altijd al naar het buitenland om mijn Engels te verbeteren en nu zit ik alweer 2 weken in Hawaii. Mijn naam is Irene en ik ben 26 jaar oud. Ik had eigenlijk niet echt spanningen voordat ik vertrok, het enige waar ik een klein beetje tegenop zag was de lange vlucht (26 uur) en twee keer een overstap. Alles is goed verlopen en eenmaal geland in Honolulu heb ik een shuttle service naar mijn hostel genomen. Ik had er expres voor gekozen om iets eerder naar het eiland te gaan vanwege het grote tijdsverschil en de mogelijk jetlag, hier is het namelijk 12 uur vroeger en heb ik dus wat extra dagen vrij voordat school begint.

In het hostel heb ik leuke mensen ontmoet en heb ik voornamelijk Waikiki ontdekt. De dag voordat mijn lessen begonnen ben ik opgehaald door Jayson, de eigenaar van residentie Kapiolani en naar mijn nieuwe ‘thuis’ gebracht. Ik slaap in een appartement met 5 andere meiden. Naast mijn appartement zijn er nog andere appartementen, dus in totaal zijn we vaak met 15-20 man. De school is 15 minuten lopen, maar momenteel heb ik een eigen bike en ben ik dus zo op school. De school bevindt zich in een hoog gebouw. In sommige lokalen heb je uitzicht op de zee en in andere op de bergen. Elke ochtend heb ik les tot 12 uur en daarna gaan we vaak met de groep naar Army Beach of maken wij een ‘hike’.

De andere studenten in de residentie zijn al paar weken hier in Honolulu en nemen mij overal mee naar toe. In de weekenden huurt een van de mannen vaak een pick-up. Vijf mensen in de auto en de overige acht achter in de bak. Hierdoor heb ik al een klein deel van het eiland kunnen zien. We zijn naar verschillende stranden geweest, Pineapple farm bezocht, sunrise gezien op de TomTom trail, sunset in het meest westelijke punt van het Oahu en natuurlijk de bekende surfspot in North Shore. Ik heb helaas nog niet gesurft, maar dat gaat komende weken zeker veranderen. Ik geniet van elke dag en tot nu toe is geen enkele dag hetzelfde.

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd