Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Jan surft bij Lapoint Santa Teresa in Costa Rica

Jan surft bij Lapoint Santa Teresa in Costa Rica


Ik keek er al een tijdje naar uit om nog een keer te genieten van warm water tijdens het surfen, net zoals in Bali 2016. Na een hele vlotte boekingsprocedure via SurfaWhile en zeer flexibele communicatie met Olmo, had ik al snel een hele leuke surftrip gepland voor afgelopen zomer.

De reis van Schiphol richting Costa Rica verliep vlot en ging over Panama city. Na een korte nacht in het lokale hostel in San Jose werden we opgepikt door een taxi die ons naar de eindbestemming zou brengen. Door middel van een autorit en een overtocht met de lokale veerboot van Puntarenas naar Paquera, kwamen we aan in het leuke surfdorpje Santa Teresa bij Mal Pais.

Het surfkamp in Costa Rica

Lapoint Surf Camps zijn alom bekend en de kwaliteit is van de bovenste plank. Ze weten echt hoe ze een surfkamp moeten organiseren. Het surfkamp ligt op wandelafstand van het strand Playa Carmen. In het dorpje vind je tal van Amerikaanse surfshops en ding repairs.

Benieuwd wat een ‘ding’ is? Check dan ons surf alphabet.

Ik kan het iedereen aanbevelen om lid te worden van de ‘SurfaWhile’ en ‘Lapoint’ familie. Je zal je onmiddellijk thuis voelen in dit tropische paradijs met jungle en palmbomen aan de linkerkant en de Stille Oceaan aan de rechterkant.

Meer weten over het Lapoint Surf House in Santa Teresa, Costa Rica?

Het dagelijkse portie surfen start altijd vroeg in de ochtend. De geweldige golven in dit landschap blijven adembenemend, zeker als je als een early bird kan uit peddelen in dit tropisch warme water. Deze plaatjes blijven in mijn hoofd zitten en komen in de categorie paradijselijk.

Het beste van dit kamp is echt het professionalisme van de lokale surfinstructeurs, die elke dag het beste van zichzelf geven om de surfers naar een hoger niveau te tillen. Jouw niveau als beginnende of intermediate surfer zal er gegarandeerd snel op vooruitgaan. Als je hun gouden raad opvolgt, surf je al snel op de Costa Ricaanse golven als een van de beste.

‘Ik kom zeker nog eens terug!’

Het kamp is netjes ingericht en wordt 24/7 bewaakt. De kamers zijn leuk en zijn verspreid over het gezellige kamp. Er is ook de mogelijkheid om een privé kamer te boeken, met jouw partner of een vriend/vriendin. Naast het surfen zijn er nog veel andere activiteiten te doen zoals: zwemmen bij een waterval, ziplinen bij de jungle, snorkelen en quad tours in de omgeving.

Je zult deze trip niet gauw vergeten, vooral de aangename coole layback vibe in het camp is echt super. Ik kom zeker nog eens terug!

Meer weten over de accommodatie Lapoint Santa Teresa in Costa Rica?

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd