Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Janne surft op Fuerteventura, deel 2

Janne surft op Fuerteventura, deel 2


Na een weekje te hebben gesurft bij het fantastische surf house in Caparica, Portugal, vloog ik naar Fuerteventura. Ik wilde altijd al eens naar de Canarische Eilanden en eindelijk ging het gebeuren! Op Fuerteventura ben ik naar het Surf House van Star Surf Camp gegaan en ik kreeg hier zeker geen spijt van! Hier deel ik enkele van mijn ervaringen en geef ik je een aantal handige tips voor als jij naar Fuerteventura komt. Dit is deel 2 (zo waren mijn eerste dagen op Fuerteventura)

Surfen op Fuerteventura

Op donderdag had ik geen surflessen en ben je zogezegd vrij om te doen wat je wilt. Samen met Lena ontbeten we bij Ocean Daily, een leuk hip koffietentje naast de Star Surfshop. Ik kreeg een glazen potje met yoghurt en muesli, een sapje, koffie en een croissantje met zoet of hartig. Goed ontbijtje dus! Voor mij was het een relaxed dagje bij het zwembad en ik ben even naar het strand geweest tegenover het appartementencomplex. Aan het einde van de middag werd er weer een activiteit georganiseerd vanuit Star Surf. Het was een twee uur durende vulkaanwandeling. Het is goed te doen en niet zo’n steile klim als het lijkt. Het uitzicht is fascinerend! Echt de moeite waard! De zonsondergang is onwijs mooi om te zien vanaf de vulkaan, wel opschieten anders moet je in het donker naar beneden. Ook vanavond was er geen gezamenlijk diner en had je dus de keuze om ergens wat te gaan eten of om zelf te koken. Samen met Jan, een medewerker van Star Surf, hebben we leftovers gegeten. Nog even gezellig met de andere gasten gezeten en daarna lekker naar bed, want morgen heb ik alweer mijn laatste surfles…

Surf les

Mijn surfles was in de middag gepland, waardoor ik de ochtend en de middag de tijd had om zelf wat te doen. Ontbeten met de gasten bij Ocean Daily. Ik heb geluncht met mijn kamergenootjes bij de burgerbar. Ik nam de quinoaburger, die niet op de kaart staat maar wel erg lekker is. Om vier uur had ik mijn surfles van Thaila. Ook hem kende ik al uit Oyambre, waar Star Surf een van zijn andere surfcamps heeft zitten. Thaila legt alles heel goed uit. Hij vertelde over de regels van het surfen, beschreef de surfcondities en waar de rip’s zaten. Thaila is iemand waarvan je zeker weten je eerste surfles wilt hebben, daarom vond ik het misschien wel jammer dat ik hem niet op dag 1 heb gehad. Teruggekomen bij de appartementen heb ik mij klaar gemaakt voor het laatste gezamenlijke avondmaal. Dit was een barbecue op het dak van een hotel in El Cotillo. Heel gezellig en lekker eten! Ook voor vega’s is er genoeg keuze. Na het avondeten nog naar Coyote Bar geweest en daarna lekker mijn bed ingedoken!

Meer weten of dit surf house? Klik hier

Surfing in Fuerteventura

Zaterdag, mijn laatste dag alweer… Samen met Vera en Jan gebruncht bij Ocean Daily. De Chicken Licken is echt een aanrader;). In de groepsapp werd een event aangekondigd van het Canarias Surf Film Festival in de avond. We zijn met een groepje in de auto van Jan (thanks Jan) naar Corralejo gereden. Hier hebben we een leuk restaurantje, waar ik helaas de naam niet meer van weet, uitgekozen en heerlijk tapas gegeten voor maar tien euro. Na het eten hebben wij de auto weer gepakt en zijn we naar het film festival gereden. Een bijna gratis festival, want de entree was maar twee euro. Hier werden vier korte docu’s laten zien over surfen, heel vet om dit te mogen meemaken. Na het filmfestival terug gereden naar El Cotillo en hier nog een laatste drankje gedaan bij Coyote bar.

Zondag, tijd om te gaan. Ik had nog veel langer willen blijven! Wat is de sfeer hier super fijn en relaxed… Hele aardige mensen en sowieso een big shout out naar de crew en in het speciaal: Julie, die altijd bereikbaar is voor het beantwoorden van vragen en nuttige tips heeft! Bij Julie kun je eventueel een ‘taxi’ regelen voor 40 euro, scheelt toch wel wat met de normale taxi.

Aangekomen op het vliegveld voelt het toch wel moeilijk om na twee weken surfen en vakantie te hebben gehad, terug te gaan naar Amsterdam (en de kou). Star Surf op Fuerteventura is zeker een aanrader en ik ga absoluut nog eens terug! De surfcondities zijn er het hele jaar door goed voor beginners maar ook voor pro’s. Ik heb hier echt een top tijd gehad. Ik keek er tegenop om alleen te gaan, maar vanaf moment één bij binnenkomst was ik dat alweer helemaal vergeten. Je ontmoet zoveel leuke mensen, je bent nooit alleen en iedereen staat open voor een praatje. Ik heb fijne vriendschappen gemaakt en wie weet zal ik met hen nog eens een surftrip maken, terug naar Fuerteventura…

Janne

Meer weten of het Star Surf House?

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd