Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Jorienke en het Travelling Classroom Programma – Deel 5

Jorienke en het Travelling Classroom Programma – Deel 5


In mijn vorige verhalen vertelde ik over mijn avonturen, van week tot week. Hierbij wil ik nog een keer terugkijken of mijn gehele reis!

Ecuador wat ben je mooi!

Toen ik het programma van de Travelling Classroom op de website van SurfaWhile zag, wist ik het direct. Dit was wat ik wilde! Op 21 april begon mijn reis door Latino-Amerika met een vlucht naar Quito. Misschien is Ecuador niet het eerste land waar je aan denkt om te bezoeken in Zuid-Amerika, maar Ecuador is echt een must go! En hoe tof is het om in 4 weken Spaans te leren, maar ook gelijk het land te leren kennen?! Zijn mijn verwachtingen uitgekomen? Ja, volledig! Bovendien heeft Ecuador me zeer positief verrast.

Tijdens de travelling classroom ben je in Quito in de grote stad, in Ahuano in de jungle, in Manta in een grote kustplaats en in Montañita in een surfparadijs. Zo zie je al veel verschillende kanten van het kleinste land van Latino Amerika. Tijdens de lesweken in deze plaatsen zijn er toffe activiteiten waardoor je het land&de cultuur nog beter leert kennen. Je hebt 3-4 uur les per dag, dus er blijft sowieso elke dag genoeg tijd over om op onderzoek uit te gaan. Vergeet tijdens het reizen ook vooral niet naar buiten te kijken. Naast alle auto’s die kriskras door elkaar crossen in de grote steden, zie je steeds vulkanen opdoemen, heb je plots een uitkijk over de kust of een zeer groen bergachtig landschap. In de steden vind je alle luxe die wij in Nederland ook hebben, maar het leuke is dat er ook vanalles op straat verkocht wordt. Ijs, pan de yuca, drankjes, donuts, maiskolven, fruit, vlees, maar ook shampoo, sigaretten per stuk en 1 rol wcpapier kun je op straat kopen. Dit is leuk om te zien en de verkopers zijn niet opdringerig. In de jungle is er dan juist weer helemaal niets, behalve de natuur. Juist deze constrasten van de verschillende gebieden in Ecuador maakt het zo’n mooi land. Het toffe van de travelling classroom is dat je op 4 verschillende plekken ‘woont’ en je daarvandaan meer gaat ontdekken. De activiteiten zijn sportief, avontuurlijk, culinair en cultureel. Voor ieder wat wils en niks is verplicht. Je kunt tijdens deze 4 lesweken ook prima plannen maken wat je erna nog zou willen doen, omdat je een goede indruk krijgt van de mogelijkheden. Hoe fijn als dat allemaal tijdens ‘schooltijd’ kan 🙂 Ik ben zelf nog 4 dagen gaan mountainbiken op verschillende vulkanen en heb daarna de avonturiersplaats Baños bezocht, maar de mogelijkheden zijn eindeloos!

Ik vond de travelling classroom een super start voor een reis door Latino Amerika en heb naast Ecuador ook nog aardig wat van de Spaanse taal leren kennen. Wat wil je nog meer?
Buen viaje y muchos divertidos quando tú vas en Ecuador tambien!

Hasta luego, Jorienke

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd