Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Jorienke en het Travelling Classroom programma – Week 1

Jorienke en het Travelling Classroom programma – Week 1


S 0° 13.8′   W 78° 30′

Misschien wel de beste manier om een land te leren kennen en een taal te leren is met de travelling classroom. Deze bijzondere leerervaring neemt je mee naar 4 plekken in Ecuador waar je op elke bestemming Spaans zal leren en verschillende activiteiten zal doen waaronder Surfen! Jorienke heeft deze prachtige reis door Ecuador gemaakt en van elke weer een kort verslag gemaakt. Vandaag het verslag van de eerste week!

Jorienke en The Travelling Classroom

Wow, het avontuur gaat beginnen! Mijn reis door Zuid en Midden Amerika begint met de travelling classroom, omdat ik dan niet alleen Spaans leer, maar ook gelijk Ecuador leer kennen. De eerst week vindt plaats in Quito en ik slaap samen met een Zwitserse jongen in een gastgezin vlakbij de school. De locatie is ideaal en de familieleden overladen ons met tips wat we kunnen doen. Omdat ik een dag eerder naar Quito ben afgereisd, heb ik tijd om zelf iets te ondernemen. Ik besluit naar Teleférico te gaan waar je met een gondel een berg op kunt en waar je een fantastisch uitzicht over Quito hebt! De overgang van Nederland naar een hoogte van 4100m binnen 24 uur is goed voelbaar, maar wow wat een uitzicht!! Letterlijk een hoogtepunt om mee te beginnen 🙂

De eerste lessen van Jorienke

Op maandag beginnen de lessen en proberen de docenten om ons zoveel mogelijk Spaans bij te brengen in korte tijd. Lunchen doen we elke dag bij lokale restaurantjes waar je voor $2,50 soep, een hoofdgerecht en vruchtensap krijgt. Het smaakt allemaal heerlijk en de mensen zijn supervriendelijk. Op dinsdag ontdekken we het oude centrum van Quito en op woensdag gaan we na een kookles waar we empañadas maken naar Mitad del Mundo. Het is bijzonder om op de evenaar te staan en dit te ervaren. Donderdags gaan we nogmaals naar Teleférico en sluiten we de dag af met een swingende salsales. Vrijdag is alweer de laatste lesdag van de eerste week aangebroken en hebben we ‘s middags tijd voor onszelf. Op zaterdag staat de Cotopaxi vulkaan op het programma. We vertrekken ‘s ochtends vroeg en rijden in het national park naar de voet van de vulkaan. Door regen, storm en kou lopen we naar het basecamp op 4868 meter! Wow, dat is best hoog voor iemand die normaal gesproken onder zeeniveau leeft!! De wandeling is zwaar door de hoogte en ik word een beetje misselijk, maar het is zo’n toffe uitdaging! Helaas is de top van de Cotopaxi niet zichtbaar, maar we hebben de sneeuw aangeraakt. Moe maar voldaan rijden we terug naar Quito en pakken we onze spullen. Morgen vertrekken we naar de jungle en zit mijn tijd in Quito er al weer op.

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd