Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Jorienke en het Travelling Classroom Programma – Week 2

Jorienke en het Travelling Classroom Programma – Week 2


S 0.07750°  W 77.65583°     Dag en nacht hoor je de junglegeluiden… Dit is echt een unieke plek! Hoe tof is het om midden in de jungle aan de Napo rivier je Spaanse lessen te volgen?! Ok, grammatica blijft grammatica en het vervoegen van werkwoorden is niet mijn favoriete bezigheid, maar het is hier zooo mooi! Elke ochtend hebben we Spaanse les van Juan, die zijn best doet om meer aandacht te trekken dan de muggen en vliegen 😉 Na 2 weken is ons poquito Español al een poco Español geworden, dus het gaat de goede kant op! Minstens net zo leuk is het echter om het Ecuadoriaanse leven in La Selva te ontdekken.  

Travelling Classroom in de Jungle

        We verplaatsten ons meestal per boot over de rivier en als we ons over de weg verplaatsen zitten we achterin de laadbak van een taxi. Je voelt de wind door je haren, je wordt de hele tijd door elkaar geschud, maar wat is het fijn. Jaime weet alles van de jungle en gaat elke dag met ons op pad. Naast het varen over el Rio Napo hebben we een vlindertuin en animal rescue center bezocht, zijn we bij inheemse families op bezoek geweest, hebben we chocolade gemaakt en nog veel meer.       Eén van de hoogtepunten was onze trekking door de jungle. Het is zo leuk om te zien welke dieren er allemaal in de jungle leven en hoe mensen slim gebruik maken van de natuur. We hebben apen en kaaimannen gezien, mieren gegeten, ‘bloed’ uit een boom geproefd, als Tarzan & Jane door de jungle geslingerd en vooral van de indrukwekkende natuur genoten. In het donker is het allemaal nog spannender, dus gingen we ook ‘s avonds op pad om wilde dieren te spotten. Helaas lieten de luiaards zich niet zien, maar spinnen in overvloed!  

En ja, als de rivier aan je voeten ligt, dan moeten we ervan genieten… we gaan in een tube de rivier af! Superleuk om midden in de jungle in het water te liggen en van de Amazone te genieten. En als je denkt dat de week voorbij is, dan komt het hoogtepunt nog. Met een mooie wandeling kwamen we bij een waterval waar we konden zwemmen. Dit was een perfecte afsluiter van de jungle week en een goede opfrisser na de stapavonden in de lokale discotheek. Het is sowieso een aanrader om je onder de lokale bevolking te begeven. Bovendien spreek je ook opeens een stuk vloeiender Spaans na een paar biertjes 😉

De week is voorbijgevlogen en wij vliegen naar Manta, want het is natuurlijk niet voor niets een Travelling Classroom! Op naar nieuwe belevenissen met deze ervaring in the pocket.

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd