Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Jorienke en het Travelling Classroom Programma – Week 3

Jorienke en het Travelling Classroom Programma – Week 3


Hmmzzz, de jungle week is voorbij. Met pijn in ons hart verlaten we fantastisch Ahuano. We varen met de pont over de rivier, rijden 4 uur door de bergen en vliegen van Quito naar Manta. Daar aangekomen zijn we lichtelijk in shock… Manta is een industriële kustplaats en ziet er op het eerste gezicht niet bepaald aantrekkelijk uit. We hebben de junglegeluiden ingeruild voor herrie van auto’s, airco’s en straathonden. Gelukkig bleek tijdens deze week dat ook Manta enorm veel te bieden heeft!
Op maandagochtend bleek dat we deze week les hebben van Marielisa. We leren superveel van haar en het is ook nog eens erg gezellig, dus de lessen vliegen voorbij!     Maandagmiddag ontdekken we de stad en lopen we naar het strand. Als je denkt dat Ecuador achterloopt dan heb je het echt mis. Na Quito heeft ook Manta een shoppingmall zo groot en luxe, dat kun je bijna niet geloven! Ik heb deze luxe in Nederland in elk geval nog nooit gezien. Op dinsdag koken we cerviche, een typisch gerecht van de kuststreek. Deze koude tonijnsalade met shiffles en Patacones de platano was zelfs voor iemand die niet van vis houdt erg lekker! Het uitstapje naar Montecristi viel helaas in het water. De gids in het museum Cuidad Alfaro praat zo snel dat ik het totaal niet kon volgen en buiten zijn de straten rivieren geworden. We besluiten de herkomst van de Panama hat maar te laten voor wat het is. Ecuadoriaans bier drinken is het beste alternatieve plan voor deze regenmiddag/avond en combineren dit met een andere lokale specialiteit, pan de yuca.     Manta is inmiddels alweer een beetje thuis geworden en de vrije middagen op het strand zijn heerlijk. Op vrijdag staat parapenting in Crusita op het programma. Super vet om de berg af te rennen en tussen de vogels in de lucht te zweven! Het uitzicht over de kustlijn is mooi en you feel the freedom. We duiken even later de hoge golven in en drinken melk uit de kokosnoot…wat een goede dag! ‘s Avonds is het alweer tijd om de backpack in te pakken, want zaterdag brengen we een bezoek aan Isla de la Plata (ook wel mini-Galapagos genoemd) en reizen daarna gelijk door naar de laatste bestemming van deze travelling classroom.  

Op Isla de la Plata maken we de grootst mogelijke wandeling en zien heel veel vogels. Hier leven oa de blauwvoetgent en de fregatvogel. Zo grappig om een vogel te zien met blauwe voeten en deze grote fregatvogels met de opgeblazen rode halzen om de vrouwtjes te imponeren. Ook de uitzichten over de kliffen en dus honderden vogels in de lucht zijn zeker de moeite waard. Om wat af te koelen van de wandeling duiken we het water in met de snorkel, want ook daar leeft vanalles. Maar helaas is de tijd een keertje op, we moeten de boot op en gaan terug naar het vaste land.

De week in Manta is alsnog voorbijgevlogen en we rijden door naar Montanita. Op naar een nieuwe week met ongetwijfeld een hoop nieuwe avonturen!

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd