Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Josephine surf in Fiji

Josephine surf in Fiji


Hallo, ik ben Joséphine, ik ben bijna 30 en ik hou van surfen! Ik kreeg eindelijk de kans om te reizen en te surfen! Ik heb ongeveer 10 jaar in de muziekindustrie en het beheer van culturele evenementen gewerkt. Drie jaar geleden ging ik naar Portugal en probeerde ik voor het eerst te surfen. Het was een openbaring en sinds die dag heb ik er alles aan gedaan om een jaar te vertrekken en langs verschillende surfspots te gaan die ik wilde zien. Hier ben ik!

Na mijn eerste trip naar Bali ben ik nu op mijn volgende bestemming, de Fiji eilanden! 

Onderaan dit artikel staat een galerij met foto’s van mijn tijd op Fiji

Oké, oké, ik had meer informatie moeten vragen over de Fijische golven, ze zijn enorm! Er is echter een locatie in het zuiden van het hoofdeiland genaamd Beachouse, die voor iedereen geschikt is en uw verblijf als een hemel maakt. Ik zal me altijd het gevoel van kalmte en sereniteit herinneren dat me greep toen ik over de mooie paden liep voordat ik ‘de plek’ bereikte; onwerkelijk!

Een “Bula” en een geweldige glimlach later, hier ben ik, mijn spullen uitpakken in mijn comfortabele slaapzaal met 6 bedden die ik deel met een Zweedse man, een Duits stel, een Chileense en een Australische man. Ok, ik zal er dol op zijn, een plek met mensen van overal. Eigenlijk zijn er in Fiji veel mensen uit Australië en Nieuw-Zeeland, waardoor je zoveel goede tips krijgt voor de beste surfplekken in hun land. Ik heb nu zoveel plannen, ik kan niet wachten!
In Fiji moet je twee dingen begrijpen: je moet glimlachen en je moet chillen, er is hier helemaal geen haast. Ze noemen het “Fiji-tijd”. Ik laat je ontdekken wat het is. Ik kan alleen maar schrijven: neem altijd de tijd. Je zult vaak wachten, maar je zult mensen ontmoeten, discussiëren, ontspannen, lachen en een leuke tijd hebben ….

Een geweldig ding in de Beachouse-accommodatie zijn de golven. O mijn God! Na een eerste en laatste les met Bruce (de kiwi in de white wash), besloot ik mezelf te vertrouwen en enkele van de goede kerels in de grote golven te volgen, wat een wasmachine! Golven zijn hoog en breken snel. De plek is erg ondiep en je hebt zeker rifschoenen nodig. Ik maakte mezelf elke dag bang, maar ik vond het zo leuk. En ik zag mezelf bescheidener omdat er een derde plek op zee is waar de golven kalmer en minder snel zijn. Dus na 6 dagen in deze oversized golven voor mijn niveau, eindigde ik door er heen te gaan en bijna alle groene golven te vangen. Dankzij dit doorzettingsvermogen kwam ik aan het einde terug op de harde plek en ving ik eindelijk een paar harde op. Ik voelde me als een koningin van de oceaan! Je kunt je nooit voorstellen hoe gelukkig ik ben. Deze kan ik mooi van mijn bucketlist afstrepen. 

Heavy Water movie review SurfaWhile4
Een van de betere surfers in Fiji

Ik zou eigenlijk 6 dagen in Beachouse verblijven, maar het was zo geweldig dat ik er uiteindelijk 10 dagen ben geweest.
Als je een ervaren surfer bent, bieden ze surf tochten op mooie plekjes als fregatten, Cloudbreaks en vele anderen. Als je een goede surfer bent, zijn deze golven een toffe uitdaging en als je alleen een kijker bent, is het een mooie theorieles en is elke plek leuk om te snorkelen. Ik zag rifhaaien, koralen en verbazingwekkende vissen. En je kunt ook praten met andere surfers, het is heel interessant als je meer over surfen wilt leren want ze staan altijd open om je te helpen. 

Trouwens, als je een pauze wilt nemen midden in je surfweek, kun je een jungle-trekking doen om wat watervallen te zien of een rivier-trekking in de stroomversnelling. Mijn favoriet was de boottocht naar het eiland Yanuca. Ik hield van de zeer snelle manier om met alle hobbels in de zee te gaan. Ik voelde me als een kind op een trampoline. Ik wilde gewoon spelen, lachen, springen. Het water stuiterde en de druppels leken op tranen van vreugde, schreeuwend voor overdaad en geluk. De snelheid, de glinstering sloot zich even aan om de oceaan te laten dansen onder het bittere geschreeuw van de motor. Toen we aankwamen in een landschap uit de hemel met 50 tinten blauw en groen water was het snorkelen is fantastisch. je hebt een hele nieuwe wereld onder water ontdekt, een echte mini-samenleving. De plaats is rustig en relaxed, ik droom er nog steeds van.

Het laatste erg leuke in het Beachouse zijn de yogalessen. Ze zijn rustig en langzaam, perfect voor mensen die veel surfen met zure spieren of mensen die een beetje willen strekken na of voor de kou. De lessen zijn gepland volgens het getij en wanneer het net voor zonsondergang is, is het zo geweldig. Vervolgens kun je een biertje pakken en kijken naar de prachtige Fiji-hemel vol met verschillende kleuren, van geel tot oranje, grijs, roze en paars. Tot nu toe zijn mijn favoriete zonsondergangen Fijiaanse zonsondergangen. Ik zal zeker terugkomen naar deze magische plek!

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd