Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Kevin’s 3 weken vol surfen en Portugees in Lissabon

Kevin’s 3 weken vol surfen en Portugees in Lissabon


N: 38°43′31″W: 9°09′00″

Ik heb met surfawhile een 3 week durende surf en taalreis geboekt en ik moet zeggen dat ik dit iedereen kan aanbevelen! Je krijgt elke dag van 9u tot 13u les en na de les kan je je Portugees verder oefenen met de mensen die je op straat tegen komt. In een mum van tijd spreek je de Portugese taal. Tijdens de eerste week sprak ik nog geregeld Engels maar vanaf de 2de week sprak ik nog zelden Engels. De Portugese lessen zijn ook zeer goed. Er kan en mag al eens gelachen worden tijdens de les. De school organiseert ook elke week een uitstap ergens in de stad. Zo leer je delen van de stad kennen waar je normaal nooit zou komen.

Wil je meer weten over deze taalreis? Kijk hier verder.

Surf Lessen in Lisbon

Dan heb je ook nog de surflessen, die super goed geregeld zijn. De lessen vinden plaats op het strand van Carcavelos. De lessen worden gegeven door 2 leuke instructeurs en je surft zeer snel. De golven zijn in de ochtend het beste. Daarom is het zeker een aanrader om te vragen zoveel mogelijk lessen in het weekend in de ochtend te plannen, aangezien dit op weekdagen niet kan door de Portugese lessen.

Het enige nadeel aan het surfen is de reistijd. Ik verbleef in Laranjeiras. Als ik naar Carcavelos ging voor de surflessen, was ik iets meer dan een uur onderweg. Ik moest eerst met de blauwe metrolijn van Laranjeiras naar Baixa-Chiado gaan. In Baixa-Chiado moest ik overstappen op de groene metrolijn richting Cais Do Sodré. In Cais Do Sodré kon je dan overstappen op de trein richting Carcavelos. Het openbaar vervoer is wel goedkoop. Een metro rit kost 1,5 euro en bus of trein kost iets meer dan 3 euro. Met een zappin kaart kan je credit opladen voor het openbaar vervoer, wat eigenlijk hetzelfde werkt als het openbaar vervoer in Nederland.  In het geval dat ik de surfles niet kon halen met het openbaar vervoer, nam ik een uber taxi. Hiermee ben je in Carcavelos op 20 min. Dit is uiteraard iets duurder. Een Uber rit naar Carcavelos kost ongeveer 20 euro maar het is ook de moeite waard. De Uber chauffeurs leren je ook nog eens dolgraag portugees tijdens je rit.

Verblijven in Lissabon voor een surfvakantie

The Beautiful Portuguese Lifestyle

Ik verbleef gedurende de 3 weken bij een gastfamilie. Het was echt een warm gezin. Als ik vragen had over de portugese les die ik in de ochtend had, kon ik dit altijd vragen. Ik ben ook met het gezin een dag naar een van de vele andere stranden geweest. Het gezin gaf me de keuze om in het engels of in het Portugees te spreken met hen. Ik koos uiteraard om Portugees te spreken en enkel Engels te spreken als ik het Portugees niet verstond.

In de prijs was enkel ontbijt inbegrepen maar het gezin vroeg af en toe of ik niet mee wou eten met hen. Dit was heel genereus van hen. Lissabon is ook een leuke stad om ‘s avonds uit te gaan. Er zijn ontelbaar veel bars en restaurants. Dichtbij Cais Do Sodré heb je ook heel wat discotheken. Je zal je niet snel vervelen in Lissabon.

Na deze vakantie ga ik zeker het Portugees blijven verder studeren in België en ik hoop volgend jaar terug te kunnen komen.

 PS: Ik wil Olmo ook zeker nog bedanken voor het organiseren van deze vakantie en het beantwoorden van mijn vragen.

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd