Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Kevin’s 3de SurfaWhile surfvakantie; Surfen in Loredo

Kevin’s 3de SurfaWhile surfvakantie; Surfen in Loredo


N: 27° 31′ 50.042″ W: 99° 28′ 49.167″

Kevin is al 2x eerder met SurfaWhile op vakantie geweest, waaronder in 2018, toen wij hem tegenkwamen tijdens ons bezoek aan het Gota d’Agua Surf House in Caparica, Portugal. In de zomer van 2019 ging hij, met z’n broertje en goede vriend Noëll, naar Noord-Spanje, om een weekje tot rust te komen en veel te surfen. Na afloop spraken wij Kevin wederom.

Surfen in Noord-Spanje

“Ik wilde alleen op vakantie, even niks aan mijn hoofd en echt even ‘ertussenuit’. Dat lukt je ongetwijfeld bij Latas Surf House. Het hele ritme rondom Latas beviel me ontzettend goed. Eigenlijk voelde het als een soort all-inclusive, ik hoefde nergens aan te denken. Het beviel mij goed dat alles geregeld was; van ’s ochtends ontbijten tot het wandelen door de bossen en duinen naar de surfplek tot ’s avonds een volleybaltoernooi of gezamenlijke barbecue. Heerlijk vond ik het. Het ritme van de dagen, specifiek die plek dichtbij de natuur, de mensen en het surfen; echt even ‘ertussenuit’. Even niks aan je hoofd en niet nadenken over waar of wat je gaat eten, gewoon meegaan op het ritme van de golven en doen wat je wil.”

Surfles op het strand

Veel afwisseling & surfen

”De dagen zagen er als volgt uit: ’s ochtend ontbijt, dan even tijd voor jezelf, afhankelijk in welke groep je zat om 10 of 11u surfles, daarna lunch bij het huisje, weer wat tijd voor jezelf tot 16u en dan kon je kiezen of je ’s middags met de hele groep vrij wilde surfen of juist even een middagje wilde relaxen, dan avondeten en daarna kon je eventueel aansluiten bij de yoga of met een activiteit meedoen of gewoon chillen in de lounge/op je kamer. Soms waren er ook een aantal die Santander wilden bezoeken, wat een erg leuke stad is aan de andere kant van de baai. Uiteraard stond het je vrij om te doen wat je wil, schuiven met lessen of een dag vrij was allemaal geen probleem.” 

Behulpzame staff

”Het surfen ging mij aardig goed af, mede door de duidelijke uitleg en de welwillendheid van de staff. Geen vraag was te veel en met name de betrokkenheid van de surfinstructors viel me op. Ze zitten letterlijk naast of achter je op de golven en leggen alles uit; van hoe de golven ontstaan tot waarom je nou voor de zoveelste keer bent gevallen (want dit gaat gebeuren en het is heerlijk, geloof me). Één les zal me altijd bijblijven en dat werd in de eerste les direct gezegd: “Don’t fight the waves, you’ll lose.” Dit zul je gaan ontdekken en eigen ervaring werkt het beste daarmee. Als je al eens gesurft hebt, weet je wat ik bedoel ;p.”

Boek jouw verblijf en surfles bij Latas Surf House, vanaf € 288,- voor 7 nachten, ontbijt en surfles!

”De groep waar ik in terecht kwam was chill, omdat je wordt ingedeeld op niveau dus je zit allemaal in hetzelfde schuitje. Het voor mij de eerste keer surfen en ik wist eigenlijk helemaal niks. Binnen een paar dagen zag ik niet meer alleen een bak met water, maar zag ik of er ‘een goede golf’ aan kwam in de verte. De combinatie van een theorieles, de praktijk en direct feedback zorgde voor een stevige basis om het surfen te leren. Juist door de openheid, het gezamenlijke eten en de activiteiten zie je meer dan alleen je slaapkamer. Iets wat ik als een groot pluspunt zag. Mensen van over de hele wereld ontmoet je en iedereen is er met dezelfde reden; namelijk om te leren surfen”, aldus Kevin.

”Verder vond ik het fijn geregeld dat alles op één plek is. De wetsuits, surfboards en de leraren worden je achter het huisje toegewezen en vervolgens ga je gezamenlijk naar de het strand waar je in 10-15 minuten naar toe wandelt. Het dragen van zo’n surfboard is wel telkens een dingetje, want hoe draag je die nou handig? Een leuke uitdaging iedere keer hahah. Op je hoofd, onder je arm, met twee armen of wisselen tussen alle drie vond ik het handigst.”

Mijn tweede bezoek aan Latas

”Ik ben hier in de zomer van 2018 voor het eerst geweest en vond deze plek zo vet, dat ik zeker wist dat ik er weer heen zou gaan en dat heb ik vorige zomer (2019) gedaan! Met twee anderen, die net zo enthousiast waren geworden van mijn verhalen. Ik kan deze plek alleen maar aanraden, ik heb hier alleen maar positiviteit over te vertellen J. Als je tot hier bent gekomen met lezen, cool! Dankjewel! Succes met surfen en vooral veel plezier.”

”Oh, en wat ik misschien achteraf nog wel het vetste vond, is dat er iedere dag een fotograaf op het strand stond, waar je voor een paar tientjes aan het einde van je vakantie alle foto’s specifiek van jou kon kopen. Iets wat ik het meer dan waard vond. Alles bij elkaar zorgde het ervoor dat ik een onvergetelijke vakantie heb gehad, twee keer.”

Surfen in 2020

”Over mijn nieuwe surfvakantie; ik ben nog niet aan het kijken, maar binnenkort wilde ik dat wel gaan doen voor in de zomer alvast, dus goed om te weten dat er een aantal nieuwe bestemmingen zijn, ik zal rond die tijd zeker op de website gaan kijken!”

Dank je wel Kevin, voor dit hele leuke verslag en inkijkje in jouw week bij Latas Surf House. Zou jij dit ook wel zien zitten? Check dan direct de pagina over het Latas Surf House waar je ook heel gemakkelijk kunt boeken.

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd