Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Lynn geniet van surfen in Ericeira, Portugal

Lynn geniet van surfen in Ericeira, Portugal


N 38°57’45.9″  W 9°24’56.27″

In oktober was SurfaWhile in Portugal, toevallig tegelijkertijd met het verblijf van Lynn bij het prachtige surf house van Lapoint in Ericeira. Uiteraard was dat voor ons reden genoeg om haar op te zoeken. We spraken haar op de laatste dag van haar week en vroegen hoe de week was gegaan.

Hoe heb je het gehad, Lynn?

Het was echt super leuk, ik heb een top tijd gehad. Bij aankomst werd ik sowieso heel erg goed opgevangen, dat was erg fijn. Ik reisde alleen, dus in het begin was dat even spannend, maar nadat ik was ingecheckt kreeg ik direct een rondleiding door het huis van een van de social hosts. Hierdoor had ik gelijk een warm gevoel, want Eddie (de social host) was erg aardig. Hij legde ons (ik was met 4 anderen) uit hoe het ontbijt in z’n werk ging en hoe de andere maaltijden geregeld waren. Ook ging het over de surflessen en de andere activiteiten.

Omdat Eddie zelf zo relaxed was en heel chill overkwam, merkte ik zelf ook dat ik me direct thuis voelde. Ik had eigenlijk meteen affiniteit met het huis en betrapte mezelf erop dat ik me dusdanig thuis voelde, dat ik op een erg nette manier met het huis omging. Ik ruimde al m’n rommel netjes op, iets wat ik van tevoren niet direct had verwacht.

Lees verder na de foto….

Surfin in Ericeira Lapoint Lynn
Surfin in Ericeira Lapoint Lynn

Ben je vooruit gegaan met het surfen?

Jazeker! De surfleraar, Nuno, was echt top. Hij maakte de surfles erg persoonlijk en dat hielp enorm. Binnen ons groepje werden we direct gewezen op het feit dat we goed op elkaar moesten letten in het water, waardoor er direct veel verbinding onderling was. Nuno was een erg leuke kerel, iedereen mocht hem heel erg. Na onze laatste les hebben we een klein cadeautje voor ‘m gekocht, een leuk t-shirt.

Ik heb uiteindelijk deze week level 2 gedaan en daar was ik erg blij om. Ik twijfelde eerst nog om level 1 te gaan doen, ik had namelijk al eens een maandje gesurft in Senegal, maar dat was in 2013. Echter durfde ik het toch aan om direct op een hoger niveau in te stappen en dat is erg goed uitgepakt. De golven in Ericeira waren consistent en goed maar ook uitdagend. Hierdoor was de theorieles op het strand erg belangrijk want we hadden er veel aan. Af en toe was het wel vrij druk in het water, maar Ericeira is natuurlijk niet voor niets de surfhoofdstad van Portugal.

Waarom heb je voor Lapoint gekozen?

Ik heb voor deze accommodatie gekozen omdat de foto’s er erg goed uitzagen. Ook sprak de locatie me erg aan want Portugal heeft in oktober nog een heel fijn klimaat met goede golven. Waar ik van tevoren Lapoint nog niet kende, ben ik nu wel overtuigd en hoop ik snel nog eens terug te kunnen naar een van hun camps.

Meer weten over de accommodatie van Lapoint in Alentjejo?

Wat was het toppunt van je week?

Uiteindelijk waren het de anderen uit m’n surfgroepje die mijn week echt hebben gemaakt. We hadden direct al een hele leuke click. Het groepje was erg internationaal, want naast een Nederlander (ik) zaten er Engelsen, Duitsers, Noren en Zwitsers in. We hebben echt heel veel gelachen maar ook goede gesprekken gevoerd. We hebben ook een WhatsApp groep aangemaakt en ik hoop van harte dat we veel contact blijven houden. Er zijn al plannen om in de lente naar Costa Rica te gaan en ik hoop heel erg dat dat doorgaat.

Wij snappen wel waarom Lynn naar Costa Rica wilt gaan! Benieuwd naar het surf house van Lapoint in Costa Rica?

Surfin in Ericeira Lapoint Group Lynn
Surfin in Ericeira Lapoint Group Lynn

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd