Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Lynn’s verhaal: Engels leren en surfen in Ierland

Lynn’s verhaal: Engels leren en surfen in Ierland


N: 54°28’44.91″ W: 8°16’40.56″

Lynn verbleef 2 maanden in Bundoran in het noorden van Ierland (niet te verwarren met Noord-Ierland), om precies te zijn in Bundoran, om Engels te leren en te surfen. Bundoran is een van Ierland’s meest bekende surfspots; dé ideale spot om Engels leren te combineren met surfen. Na terugkomst vertelde ze ons over haar ervaringen.

Ireland view cliffs

Engels leren en surfen in Bundoran, Ierland

Een aantal maanden geleden kwam Lynn bij ons, met de vraag waar zij het beste naartoe kon gaan om Engels te leren in combinatie met surfen. Ze was op zoek naar een plek niet té ver van huis, in een internationale omgeving en het liefst ook een locatie die ‘bijzonder’ was. Hierbij moest Olmo van SurfaWhile direct denken aan Bundoran, een prachtige surf spot in het noorden van Ierland.

De Engelse taalschool

Lynn: ”een schooldag begint om 09:15 uur en eindigt om 12:30 uur. Op de eerste schooldag moet je een test doen om te bepalen in welke klas je terecht komt. Je oefent elke dag met spreken, schrijven, luisteren en ook de grammatica wordt goed uitgelegd. Het niveau in de klas was heel goed. Ik zat in een klas met een aantal Brazilianen, Mexicanen, Spanjaarden en Duitsers. Nederlanders kom je haast niet tegen, maar dat maakt het juist een uitdaging om altijd Engels te blijven praten. Ook kun je vanuit school een fiets huren. Je hoeft alleen maar borg te betalen, die je aan het einde weer terugkrijgt.”

Het surfen

Waar Lynn 8 weken in Bundoran verbleef om Engelse lessen te nemen, raadde ik haar aan om te beginnen met 3 weken surfles. Dit kan je ter plekke altijd nog bijboeken. Lynn: ”de eerste 3 weken had ik in de middag surflessen en na die 3 weken ben ik zelf nog gaan surfen. De surflessen werden ook heel goed geregeld. De surfschool heeft een ruim aanbod aan surfplanken en wetsuits. Aangezien ik al wel redelijk kon surfen, keken ze de eerste les naar mijn niveau. Daarna werd er elke les gekeken naar wat ik kon verbeteren en gaven de surfinstructeurs goede tips.”

Lijkt Engels leren en surfen in Bundoran jou ook wel wat?

”In Bundoran zitten 2 surfspots, Tullan Strand en The Peak. In principe kan je voor elk niveau wel een goede spot vinden en er zijn bijna elke dag wel golven. Als er in Bundoran geen golven zijn, kun je altijd nog naar Rossnowlagh of Streedagh. Met de auto ben je daar in ongeveer 20 minuten en als je bij de surfschool een surfboard huurt, brengen ze je daarheen. Je kunt gemakkelijk een surfboard huren of een tweedehands surfboard aanschaffen.” We kregen de indruk dat de ervaring qua surfen echt helemaal perfect was voor Lynn.

Activiteiten in Bundoran en omgeving

”Vanuit de school werden er ook elke week 3 tot 4 excursies georganiseerd. Vaak op zaterdag was er een verre excursie, zoals Slieve League Cliffs, Derry of Giant’s Causeway. Op dinsdag was er een natuurexcursie. Ik ging onder andere naar watervallen, meren en bergen en meestal maakten we daar een wandeling. Op woensdag, donderdag en vrijdag werden er meestal workshops gegeven of kon je bijvoorbeeld bowlen of naar de pub.”

”Naast het surfen vind ik het ook erg leuk om te fotograferen. In de omgeving van Bundoran heb je veel mooie natuurplekken waar je kunt fotograferen. Achter Zephyr Lodge, de plek waar ik verbleef, is een Cliff Walk. Hier kan je een heel stuk langs de kliffen lopen en er is ook een natural pool, waar je in kunt zwemmen. Ik heb hier ook vaak de zonsondergang gekeken en gefotografeerd.” Lynn heeft zich geen moment verveeld lijkt het.

”Ik ging naar Bundoran net na de zomervakantie, waardoor er minder mensen van mijn leeftijd waren. In de zomervakantie zullen er meer jongeren zijn, maar in de tijd dat ik in Bundoran verbleef, heb ik alsnog een hoop nieuwe mensen leren kennen. Op school kom je snel in contact met elkaar, maar ook op de surfschool leer je snel nieuwe mensen kennen.”

Lynn, super leuk dat je je verhaal met ons wilde delen. Hopelijk zien we je nog een keer terug!

Lijkt Engels leren en surfen in Bundoran jou ook wel wat? Klik op de link voor prijzen en beschikbaarheid.

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd