Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Marieke Surft in het Prachtige Mexico

Marieke Surft in het Prachtige Mexico


N 15°52’13.33″ W 97°4’38.14″

Wij spraken Marieke over haar surf en spaans avontuur in Puerto Escondido in Mexio waar ze 3 weken op Spaans en surf reis was via SurfaWhile. Dit was als onderdeel van haar reis door Latijns-Amerika. Hieronder lees je haar verhaal over deze prachtige reis!

Spaans leren en surfen in Mexico

Toen ik besloot om drie maanden weg te gaan wist ik maar één ding zeker: ik wil surfen. Eén keer eerder had ik een soort van gesurft maar ik wilde deze keer écht leren surfen. Omdat één ding tegelijk leren niet genoeg was, besloot ik ook Spaans te willen leren (I love the latin vibe) en al gauw kwam ik bij Surfawhile terecht die hele goede opties bood. Zonder dat ik me écht verdiept heb in de keuzes ging ik al snel af op mijn intuïtie en besloot ik drie weken Puerto Escondido, Mexico te boeken en vanuit daar verder te reizen door Mexico en Centraal Amerika. En dit bleek een uitstekende keuze!

Meer informatie over Spaans leren en surfen in Mexico, of lees snel verder.

Spaans en surfen in Puerto Escondido

Olmo van SurfaWhile gaf aan dat het een geweldige plek was en ik hoefde eigenlijk niet langer na te denken. Het eerste wat ik daar over kan zeggen indien je twijfelt over hoe lang je zou willen gaan: GA LANGER! Puerto Escondido is voor mij persoonlijk de beste plek geworden waar ik ooit ben geweest. Je hebt alles wat je kunt verlangen: zon, geweldig (en goedkoop) eten, de leukste en vriendelijkste mensen, mooie stranden, goede golven en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik verbleef in één van de surf huizen van de Spaanse taalschool, wat ook zo’n fijne plek is. Eigenlijk kan het niet fout gaan, wat je ook kiest (homestay, appartement, hostel). De surf- en taalschool Oasis is in drie weken echt een familie geworden. Iedereen die komt wil eigenlijk niet meer gaan (en ik overdrijf niet). De surfinstructors zijn top en leer je na wat langer ook echt kennen, wat de lokale ervaring nóg beter maakt. Ook de surftrips die georganiseerd worden naar onder andere Chacahua mag je echt niet missen. De gratis sportlessen elke dag weer op het dak bij La Barca met op de achtergrond een prachtige zonsondergang. Ik kan uren praten over hoe geweldig ik deze plek vind en hoe geweldig ik surfen ben gaan vinden.

Elke dag keek ik weer zo erg uit naar de volgende Spaanse les en om weer in het water te zijn. Puerto Escondido heeft iets magisch en ik noem het nu dan ook mijn “happy place”. Bij Oasis lessen volgen en verblijven heeft het nóg beter gemaakt en had ik voor geen goud willen missen. Thanks SurfaWhile voor het aanbieden van deze plek, it made me a happier girl!

Leuk feitje.. toen ik bij de bushalte was om na drie weken verder te reizen voor nog twee maanden was ik zo verdrietig om weg te gaan. Ik wíst dat ik nog een keer terug moest en heb dan ook gelijk een vlucht geboekt vanuit Guatemala zodat ik zeker wist dat ik ook terug kon komen. Ik had hier wel maanden kunnen verblijven en plan alweer een volgend bezoekje. Ik ben trouwens niet de enige die dit heeft bij deze plek. Al mijn vrienden die ik aan deze plek heb overgehouden, hebben ditzelfde warme gevoel bij deze magische plek. Heb je de kans, denk geen seconde langer en gun jezelf deze ervaring!

Meer informatie over Spaans leren en surfen in Mexico vindt je hier!

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd