Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Nando surft en leert Spaans op Tenerife

Nando surft en leert Spaans op Tenerife


N 28° 17′ 29.6340” W 16° 37′ 44.8644”

Nando heeft via SurfaWhile een leuke en leerzame tijd gehad op Tenerife afgelopen zomer. Samen met een goede vriend – Dave – ging hij die kant op. We spraken hem kort over zijn ervaring van de surf- en taalreis in Puerto de la Cruz op Tenerife. Nou wisten wij al dat deze bestemming garant staat voor een leuke tijd, maar dat het zo goed is bevallen was zelfs een verrassing voor ons!

Nando in Tenerife

Puerto de la Cruz

Hi Nando, waarom heb jij besloten om naar Tenerife te gaan om Spaans te leren en te surfen?

De wil om op een eiland te surfen was al bekend bij ons. Van hieruit hadden Dave en ik qua budget de keuze tussen Fuerteventura en Tenerife. Doordat mijn reisgenoot afgelopen jaar op Fuerteventura was geweest, was de keuze redelijk snel gemaakt. Daarnaast waren we op zoek naar een plek waar ook makkelijk rust te vinden zou zijn; Tenerife bleek de perfecte uitkomst.

Dave in Tenerife

Wat kan jij vertellen over jouw tijd op Tenerife

Wij hebben enorm genoten van onze tijd op Tenerife, de mensen waren open, restaurantjes gezellig, maar bovenal waren we door de surf- en Spaanslessen al gauw omringd door leuke mensen en activiteiten. Daarnaast is Puerto de la Cruz, het stadje waar we verbleven enorm leuk om doorheen te lopen met alle kleine winkeltjes. Het feit dat ons appartement in een rustige omgeving lag maar op loopafstand van al het nodige was geweldig.

Een van de prachtige zwarte stranden van Tenerife

Hoe is het Spaans je afgegaan? En hoe ging het surfen?

Onze dagen waren heerlijk ingedeeld: vroeg op voor Spaans lessen in de ochtend, boodschappen doen, kleine siësta en om 16.00 in de middag zaten we al in onze wetsuits om het water in te gaan. Vervolgens gingen we uit eten of lekker koken om tot slot de zware dag af te blussen met een biertje en gezelligheid.

Qua Spaans lessen werd al snel duidelijk dat ons niveau van elkaar verschilden. Het ging mij wat makkelijker af, grotendeels wegens mijn Spaanse ex-vriendin. Echter waren de lessen erg fijn en heb ik grammaticaal voornamelijk veel bij kunnen schaven.

Het surfen was geweldig. Ik had hiervoor drie dagen gesurft in Thailand, dus redelijk onervaren. De instructeurs waren aardig en meedenkend. De golven waren volgens mij goed voor beginners. Wel kan ik als tip meegeven om echt met de instructeurs te praten over wat er te verbeteren valt, dit komt niet direct uit henzelf. Door die connectie op te bouwen gaan zij meer geven om jou en jouw ervaring.

Waarom zou jij Tenerife aanraden?

Ik zou Tenerife aanraden voor degenen die naast leuke surflessen en mensen ook rust en vrijheid hoog in het vaandel hebben staan. Iedereen is erg meegaand en aardig. Daarnaast is voor de visliefhebbers Tenerife aan te raden. De zeevruchten en vissen liggen nog net niet in het vangnet of met de haak in de lip op je bord. Genieten.

Als jij overweegt om je Spaans en surfen te verbeteren, zou Tenerife een geweldige optie zijn! Bekijk onze pagina over surfen en Spaans in Puerto de la Cruz voor meer informatie over deze reis.

Dave in Tenerife met uitzicht

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd