Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Rani’s surfvakantie in Le Pin Sec

Rani’s surfvakantie in Le Pin Sec


44°50′N 0°40′W

Geboekt! Ok… wat nu? Ik vertrok nogal twijfelachtig naar dit avontuur. Ik ging namelijk alleen en twijfelde onderweg of dit wel de juiste beslissing was. Toen ik aankwam werd ik positief verrast. De hippie sfeer van het kamp sprak me direct aan. Er was ruimte om alleen te ontspannen en een boek te lezen op het strand, maar ook veel opportuniteit om mensen te leren kennen op een chille manier. Ik leerde al snel veel nieuwe mensen kennen van verschillende landen (Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Engeland, …) waarmee ik nog steeds contact heb (en een leuk excuus om extra reisjes te maken!). 

Kijk hier voor meer informatie over het surfcamp waar Rani verbleef.

Alleen op surfvakantie

Een intensieve studie of job doen in een grijs land geeft je veel zin om soms eens met je blote voeten in het zand te zitten en gewoon even in het nu te leven. Wakker worden, lekker eten en je dag zelf kunnen invullen… fantastisch! Surfen, yoga, skaten, lezen of gewoon… niksen! 

Over het eten en de surflessen heb ik alleen maar positieve dingen te zeggen. Allebei top. Het eten was lekker, voedzaam en gevarieerd. Er was 1 theorieles over het surfen -complementair aan de dagelijkse surflessen. Het surfen zelf was een leuke uitdaging en werd verslavend eens je de juiste techniek doorhad. De yogalessen tussendoor zorgden voor een rustige sfeer in het kamp en heeft mijn kennis van yoga heel wat bijgeschaafd. 

Surfen en feesten

Yoga class Le Pin Sec Family

De avonden waren altijd volgeboekt met spannende activiteiten, een leuk feestje of een verfrissende avondduik bij zonsondergang (een van de meest memorabele momenten die ik heb ervaren). Er is ook opportuniteit om naar het stadje verderop te rijden. Lacanau is een klein maar druk centrum dat krioelt van de shops, lekkere restaurants en ijssalons en onmisbaar natuurlijk: danscafés met nostalgische muziek. Kortom een van de leukste vakanties die ik ooit heb gehad. Ik ga zeker terug volgend jaar want… Ik mis dat zand tussen mijn tenen!

Wil jij nou ook op surfvakantie in Le Pin Sec, dat kan! Kijk hier voor meer informatie.

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd