Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Roxanne combineert vrijwilligerswerk met surfen in Zuid-Afrika

Roxanne combineert vrijwilligerswerk met surfen in Zuid-Afrika


Surfen in Zuid Afrika

Hoi allemaal,

Mijn naam is Roxanne. Een aantal maanden geleden, tijdens een saai hoorcollege, was ik vrijwilligerswerk in het buitenland aan het opzoeken. Daar stuitte ik op de SurferKids met SurfaWhile. Het leek te perfect voor woorden; vrijwilligerswerk, Zuid-Afrika EN surfen.

Beter kon het niet naar mijn weten. Ik heb dan ook direct SurfaWhile gecontacteerd en mijn ouders overgehaald. Het is de beste beslissing die ik ooit heb genomen. Ik ben er maar 2 weken geweest, maar tijdens die twee weken hebben de mooiste kinderen op aarde een plekje gekregen in mijn hart. Zelf zou ik iedereen aanraden om minstens voor een maand te gaan, indien mogelijk. Veel mensen die voor 3 maanden gaan, kunnen erna heel goed surfen; ja ook als je het nog nooit hebt gedaan (er zijn goede surf coaches)

Tijdens het project leer je niet alleen zelf surfen maar word je ook een echte surf coach. Het is zo leuk om te zien dat kinderen die absoluut niets hebben, zo gelukkig zijnm want daar draait het leven uiteindelijk om; gelukkig zijn. Daar hoef je niet veel voor te hebben. De kinderen zijn heel toegewijd, superlief en goed gemanierd. Ze moeten zich aan bepaalde regels houden, anders ”vliegen ze eruit”.

Eerlijk gezegd, ik heb nog nooit zulke verantwoordelijke, goede gemanierde 13-jarigen gezien. Sommige kinderen maken zo’n indruk op je, de progressie in slechts twee weken is onvoorstelbaar. Mickey, zo klein en zo abnormaal snel (misschien wel de volgende Usain Bolt haha) en Zeze, die ALTIJD een brede glimlach heeft, zullen me mijn hele leven bij blijven, wat een geweldige kereltjes. Het was een echte eer om met hen te werken! Ik hoop dat ze allemaal in het programma blijven en dat er nog veel bijkomen.

De boodschap die ze op deze manier overbrengen is zo belangrijk; ze zien nu wat ze met hard werken bereiken en dat maakt het verschil tussen een onveilig huis, dat je eigenlijk geen huis kan noemen, en een deftig, veilig huisje met een goede job. Maar dit is niet mogelijk zonder de vrijwilligers! Ze hebben JOU zo hard nodig! Al blijf je maar voor twee weken, het maakt een enorm verschil! Er zijn zoveel kinderen die ze in het oog moeten houden en 1 persoon kan dat moeilijk af. Dus aub, hou je van surfen? Hou je van kinderen? Hou je van een chill leventje en overheerlijk eten? Neem deel in dit project en maak het verschil! En uiteraard doe de groetjes van mij 😉

Houd er wel rekening mee dat wanneer je tijdens schoolvakanties komt, de kinderen er de hele dag zijn waardoor de vrijwilligers dus niet ’s morgens zelf kunnen surfen. Maar niet getreurd, zaterdag namiddag, zondag en maandag ben je vrij. Je bent dan altijd welkom om een surfboard te lenen of om een surfles (gratis natuurlijk) te vragen. Dus zeker doen!

Dus check het vrijwilligerswerk, stuur een mail en maak de trip van je leven!

Roxanne

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd