Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Surfen op Bali, Amanda’s droomvakantie

Surfen op Bali, Amanda’s droomvakantie


S: 8°30′24.75″ E: 115°15′44.49″

Mijn naam is Amanda en ik ben net in Indonesië geweest voor een fantastische surfreis. Het hoogtepunt van de reis was zonder twijfel Bali. Bali is een strandvakantie voor veel mensen, maar voor mij was het zoveel meer! Van natuur en cultuur tot lekker eten en surfen. Je vindt alle ingrediënten die je nodig hebt voor de beste vakantie van je leven op Bali! Ik had mijn vakantie zo geregeld dat ik tijd had om het eiland te verkennen, met veel ontspanning en surfen. Dat was cruciaal omdat het surfen op Bali anders is dan alles wat ik ooit had meegemaakt.

Surfen op Bali

Surfen op Bali is mogelijk op verschillende plaatsen. Je kunt letterlijk overal op het strand van Kuta surfboards huren. De golven waren relatief hoog op dit specifieke strand. Mijn eerste ervaring met surfen was daardoor behoorlijk intens. Na een tijdje ben ik erin geslaagd om op mijn board te blijven staan !! Vanaf dat moment begon ik echt te genieten van surfen. De beste maanden om te gaan surfen op Bali zijn eigenlijk de maanden juni, juli en augustus. Voor de gevorderde surfer die meer uitdaging zoekt, zijn Canggu en Pedang Pedang de betere surfspots.

Ben je op zoek naar echt hoge golven? Ga dan surfen op Uluwatu, soms met golven van 3 tot 4 meter. Je hebt ook een van de mooiste tempels op het eiland die dramatisch langs de klif loopt.

Reizen op Bali 

Iedereen die ooit naar Bali is geweest, kan bevestigen dat het meeste transport per scooter wordt gedaan. Vooral in de drukke plaatsen waar je soms bent, moet je echt opletten waar je loopt! Het is zoals Amsterdam maar luider. Wanneer je voor het eerst op Bali bent, zul je ook verrast worden door het verkeer. Als je het eiland met een scooter gaat verkennen, let dan goed op omdat iedereen over het algemeen dwars door elkaar rijdt.

Er zijn een aantal zeer drukke en toeristische plaatsen op het eiland. Zoals Kuta, Seminyak en Ubud. In Kuta en Seminyak komen mensen echt voor het strand. Hier kunt u zien dat er de afgelopen jaren veel is gedaan om de plaatsen te moderniseren. Helaas heeft dit gebied te maken gehad met enkele negatieve effecten van de steeds toenemende populariteit onder toeristen. Zorg dus voor een zo duurzaam mogelijke reis. Bekijk ons artikel over milieuvriendelijke surf vakanties Voor wat handige tips over dit onderwerp.  Ubud ligt meer in het land, mensen gaan hier voor het apenbos omdat veel makaken hier los lopen. Zelfs zo los dat ze op je hoofd zitten en als je niet oplet, stelen ze alles van je. Ze zijn echter nog steeds schattig. Ubud staat ook bekend om de vele rijstvelden en de prachtige natuur, dus verken het platteland in plaats van te verblijven in de knusse sfeer van het stadscentrum.

Roadtrip Bali

Zoals eerder vermeld, reizen mensen vaak per scooter op Bali. Dit is gemakkelijk rijden door alle smalle straatjes in de drukkere gebieden. Het is zeker aan te raden om een roadtrip door Bali te maken en niet alleen op één plek te blijven. Er is tenslotte zoveel te zien. Bijna alle plaatsen zijn gemakkelijk bereikbaar, dat scheelt veel. Je kunt beginnen in Kuta, doorgaan naar Ubud en onderweg stoppen bij prachtige watervallen, tempels, rijstvelden en vulkanen. Vanuit Ubud kun je weer naar het noorden rijden naar de kust.

Wanneer je dit doet, passeer je Besakih. Hier is de grootste en zogenaamde moedertempel van Bali. Elke Balinese moet deze tempel ooit in zijn / haar leven hebben bezocht. Ot is het waard om te onthouden dat de toeristenhandel veel van deze religieuze ruimtes heeft veranderd in kansen om geld te verdienen. De bewoners willen veel geld verdienen aan de toeristen, waardoor ze bepaalde regels op je dwingen om een beetje extra geld te verdienen.

Je moet bijvoorbeeld al een toegangsprijs betalen om op de weg in Besakih te rijden, dan willen ze dat je vanaf daar een gids meeneemt naar de tempel (tegen betaling). Dan komen ze met het idee dat je een sarong moet kopen (je kunt het gewoon bij andere tempels lenen) en uiteindelijk komen de kinderen je wierookstokjes en offers verkopen. Als je geen gids neemt, worden ze boos. Maar laat je hierdoor als toerist niet voor de gek houden en ga gewoon de tempel in of betaal niet teveel! Vanuit Besakih rijd je richting de kust, je kunt heel mooi duiken en snorkelen op een aantal plaatsen zoals in Ahmed, Sanur en Candidasa.

Tot ziens op de golven! 😉

Amanda, van Justmytravel

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd