Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Theo’s ervaring met surfen in Ericeira

Theo’s ervaring met surfen in Ericeira


Haloah!

Afgelopen jaar was het zover! Op surfvakantie bij MagikVanilla in Ericeira! In 2018 was ik voor het eerst alleen op surfkamp geweest bij Gota d’Agua (ook heeeeel erg leuk!) en dit was erg bevallen maar toch gekozen om afgelopen jaar ergens anders te kijken. Olmo had mij MagikVanilla aanbevolen omdat het vooral gericht was op het surfen en hier kwam ik echt voor. Had 8 dagen geboekt en bij aankomst werd ik goed ontvangen door Steve, de eigenaar van het surfhuis. Het surfhuis is erg mooi met ruime kamers en ligt op de rand van het centrum van Ericeira, een prachtig dorpje dat surfen ademt. Overal waar je kijkt zie je surfers rondlopen en langs de hele kust wordt bijna gesurft! Place to be dus!

De Magikvanilla experience

Theo en de groep

Natuurlijk is het eerst even je plekje in het huis vinden (de crew die er zit kennen elkaar vaak al) maar ik had een kamer voor meerdere personen geboekt waardoor je direct al wat aanspraak hebt. Daarnaast kwam iedereen op zaterdag binnen waardoor het voor iedereen nieuw is. Er waren meerderen die ook alleen kwamen maar ook tweetallen of nog grotere groepjes, maar het klikte heel erg goed. Persoonlijk vind ik het ook erg leuk dat je de hele week met dezelfde groep optrekt omdat er dan echte een band ontstaat, echt een plus punt! Op die eerste zaterdag werd niet gesurft maar vanaf zondag was het elke dag raak met alleen een vrije dag op de donderdag (dag na de barbecue party, erg leuk en lekker!). Dagelijks werd er gekeken hoe laat de beste surfomstandigheden waren voor de volgende dag en rond die tijd gingen we dan surfen. Eerst ontbijten, surfspullen pakken, muziek aan en in twee busjes die kant op!

Benieuwd naar meer informatie en prijzen van het Magikvanilla Surf House?

Magikvanilla surfing in Ericeira jacuzzi
Magikvanilla surfing in Ericeira jacuzzi

Surfen in Ericeira

Doordat je met een vaste groep bent worden de surflessen door de week opgebouwd. Elke dag leer je weer wat nieuws wat het surfen ook echt leuk maakt! Het blijft verrekte lastig maar zolang je maar plezier hebt, en dat is iets waar de surfinstructeurs het zeker mee eens zijn. Dit stralen ze ook allemaal uit! J Persoonlijk geniet ik echt van in het water zijn en te genieten van het mooie weer en alles wat er dan om je heen gebeurt; iemand die eindelijk z’n eerst golf weet te pakken, mensen die weer eens kopje onder gaan of iemand die even niet oplet een joekel van een golf over zich heen krijgt! Het is zo leuk om met z’n allen in het water actief te zijn en er wordt door de instructeurs goed op je gelet, veiligheid staat voorop. Wat ook erg leuk was is het filmpje dat van je wordt gemaakt waarbij je ook echt tips krijgt wat je kunt verbeteren. Ook worden er foto’s gemaakt en het lukt ze zelfs om een foto te maken van die ene keer dat je eindelijk kunt staan!

Savonds natuurlijk lekker uit eten in Ericeira en daarna de kroeg in. In Ericeira hangt zooooo’n relaxte sfeer dat dit echt heerlijk is! Op verschillende plekken in het dorpje staat iemand op een gitaar te spelen. Door dit ook met z’n allen te doen wordt te band nog hechter wordt wat er voor zorgt dat je een pracht vakantie hebt. We hebben destijds een groepsapp aangemaakt waar nog steeds iedereen in zit, dus je houdt er vaak ook nog hele leuke contacten aan over. Er wordt binnenkort zelfs een reünie gepland!

Ook op surfvakantie in Ericeira

Mocht je een surfvakantie zoeken waarbij je zeker wilt zijn van goede surflessen, een prachtig surfhuis met een hele aardige crew dan zeker MagikVanilla boeken! Enige verbeterpuntjes die ik kan bedenken is dat de crew redelijk als een groep op zichzelf is en je bent wat te ver van het strand om zelf te gaan surfen (kan wel maar dan moet je de surf bus pakken). Verder dikke prima dus als cijfer zeker een 9,9!

Ook hebben wij nog meer surfkampen in Portugal

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd