Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Yanaika Surf op Sri Lanka

Yanaika Surf op Sri Lanka


N: 6° 55′ 37.4844” E 79° 51′ 40.4784”

Precies één maand geleden vertrok ik vanuit Maleisië naar Sri Lanka met maar één doel: de magische golven in het zuiden van Sri Lanka ontdekken. Surfen in Sri Lanka is hot op dit moment en niet voor niets: het land telt talloze surfspots voor beginners, intermediate én ervaren surfers. Bovendien is er genoeg anders te beleven, dus ook als de golven tegenvallen kun je er een ontzettend fijne tijd hebben.

Surfen in Zuid-Sri Lanka, een must-do

In het zuiden van dit prachtige eiland vind je tal van goede surf spots. Hieronder heb ik er een paar opgenoemd.

Lees verder na de foto…

Yanaika surft op Sri Lanka

Surfen in Ahangama

Een van de mooiste spots is Ahangama. Het leven hier is heel erg fijn en relaxed en de surf is er top. Er wordt hier veelal gesurft op een reef break, wat met name goed is voor de surfers met al wat ervaring.

Dreamsea Sri Lanka yoga
Dreamsea Sri Lanka yoga

In Ahangama vind je het Dreamsea Surf House, een ideale keuze voor als je wilt gaan surfen in Sri Lanka.

Surfen in Weligama

In het bekende dorp Weligama vind je goede golven voor beginners. Absoluut niet de mooiste baai van het land, maar wel hartstikke goed voor reizigers die het surfen graag onder de knie willen krijgen. Ervaren surfers kunnen terecht op de talloze reef breaks in de omringende dorpjes Midigama, Ahangama en Mirissa. Mijn persoonlijke favoriete spots waren Fisherman’s, Insights/Marshmellows en Sticks – drie goede plekken voor intermediate surfers (afhankelijk van de condities – natuurlijk). Voor de gevorderden zijn Ram’s en The Rock mooie plekken om goede golven te pakken. 

Sri Lanka Surf Boards
Sri Lanka Surf Boards

Surfen in Hirketiya

Een andere absolute aanrader is Hiriketiya. Een klein surfparadijsje op ongeveer anderhalf uur van Weligama. Als je altijd al hebt willen surfen tussen de palmbomen is het dé plek om naartoe te gaan, ook voor beginners (pssst: stukke mooier dan Weligama!). Ik heb er regelmatig een schildpad gespot tijdens het peddelen, absoluut goed voor het tropengevoel. Bovendien is er ook een reef break voor de meer ervaren surfers, dus leuk voor groepen met verschillende niveaus. 

Lees verder na de foto’s…

Sri Lanka Beach
Sri Lanka Beach
Sri Lanka Surf Beach
Sri Lanka Surf Beach

Wat doe je in Sri Lanka?
Er zijn natuurlijk nog talloze andere plekken om te surfen in Sri Lanka, maar bovenstaande waren mijn favoriet. In de buurt vind je bovendien leuke plaatsen zoals Galle (winkelen in een voormalig Nederlands fort), de bekende stranden van Unawatuna, de befaamde Palm Tree Hill van Mirissa en talloze fijne hipster-eettentjes voor degenen die de curry’s zat zijn. Uitgaan doe je bij voorkeur in Madiha. Het hele zuiden trekt op woensdag en zaterdag naar het bekende Doctor’s House voor leuke feestjes – maar daar hoor je vast meer over als je er bent. 

Lijkt surfen in Sri Lanka jou ook wel wat? Bekijk dan eens het mooie Dreamsea Surf House in Ahangama.

Foto’s: @Yanaikaas

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd