Dé surfvakantie-expert Laagste prijs Gratis advies 4.7/ 5 - 148 reviews

Zoï in Ericeira

Zoï in Ericeira


N 38°57’45.9″  W 9°24’56.27″

Bij SurfaWhile proberen we om elk jaar zo veel mogelijk van de surfvakanties die wij aanbieden te bezoeken. Zo waren wij recent bij Zoï op bezoek in Ericeira die daar een geweldige tijd heeft! Wij spraken haar kort over haar ervaringen in het Quinta Surfhouse in Ericeira.

Zoï in Ericeira op Surfvakantie

Ik heb het heel erg naar mijn zin in Ericeira! Ik verblijf voor een week in het surfkamp Lapoint Lizandro, dat zich bevindt in Ericeira aan de westkust van Portugal. Ik vind het stadje Ericeira echt heel erg mooi en ondanks dat het niet zo groot is, is er toch van alles te doen. Maar veel van mijn tijd besteed ik in het huis zelf, in het zwembad, aan de bar of bij de skatebaan. Het is super gaaf om de skaters bezig te zien in de net nieuwe skateramp.

Het is de eerste keer dat ik alleen op reis ben, dus het was even afwachten of er leuke mensen zouden zijn, maar dat bleek gelukkig het geval te zijn, want ik heb hele leuke kamergenootjes. Het surfkamp is erg internationaal. Zo komen er mensen uit Scandinavische landen, maar ook uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Japan en Duitsland, dus dat is superleuk! Veel mensen komen hier ook alleen heen, dan zit je allemaal in dezelfde situatie waardoor je veel sneller mensen leer kennen. Daarnaast is de staff echt heel erg goed, ze zijn heel vrolijk en staan altijd klaar om je te helpen.

Het was de tweede keer dat ik heb gesurft, maar de vorige keer was vier jaar geleden, dus ik ben toch begonnen op het beginnersniveau. De surflessen zijn heel erg goed, ik heb een uitstekende instructeur en we leren surfen in een klein groepje, waardoor je veel aandacht krijgt van de instructeur. Hierdoor ben ik echt beter geworden tijdens deze surfvakantie, en ging dat een stuk sneller dan ik verwacht had.

Het ontbijt in het surfkamp is ook echt fantastisch! We krijgen iedere ochtend een heerlijk buffet met lekkere broodjes en vers fruit. ‘s Avonds gaan we meestal met een groepje uit eten in een van de vele restaurantjes van Ericeira. Sommige avonden wordt er gekookt en is het mogelijk om mee te eten, maar ik ga toch liever zelf er op uit om de portugeese keuken te ervaren.

De vakantie bevalt zo goed dat ik erover nadenk om volgend jaar weer terug te komen. Misschien op deze locatie, maar ik kan ook naar een van de andere surfkampen van Lapoint gaan. Kortom: het is echt een topvakantie!

Het surfhouse in Ericeira waar Zoï een geweldige vakantie heeft gehad 

Hans van Mourik

Co-founder SurfaWhile, ♥️ tech, travel, sports & outdoors.

Exclusief bij SurfaWhile

De SurfaWhile Surf Guide

Bestel het e-book voor € 19,95 of krijg hem gratis bij jouw boeking

Gerelateerde artikelen

SW Surfspot SW Travel Guide
Beste surfspots voor beginners
SurfaWhile Surf Guide
SurfaWhile Academy Alle landen
De SurfaWhile Surf Guide is vernieuwd