Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 107 reviews

Glamping Surfvakanties

Glamping Surfvakanties

Glamping is dé vakantietrend van het moment. De term 'glamping' is afgeleid van 'glamourous camping' en combineert het avontuurlijke kamperen met luxe elementen. Ook in de surfwereld is glamping aan een enorme opkomst bezig.
Langs de prachtige kusten van Frankrijk, Spanje en Portugal zijn er de laatste jaren een aantal luxe surfcamps ontstaan waar je een echte glamping-ervaring zult beleven.

surfvakantie(s) voldoen aan jouw zoekopdracht. Reset filter.

Annuleer gratis
Praia Galé, Portugal 4.2 / 5 - 210 reviews

Dreamsea Surf Camp Alentejo

Een echte surf-vibe
Gem. 18 - 28 jaar oud. (Min. 16)
Alleen beginnende surfers
Mei - Sep
Min. 7 nachten, incl. maaltijden
Annuleer gratis
Moliets, Frankrijk 4.5 / 5 - 45 reviews

Dreamsea Glamping Moliets

Surfen in stijl
Gem. 25 - 40 jaar oud. (Min. 21)
Beginners & intermediate
Mei - Sep
Min. 3 nachten, incl. maaltijden
Annuleer gratis
Tocha, Portugal 4.9 / 5 - 9 reviews

Dreamsea Surf Camp Tocha

Oud vissersdorpje
Gem. 23 - 38 jaar oud. (Min. 18)
Beginners & intermediate
Jun - Sep
Min. 7 nachten, incl. maaltijden
Annuleer gratis
Ruilobuca, Spanje 4.4 / 5 - 51 reviews

Dreamsea Glamping Cantabrië

Glamping Surf Ervaring
Gem. 22 - 38 jaar oud. (Min. 18)
Beginners & intermediate
Mei - Sep
Min. 7 nachten, incl. maaltijden
Annuleer gratis
Alentejo, Portugal 4.2 / 5 - 210 reviews

Dreamsea Glamping Plus Alentejo

Luxe Surf Camp
Gem. 25 - 50 jaar oud. (Min. 18)
Beginners & intermediate
Mei - Okt
Min. 7 nachten, incl. maaltijden

Meer informatie over Glamping Surfvakanties

Glamping, wat is het precies?

Zoals eerder beschreven is ‘Glamping’ een samenvoegsel van ‘Glamorous’ en ‘Camping’. Centraal bij Glamping staat het comfort, waar de tenten vaak (comfortabel) zijn ingericht. Daarnaast spelen ook luxe faciliteiten een rol, deze kunnen echter verschillen per glamping. Zo beschikt de ene glamping over privé sanitair, terwijl de ander beschikt over een eigen keuken, en weer andere glampings bieden heerlijke maaltijden aan. Daarnaast staat de beleving zeker ook centraal bij een glamping. De trend is dat meer mensen kiezen voor een ‘experience’ van een accommodatie ten opzichte van de meer traditionele insteek waarbij een accommodatie werd gekozen op basis van bezienswaardigheden in de buurt.

Ideaal tijdens Covid

Een glamping surfvakantie is dé perfecte vakantie om veilig en comfortabel op vakantie te gaan tijdens de corona-pandemie. Dit komt vanwege verschillende elementen die bij een glamping samenkomen. Zo beschik je (over het algemeen) over een eigen privé tent per koppel of huishouden, waardoor je gemakkelijk 1,5 meter afstand kunt houden van de andere gasten. Daarnaast vinden alle activiteiten en excursies in de buitenlucht plaats, en zoals bekend is de kans op besmetting in de buitenlucht veel kleiner dan in binnen-ruimtes.

Perfect voor koppels op surfvakantie

Ben jij op zoek naar een surfvakantie met jouw partner? Dan is een glamping surfvakantie de perfecte surfvakantie voor jou. De glampings zijn zonder uitzondering comfortabel, luxe en creatief ingericht waarmee ze uitermate geschikt zijn voor een surfvakantie met je geliefde.

Geschikt voor avontuurlijke gezinnen

Ook sportieve en avontuurlijke families kunnen uitstekend terecht op een surf-glamping. In veel glampings is het mogelijk om een familietent te boeken, en in alle gevallen kun je bijvoorbeeld 2 tweepersoonstenten boeken. Naast surfles kunnen gezinsleden deelnemen aan bijvoorbeeld yogasessies. Ideaal is dat bij veel glampings maaltijden zijn inbegrepen; zo hoef je je geen zorgen te maken over koken. Leun achterover en geniet!

Gemiddelde leeftijd ligt vaak wat hoger

Een ander kenmerk dat wij zien is dat de gemiddelde leeftijd op surf-glamping wat hoger ligt dan bij veel andere surfcamps. Waar in veel wat meer ‘basic’ surfkampen de gemiddelde leeftijd tussen de 18 en 25 ligt, zien wij dat glampings een bredere groep gasten trekt, pak ‘m beet tussen de 25 en 40 jaar, met vaak ook een significant aantal gezinnen. Dit leidt er ook vaak toe dat op glampings een wat rustigere sfeer heerst in vergelijking tot andere surfkampen. Al zijn er zeker ook surf glampings waar zo nu en dan een feestje wordt gevierd.

Veelgestelde vragen over Glamping Surfvakanties