Meest complete aanbod surfvakanties Geen boekingskosten Gratis advies 4.7 /5
- 110 reviews

Goed nieuws voor gestrande NL’se reizigers in het buitenland

SW Travel Tips Alle landen

Goed nieuws voor gestrande NL’se reizigers in het buitenland


Airport layover

Zojuist is bekend geworden dat Nederlanders die in het buitenland gestrand zijn vanwege het COVID-19 (coronavirus) hulp kunnen krijgen om hun terugreis te bekostigen. Dit meldt NOS.nl na overleg tussen verzekeraars, het ministerie van Buitenlandse Zaken en verzekeraars.

Olmo van SurfaWhile: ”Dit is uiteraard goed nieuws want wij horen overal dat het erg lastig is om vanuit bepaalde plekken terug naar Nederland te komen. Dit komt met name omdat veel vluchten geannuleerd worden maar ook omdat reizigers op bepaalde plekken niet toegelaten worden om een overstap te maken.”

Benieuwd hoe SurfaWhile met het COVID-19 omgaat? Check onze vernieuwde policy m.b.t. het coronavirus.

De NOS meldt: ”Door de partijen wordt maximaal tien miljoen euro vrijgemaakt voor mensen die geen beroep kunnen doen op een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Reizigers die binnen Europa zijn gestrand moeten zelf 300 euro bijdragen aan hun terugreis, buiten Europa geldt een eigen bijdrage van 900 euro.” Mensen die hiervoor in aanmerking willen komen, worden opgeroepen zich te melden via de website https://www.bijzonderebijstandbuitenland.nl/

De regeling geldt alleen voor Nederlandse reizigers, mensen die in het buitenland wonen, komen hier niet voor in aanmerking. Het volledige artikel is terug te lezen op de website van de NOS.

Olmo

Co-founder of SurfaWhile, with a passion for travel, surf, cooking, salsa, football and meeting new and interesting people.

Ontvang inspiratie in jouw mailbox!